4 februari 2014

Flyktingar i Israel

Fr. Zaher Abboud , OFM Saint Anthonys Latin Parish - Jaffa " Vår församling består av 35 tusen trogna . Det finns färre än tusen lokala arabiska kristna . De som kommer hit är utlänningar . De känner sig som en familj , och med skyddet av St Anthony , de kommer till olika fester för att be tillsammans , som vi gjorde i dag , firar för dem . Så , förbön en för den andra , särskilt med den senaste tidens svårigheter som invandrare har upplevt . "

 På lördag är socken Jaffa helt åt själavård av invandrare . Det finns en mässa för eritreaner , två på engelska , en på hindi , ett i tagalog för filippiner och slutligen en på arabiska . " Jag kommer till denna gemenskap varje lördag och det ger mig möjligheten att dela min talang och vara som en familj i denna församling . " Siffrorna , ofta felaktiga , tala om sextio eller sjuttio tusen katolska arbetande invandrare eller flyktingar i Israel .

Det finns bara fyrtio tusen filippiner . Sedan finns det tusentals indier , lankeser och sju tusen andra som kommer från Afrika , Latinamerika , Östeuropa . I detta sammanhang är flyktingarna upplever några mycket problematiska förhållanden . Ur text till filmen

Under de senaste veckorna , trettio tusen asylsökande protesterade i Tel Aviv mot en ny israelisk lag bemyndigande fängelse i upp till ett år för personer som illegalt rest in i landet. "Vi har flytt förföljelse, diktaturer, inbördeskrig och folkmord," Dawud, en eritreansk asylsökande i protest, sade Agence France-Presse. "Den israeliska regeringen måste studera vår begäran om asyl och behandla oss som människor," Dawud tillade, avstår från att ge sitt fullständiga namn. Han sade att demonstranterna för avsikt att bege sig till FN: s flykting byråns (UNHCR) Tel Aviv kontor och utländska ambassader i kuststaden. "I stället för att betrakta oss flyktingar, Israel behandlar oss som brottslingar," sade Dawud. Aljazera

Läs även andra bloggares åsikter om

Dagen 

1 kommentar:

  1. Vadå "Flyktingar i Israel", har du fått hjärnblödning?

    Av dessa ".. trettio tusen asylsökande protesterade i Tel Aviv .." är endast enstaka som är flyktingar, resterande har inget att söka i Israel.
    SvaraRadera