9 oktober 2009

Kristen sionistisk lobbying

Tidningen Dagen skriver 091009 citat” Israels armé håller på att infiltreras av högerextrema religiösa grupper”. De anklagelserna tog fart i och med kriget i Gaza, där militärrabbiner med bibliska referenser inspirerade de judiska soldaternas framfart.

”Går det att jämföra palestinierna med det historiska folkslaget filistéerna? I så fall, är det möjligt att dra lärdomar i dag från den militära taktiken som användes av Simson och David?”Den frågan, direkt inspirerad från israeliternas bibliska krig mot filistéerna, fick flera soldater när de marscherade ut i krig på Gazaremsan i slutet av december 2008. Svaret på frågan ges av rabbinen Schlomo Aviner, en av ledargestalterna inom den religiösa sionismen. Han menar att en jämförelse är fullt möjlig ”eftersom filistéerna i det förflutna inte var ursprungsbefolkning och hade invaderat från ett främmande land”.
Slut citat läs hela artikel här ”Israeliska armén infiltreras av extremister”

En välbehövlig artikel där många av läsarna är kristna om fattas av den destruktiva bibelsyn som ryms inom den kristna sionismen och ger staten Israel sitt oreserverade stöd.

Redan har de kristna bloggar med denna bibelsyn skrivit om artikeln som ” Antiisraelisk propaganda på Dagen

Det mest absurda är: Fredrik har nyligen avslutat basträningen i elitenheten Golani i Israels försvarsstyrkor. Precis som tusentals andra israeliska soldater står han i begrepp att skickas till Gaza för att delta i Operation Gjutet Bly. Enda skillnaden är att han inte är israelisk medborgare, eller ens jude. Han är en 29-årig svensk pingstvän läs mer här Pingströrelsen och Israel del 1

Citat” Det går heller inte att förklara USA:s starka stöd till Israel utan att inkludera betydelsen av USA:s kristna evangelikaler. Det är en grupp som beräknas omfatta minst 60 miljoner invånare eller runt 20 procent av befolkningen. För många av dem är det en självklarhet att försvara Israels rätt till bibliska områden som Judéen och Samarien. Inom den politiskt inflytelserika kristna högern, som kunnat göra sin röst väl hörd Vita huset under George W Bushs presidenttid, finns grupper som Christians United for Israel, en gräsrotsorganisation som under ledning av den kontroversielle pastorn John Hagee verkar för tätare band mellan kristendomen och Israel och som även aktivt stöder den israeliska lobbyn i USA. Det finns till och med mindre fundamentalistiska kristna grupper som utifrån mer extrema bibeltolkningar hävdar att Israels nödvändiga expansion förebådar Messias återkomst och ett Armageddon, ett krig mot antikristna krafter där även judar måste dö eller konvertera till kristendomen. I en sådan vision är det inte så konstigt om krav från palestinier och muslimer i arabvärlden har svag genomslagskraft. Slut citat DN-Stark position för israelisk lobby i USA

Kristen sionistisk lobbying för staten Israel Göran Grunner

Rapture Ready: Christians United for IsraelPingströrelsen och Israel del 2

Pingströrelsen och Israel del 3

Läs även andra bloggares åsikter om7 kommentarer:

 1. Vågar du inte länka till inlägget om ”Antiisraelisk propaganda på Dagen”, så att läsarna kan verifiera dina påståenden?

  SvaraRadera
 2. Javisst vågar jag, men jag vill inte göra reklam för den bloggen, de är lätt att hitta ändå

  SvaraRadera
 3. Jag hinner inte med att kommentera så som jag skulle vilja just nu, men måste verkligen få ge uttryck åt min uppskattning av det du skriver i det här inlägget. Hur kan man vara kritisk till Jacob Zettermans artikel? Den är ingen antiisraelisk propaganda. Den belyser i stället den farliga extremism som dyker upp och som tyvärr trängt sig in i kristenheten. Varje ärlig kristen borde reagera och ta avstånd från denna faanatism som skadar trovärdigheten för det kristna budskapet. Jacob Z.är värd en ros!

  SvaraRadera
 4. Varför skulle man länka till bloggsidor som är så infiltrerade av liberalteologiska villoläror som Hans föreslår.
  Hela deras kritik mot exempelvis Dagen artikeln utgår ju från ett perspektiv som är en ren förvansking av evangeliet.

  Har inte sett Alethia bloggen förut men när en av huvudskribenterna ex. hävdar "...Det är ju själva poängen med Israel, att Gud utvalde det landet för att frälsa hela världen...." så har man för länge sen lämnat kristendomen bakom sig.
  Joh 14:6 bore vara intressant läsning för dem.

  (fast jag fattade inte riktigt om personerna bakom Alethia bloggen utgav sig för att vara kristna, om det är en sekulär blogg så har jag kanske fel om villoläror, då är de bara förvirrade. Men det ursäktar exempelvis inte deras nedlåtande syn på Judendomen)

  SvaraRadera
 5. "liberalteologiska villoläror"

  Något sådant existerar naturligtvis inte.

  Det blir särskilt komiskt när en representant för en högljudd om än liten vänsterkristen politisk lobbygrupp (Diakonia) har invändningar mot ideologisering.

  Om Wohlfei studerade kritendomens budskap så skulle han komma till samma slutsats som dem han kritiserar. Han tror väl inte att Diakonia är den som efter 2000 år hittat sanningen och att alla andra missuppfattat?

  Ert nära samarbete med ateister och politiska ideologer såsom Per Gahrton och Hans Linde (V) noteras också.

  SvaraRadera
 6. Andreas, ska kristna inte få umgås med otrogna eller vad menar du?

  SvaraRadera
 7. Alla lobyy för Israel ska veta att araber är mot att 10 miljoner betämma om världen..Mot alla orättvisor USAs, UKs, EUs, Israels och FNs orättvisor..Araber hatar orättvisor, ockupation, mord, massmord, våld, krig, förtryck, rasism, krigsbrott, atom vapen , feghet och terror..Allt detta har hänt mot oss för Israels skull och oljans skull..
  60 år av allt detta och västvärlden skicka sin vapen och stöd till Israel som ett land av allt detta..
  Nu är det nog och stop..Araber kan skaffa 70 miljon soldater för att befria palestina..

  Alla lobby för Israel- AIPAC och USAs kongress- måste veta att araber är trötta på västvärldens orättvisor och vi är mycket arga..

  Befria Palestina .. Och det är bättre för alla..Betala alla ersättningar för alla brott mot araber och Palestina..STOPPA ISRAELS ATOM VAPEN OCH FÖRBJUDNA VAPEN OMEDELBART..lÄMNA pALESTINA LÄMNA ÖSTRA JERUSALEM.Innan blir det för sent..Om det blir krig så kommer ingen attstoppa det..Alla lobby i USA måste tänka om och nu går tiden mot er..

  SvaraRadera