30 september 2009

Alf Svensson i EU

I tidningen Dagen 090930 intervjuas Alf Svensson nybliven EU-parlamentariker

Citat" Alf Svensson vill lyfta biståndsfrågorna i EU-parlamentet. Han säger citat” "Respekten för människovärdet" Att förbättra för människor i utvecklingsländer har alltså högst prioritet. -Respekten för människovärde måste vara Europas signum. Jag menar att det är den största moraliska frågeställningen i världen, och det avhandlas för lite av oss.

Vidare säger han att citat” är ersättare i EU:s Israeldelegation, ett land han säger sig ha ett stort engagemang för. -Vad det handlar om är att ha en balanserad information om Mellanöstern. Jag tycker inte alltid att det är så, det finns en benägenhet att peka ut Israel som boven i dramat, och det historiska perspektivet är det för lite av.

Vad gör Israeldelegationen? -Håller kontakten med Mellanöstern, träffar medlemmar i Knesset med mera. Delegationen är främst en kommunikationskanal, och vi sitter inte och beslutar. Slut citat.
Läs hela artikeln är Alf Svensson – veteranen som blev en nybörjare

Han använder orden "Respekten för människovärdet"

Det tragiska med Alf Svennson är att som Europaparlamentariker kommer att blockera försöken till en rättvis fred för folken i Israel/Palestina. EU-valet Israel/Palestina

Alf Svensson liksom Stanley Sjöberg tillhör Pingströrelsen
Där såg man bildandet av den israeliska staten som en del av ett profetiskt perspektiv. Det var en uppfyllelse av bibliska profetior och ett tecken på Jesu snara tillkommelse. Tyvärr håller de flesta sig kvar i denna verklighetsuppfattning av Israel i en oförmåga att se dagens verklighet med Israels ockupation av Gaza och Västbanken. Man får bara beklaga deras oförmåga att ompröva gamla dogmer och se verkligen av 2000-talet.

Citat: ”En gång i tiden arbetade jag med utrikesfrågor för Kristdemokraterna. Jag minns ofta med glädje och tacksamhet hur tillfredsställande det var att arbeta med biståndsfrågor, mänskliga rättigheter och säkerhetspolitik inom just KD. Vi arbetade fram partidokument som satte folkrätten och mänskliga rättigheter i centrum. Jag imponerades av engagemanget kring det okränkbara människovärdet för alla. Var finns denna röst nu? Slut citat. Christoffer Sjöholm, regionchef för Diakonia i Mellanöstern skriver i en debattartikelläs hela artikeln här ”Nu begås övergrepp av alla parter”

Alf Svensson borde besöka sin partikamrat i Jerusalem Christoffer Sjöholm Israel fördriver palestinier på ockuperad mark

Diakonia som är en kristen biståndsorganisation som har gett stöd till utveckling i Mellanöstern sedan slutet av 1960-talet skriver (090929) citat” Just nu är det ett unikt tillfälle för EU att se till att de som är skyldiga till övergrepp mot de mänskliga rättigheterna i Israel, på Västbanken och i Gaza ställs till svars. Och Sverige har, som ordförandeland i EU, en nyckelroll. Slut citat läs deras brev här: Diakonia Öppet brev om Fredsprocessen

Alf Svenssonsäger att han som bäst citat” håller som bäst på att lära sig hitta i korridorerna nere i EU:s politiska högkvarter.” Han borde också lära sig se verklighetens situation i Israel/Palestina om han verkligen vill främja respekten för människovärdet.
Läs även andra bloggares åsikter om

1 kommentar:

  1. Sjöholms inlägg om fördivning" i Sheikh Jarrah är förstås irrelevant, eftersom de aktuella squattarna avhystes som resultatet av en juridisk process. Den visade att vederbörnade inte ägde fastigheten de bodde i, och hade vägrat att betala hyra till ägarna i flera decennier.

    SvaraRadera