29 maj 2012

Muslimsk attack i Taybeh?

Citat "De senaste åren har de kristna invånarna i Taybeh levt i ständig rädsla för att bli attackerade av sina muslimska grannar.
Bara förra veckan, attackerade mängder muslimska män från omgivande byar Taybeh. Några av  männen  var beväpnade med pistoler och klubbor.
Lyckligtvis kom ingen skada, och inte heller skador på egendom. Palestinska myndighetens poliser som rusade till byn var tvungen att skjuta i luften för att stöta bort de muslimska inkräktarna och förhindra en slakt. Attacken kom efter en muslimsk man försökte tvinga sig in i en på examensceremoni vid en flickskola i Taybeh, säger de boende. " Slut citat från Gatestone Institute:  Vad CBS inte vill höra 


Taybeh  är en kristen by på Västbanken ( som jag bodde i för två månader sen i). Jag frågade en av Taybeh:s  innevånareom händelsen om det är sant det som skrivs i den här artikeln? Hennes namn är Maria C. Khoury * Hon är gift med Taybeh:s  borgmästare.

Här skriver hon till mej:  Jag är ledsen att säga berättelsen om Taybeh är helt utan balans av fakta.
Själv var jag närvarande vid denna examenshögtid. Ja det är sant att en ung muslimsk man från byn Kufer Malik försökte komma in.

Den här skolan är för pojkar och flickor och har både muslimska och kristna studenter. Han hade en bror som skulle framföra en dikt under ceremonin. Och han försökte komma in på skolgården, det blev ett missförstånd med vakten och han släpptes inte in. Det blev ett slagsmål och ett flertal poliser som redan var där ingrep och stoppade slagsmålet. Poliserna sköt i luften för att bryta slagsmålet eftersom det spreds till fyra personer som kom i handgemäng.

Inga beväpnade män kom till Taybeh, vare sig med vapen eller klubbor, för att hämnas han som blev förödmjukad för att inte släpptes in till examens ceremonin.

Och ingen kom tillbaka för att hämnas, för som kristna i Taybeh, vi tror på vår kärlek både våra grannar och fiender. Borgmästaren gick omedelbart med ett team från de omgivande byarna till de äldste i byn Kufir Malik att be om ursäkt och sluta fred.


Vem är Hisham Jarallah?
Jag har ingen aning om vem Hisham Jarallah är. Min man borgmästaren ingen aning heller om vem som denna reporter är. Jag frågade också våra lokala präster och en lokal läkare i dag, men ingen känner till denna journalist. Ingen har bett någon i information om denna händelse, har jag kontrollerat med rektorn på skolan Ghaleb och inga media kontaktade honom för att tala om detta händelse heller. Borgmästaren gav en intervju till Samir Qumsieh från Nativity Television i Betlehem. Hon avslutar: Vi har rättvisa förhållanden mellan muslimer och kristna här och jag är väldigt arg på den författare som helt missvisande om den lilla incidenten. " Avslutar  Maria C. Khoury 


 Dr. Maria Khoury guides us on this tour of a traditional Palestinian home over 400 years old in Taybeh, Palestine.

* Läs mer om Maria C. Khoury:  Biography of Maria C. Khoury, Ed. D

"Observera att Bob Simon (från 60 minuter har varit att Taybeh mer än en gång)"-Maria C. Khoury

Läs tidigare om  "60 Minutes OM Palestinas Kristna "
Läs även andra bloggares åsikter om

35 kommentarer:

 1. Kul, söker man på Google trillar det upp tio sidor med träffar på denne påstådde journalist "Hisham Jarallah". SAMTLIGA dessa träffar är dock diverse Hasbara-spinn på hans enda publicerade artikel hos Gatestone Institute.

  En ny Anna Ekström?

  I sammanhanget om uppförstorade händelser ber jag i all vänlighet att få tipsa om bloggen Vindskupan och dess grundliga genomgång om grunden till de rykten som nu går i internationella medier om förhållandena i vår tredje största stad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man vägrar att acceptera sanningen så förvandlas det till "rykten som nu går i internationella medier om förhållandena i vår tredje största stad."

   En ny AMANJ AZIZ?

   Radera
 2. Fredrik Stenström29 maj 2012 kl. 15:02

  Redan 2005 rapporterades det om hur en muslimsk mob stormade in i Taybeh, denna sista kristna stad på Västbanken och brände hem och bilar.
  Det som har hänt en gång kan mycket väl hända två gånger
  http://en.wikipedia.org/wiki/Taybeh

  Fredrik Stenström

  SvaraRadera
 3. Fredrik Stenstöm,Vi frågade prästen Read när vi var i Taybeh just om denna händelse. Han beteknade den händelsen som uttryck av hedersvåld. Har ingeting med våld från mulslimer mot kristna att göra.

  SvaraRadera
 4. Jag frågade en person i Betlehem igår om han känner till" journalist based in the West Bank Hisham Jarallah" men det gjorde han inte heller.

  SvaraRadera
 5. Fredrik Stenström29 maj 2012 kl. 19:32

  Det finns en annan version av händelserna i Taybeh 2005, Egon som beskriver hur de attackerande muslimerna brände en bild av Jungfru Maria och som också berör de kristnas situation på Västbanken
  http://sv.danielpipes.org/2967/kristendomen-dor-pa-sin-fodelseplats

  Fredrik Stenström

  SvaraRadera
 6. Du Fredrik Stenström jag träffat de kristna i Taybeh och lyssnat till deras version av händelserna. Har du?

  Du kan se hur denne Hisham Jarallah "vinklar" de senaste händelsen för att passa in i de kristna sionisternas agenda att det är muslimers hot som driver kristna att emigrera.

  SvaraRadera
 7. Fredrik Stenström29 maj 2012 kl. 20:59

  Nej, Egon. Till skillnad från dig har jag inte träffat de kristna i Taybeh. Men jag vet vad människor utsatta för hot och tryck kan säga i hopp om att få leva i fred.
  Till händelserna i Taybeh finns det iaf vittnen som vågat uttal sig. Men i Mellanöstern är saker och ting aldrig vad de verkar vara.

  Fredrik Stenström

  SvaraRadera
 8. Egon

  "Har ingeting med våld från mulslimer mot kristna att göra."

  Inte riktigt, Egon! V.g. läs vad Maria Khoury skriver om våldet!

  http://www.diyar.ps/index.php?option=com_content&view=article&id=116:rage-followed-forbidden-affair-in-taybeh&catid=27:articles&Itemid=59

  E. Lande

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egon har en arrogans som inte passar en kristen, "Du Fredrik Stenström jag träffat de kristna i Taybeh och lyssnat till deras version av händelserna. Har du?"

   Märkligt att ögon särskildar arabisa kristna från övriga kristna i Israel samt västbanken - arabiska kristna är lika kristna som andra kristna.

   Jag har väldigt svårt att acceptera att det räcker som argument att Egon pratade med kristna araber, men inte med andra kristna i Israel.

   Märkligt att muslimerna ptakiserar "Dawah", och det utan att någon reagerar.

   I Egypten exempelvis får du gärna vara muslim och visa upp din tro, men går du för långt så kan du "försvinna".

   I EU eller USA får de muslimska samfunden t.o.m. skattepengar för att bedriva sin "Dawah" (muslimsk missionsverksamhet bland icke-muslimer).
   Otroligt hur Européer som Egon är precis likt de tre små aporna vägrar att se faran, tala om faran eller höra om faran.

   Tar jag fram kristna araber som VARNAR om indoktrinering av barn att "älska" islam och förkasta kristendomen, då hör det inte till ämnet...

   Hör och döm själv; http://www.youtube.com/watch?v=SFygNCm0f5k

   Radera
 9. Egon

  "...för att passa in i de kristna sionisternas agenda att det är muslimers hot som driver kristna att emigrera."

  Men visst har muslimerna stor andel i flykten av de kristna från muslimska länder. Det förutspås att i framtiden kommer det inte att finnas några kristna i Mellanöstern annat än i Israel och Egypten. Kopterna är nämligen såpass många och organiserade trots flera nedbrända kyrkor och en enorm mängd som nyligen lämnat landet.
  Vad är det som säger att en palestinsk stat med muslimsk majoritet och en kristen minoritet kommer att bli annorlunda?
  E. Lande

  SvaraRadera
 10. Du E Lande "Vad är det som säger att en palestinsk stat med muslimsk majoritet och en kristen minoritet kommer att bli annorlunda?" Svar det är så man levt de senaste 1400 åren. Och det så så man tänker sig leva i en framtida Palestinsk stat. Men citat"Faran är om den palestinska myndigheten underlåter att leverera till palestinierna en självständig palestinsk stat på grund av amerikanska och israeliska politiska manövrer, kommer inom en snar framtid den sekulära palestinska regeringen säkert falla och bara Hamas kommer att lämnas för att leda den palestinska kampen för oberoende. Detta bud inte bra för israeler, palestinier, framtida fredsförhandlingar eller för de kristna samfunden i Mellanöstern." ur Palestinsk pastor stöd oss för en Palestinsk stat


  Du säger att snart är det bara i Israel och i Egypten det kommer att finnas kristna, men du är inte medveten om eller vill veta att kristna palestinier har det inte lätt även där läs Diskriminering i Israel

  SvaraRadera
 11. E Lande du hänvisar till en artikel "Rage Followed Forbidden Affair in Taybeh" just av Maria C. Khoury.

  Det som startade upploppet "distant cousin was accused of having an affair with a woman from their village of Deir Ejreer"

  Läs även i texten vilken polistyrka som förhöll sig passiv It was Muslim fanatics that wanted to burn it and Muslim policemen that saved us. It is a challenge for the Palestinian Authority to protect the small Christian community and diverse populations in Palestine if there is to be a democratic two-state solution following the pro-longed years of occupation. By the way, the Israeli army jeep came in the village and the soldiers simply watched the houses burn down without doing anything in their power to stop the rage. Although we were on the phone with the army captain begging for immediate help to stop the violence.

  SvaraRadera
 12. Till ett gott samtal hör att man tar fasta på vad den andre säger, erkänner om det blir tydligt att man tagit miste i ett argument etc. Så är det goda samtalet ödmjuka människor emellan.
  För ett par blogginlägg sedan fanns i en kommentar en fråga eller ett påstående om ett aktuellt intermezzo i Taybeth med en länk till vad någon rapporterat på nätet. Jag tror det var E Lande som ställde frågan. Egon svarade att han skulle återkomma i ärendet.

  Med detta inlägg återkom han och tillbakavisade vad den okände rapportören frågan länkat till presenterat. I sitt tillbakavisande bygger Egon på källor på plats samt visar att journalisten ifråga hart när inte existerar. Intermezzot var som konflikt mellan kristna och muslimer en anka - typ.

  För en del verkar det göra ont att säga "OK Egon, tack för upplysningen. Jag/vi hade fel i misstanken. Bra att få klarhet." Jag tror att om exempelvis Fredrik Stenström och E Lande skulle bjuda på den typen av "reträtter" skulle samtalet här på bloggen få en annan klang. Men så gör man inte. Man vidhåller anklagelsen men flyttar den till ett annat tillfälle för 7 år sedan (som också visade sig vara något annat) eller till situationen i Libanon.

  Tänk så fint det hade varit med ett "OK Egon..." För samtalsklimatet alltså.

  SvaraRadera
 13. Fredrik Stenström30 maj 2012 kl. 20:21

  Till personen Stig Strömbergsson. Den muslimska attacken på Taybeh 2005 med nerbränning av hem, bilar och en staty av Jungfru Maria var väl inte alls "något annat" utan en muslimsk attack.
  Jag har svårt att tro att det kan bli någon fruktbar diskussion om en del blånekar till muslimska trakasserier, överfall och hot mot kristna i Mellanöstern trots starka belägg för motsatsen.

  Fredrik Stenström

  SvaraRadera
 14. Fredrik Stenström berätta vem du är och vad du tror på.

  SvaraRadera
 15. Fredrik!
  Jag vet ingen som uttalat att det aldrig någonstans förekommit övergrepp på kristna från muslimskt håll. Jag känner personligen personer som fått vänner sprängda i ett attentat mot en kyrka i Bagdad och andra som åtminstone varit i närheten när kopter misshandlads. Men det var inte det jag åsyftade nu. Jag talade om hur du och andra reagerat - eller inte - när det visade sig att just det nyss antydda i Taybeth var fel och att källan inte existerar. Att då tacka för att missuppfattningar rättats gör inte att man tappar ansiktet utan får en att framstå som en person man samtalar med, en människa med vanlig hövlighet - typ.

  SvaraRadera
 16. Fredrik Stenström30 maj 2012 kl. 21:33

  Jag arbetar som lärare sedan en del år. Var tidigare aktiv i Svenska Kyrkan men utträdde efter att kyrkan anslutit sig till den Israelfientliga opinionen.
  Jag är f.n. Inte med i någon församling.
  Jag är ingen kristen sionist av messiansk typ men jag sympatiserar starkt med den judiska stat som är den enda plats i Mellanöstern där kristna fritt kan utöva sin tro utan att förställa sig och ödmjuka sig för att få leva under en bräcklig fred.

  Fredrik Stenström

  SvaraRadera
 17. Maria Khoury klandrar både IDF och palestinska styret i sin artikel. Det står också klart att de kristna i Taybeh år 2005 desperat försökte samtala fram en Hudna med muslimer i den muslimska kvinnans by för att förhindra våld mot kristna. Det misslyckades och kristnas liv sattes i fara. De kristna lyckades tack och lov själva sätta sig i säkerhet men såg sin egendom förstörd. Allt detta säger mig att kristna löper stora faror, att våld på kort tid kan blossa upp, att kristna måste vara vaksamma. Det finns faktorer i kulturen som gör att våld kan blossa upp. De kristna kände till faran för hela den kristna byn, tydligen; därför försök att avvärja.

  Familjen Khoury har i intervjuer på annan plats, bl.a. i tidningen USA Today år 2006, gett ansvaret för bryggeriets ekonomiska svårigheter i tidigt 2000-tal på intifadan och självmordsbombningarna. Detta är ärligt och något jag ALDRIG ser hos svenska palestinsaktivister.

  Stig, det du föreslår är en god riktlinje i alla diskussioner, att avvakta och ta in att somligt kan vara felrapporteringar, höna av en fjäder etc. , note bene, på båda sidor. Det finns otaliga exempel på felrapporteringar om Israel som mainstreammedia gått på och spridit vidare. Jag kan ge exempel från denna sajt också. Avvakta!

  Huruvida reportern "hart när inte existerar" eller finns som person vet vi inte än och borde nog inte spekulera. Den nu djupt klandrade Ingmar Karlssons inträngande och offentliga ifrågasättande av skribenten och bloggaren Anna Ekströms identitet blev rent bisarrt och skadligt för inte minst författaren Torbjörn Elensky. Nynazisterna på flashback och gotiska klubben sprider nu uppgifter om AEs familj, adress, personnummer etc.

  SvaraRadera
 18. Vad som framgått från denna utmärkta bloggpost är att när man likt Egon bedriver korrekt journalistik (dvs, kontaktar och samtalar med personerna som skulle vara utsatt för den aktuella händelsen) faller Gatestone Institutes rapportering ihop som ett korthus.

  När det sen visar sig att den påstådde reportern inte ens besökt den by vars förhållanden han anser sig känna till och följaktligen ej därför refererar till en enda förstahandskälla, då har Gatestone Institute stora problem om man vill framstå som en seriös publikation. Än mer problem får man när det går att se att skribenten ifråga endast presenteras som "journalist" och det inte går att finna ett enda tidigare skrivet alster om honom.

  Rörande Ekströmkonflikten som A-K Roth skriver om så handlar det om att Ingmar Karlsson tyckte att han borde ha möjlighet att ha kommunikation med den person som rubriksatt en artikel med "Vi måste tala om Ingmar Karlssons slutgiltiga lösning", detta för att hon var upprörd över ett samarbetsprojekt mellan Israeliska, Palestinska och Amerikanska universitet. Ett i mitt tycke ganska modest krav.

  SvaraRadera
 19. Bulten i Bo och andra intresserade: Rörande ekströmkonflikten kan du läsa om den här hos Anna Veeder, som även finns i Egons länklista och torde vara acceptabel källa:

  https://annaveeder.wordpress.com/2012/05/13/forfattarforbundet-och-yttrandefriheten/#comments

  och hos Nima Dervish, uppskattad profil i frågor om mänskliga rättigheter och yttrandefrihet, i artiklarna "Svensk McCarthyism" och "Svensk MaCarthyism II" här:

  https://nordicdervish.wordpress.com/

  Ingmar Karlsson gick så långt att han anade judisk konspiration bakom Anna Ekströms identitet. Oerhört och pinsamt!

  SvaraRadera
 20. Stig, innan man antar att denne Hisham Jarallah Maria Khoury ifrågasätter inte existerar kanske man borde avvakta? Du kan ha rätt och du kan ha fel. Journalister kan fatta fel, sprida overifierade uppgifter och rykten eller vinkla utan att för den skull inte existera.

  Egon, jag tror du antar för mycket när du skriver, "de kristna sionisternas agenda att det är muslimers hot som driver kristna att emigrera."

  Jag tror att du använder uttrycket "kristna sionister" för att definiera kristna bokstavstroende som använder Israel som avtramp för att kristna landet efter gamla ord, inte speciellt tolerant av judismen som likvärdig tro.

  Men måste det alltid vara det ena eller det andra? Kan inte kristna lämna regionen av flera skäl som påverkar, samtidigt, svårigheter från säkerhetsåtgärder och hot om plötsligt våld? När du driver tesen att enbart Israels agerande driver bort kristna, tror jag inte på det. Och folk reagerar mot syndabockstänkande.

  SvaraRadera
 21. Ja, det finns väl inget att säga om Anna Veeders inlägg, hon gjorde ett fullt acceptabelt jobb när hon copy-pastade Torbjörn Elenskys Facebookinlägg. Jag tänker inte utnyttja kommentarsspalten till att göra ett länkbibliotek över material som man bör komplettera partsinlaga med, det betror jag eventuella läsare med att klara upp själva.

  Det bör dock uppmärksammas att A-K Roth blåljuger när hon påstår att
  Ingmar Karlsson skulle ha påstått att det låg en "judisk konspiration bakom Anna Ekströms identitet" Inte i någon av Karlssons skrifter finns öht ordet "judisk" nämns. Man börjar bli lite trött på alla dessa lögner.

  SvaraRadera
 22. ” Tar jag fram kristna araber som VARNAR om indoktrinering av barn att "älska" islam och förkasta kristendomen, då hör det inte till ämnet...”

  Kanske beror på att du hela tiden för fram en massa skit exempel, andra gången du refererar till Nour Saman. Att kalla denne legitim i frågor som rör mellanöstern och muslimer i synnerhet vore som att referera till en revisionist i frågor som rör förintelsen. Vill du göra det rätt och skapa debatt så gör det, men lägg inte fram en massa skit för du har ingen aning om de orientaliska kyrkorna eller vad som faktiskt sker på plats. Det du lägger fram är anti muslimskt dravel aka islamofobi. Det blir inte mer rätt bara för att du säger det. Har du inget annat än en massa extremister att komma med, saknas bara ”Bat Ýeor” o ”Pierre Rehov” så är cirkeln fullbordad. Pinsamt ”Jerry”….

  SvaraRadera
 23. Akta dig för att ta ord som "blåljuger" i din mun, Johan. Det var min tolkning av Ingmar Karlssons utfall och spekuleringar om Anna Ekströms identitet, att han anade judisk konspiration. Först trodde han Lisa Abramowicz från Svensk Israelinformation låg bakom hennes identitet. Sedan valde han Torbjörn Elensky. Det fanns ett mönster. Pinsamt.

  SvaraRadera
 24. Egon, mitt korta svar till BiB kan ha förtsvunnit pga felknappning från mig. Upprepar:

  Ta inte ord som blåljuga i din mun alltför hastigt, Johan Byegård. Det är min tolkning att Ingmar Karlsson anade judisk konspiration, i hans utfall och spekuleringar om Anna Ekströms identitet. Först trodde han Lisa Abramowicz från Svensk Israelinformation låg bakom namnet. Sedan trodde han Torbjörn Elensky kubnde vara Anna Ekström. Vad sysslar han med? Pinsamt.

  SvaraRadera
 25. A-K Roth, det kan i så fall vara bra om du är tydligare om vad i dina texter som är fakta och vad som är dina egna hjärnspöken. Än bättre är om du håller dina fantasier för dig själv och endast refererar vad folk har sagt inget mer. Har du utvecklat en telepatisk hjärnkirurgimetod som gör att du på 100-tals mils avstånd kan gå in och läsa andra människors tankar ser jag fram emot att du publicerar dessa resultat i en för ändamålet avsedd tidskrift.

  Sen är det en ny blålögn att Ingmar Karlsson skulle ha yttrat att Torbjörn Elensky skulle ha legat bakom "Anna Ekström". Vad beträffar hans misstankar om Lisa Abramowicz så utgick dom från det faktum att Anna Ekströms blogg släcktes ner 5 minuter efter att Ingmar frågat Svensk Israelinformation om de hade kontaktuppgifter till sin anlitade skribent.

  SvaraRadera
 26. Israelhaveristernas problem är att de sitter och gissar hur de flesta kristna palestininer beskriver sin verklighet. Det är ju inga som helst problem att diskutera problemen med militant Islam eller kulturella/religiösa motsättningar. Men det betyder inte att ockupationen blir nåt man tycker bättre om, eller att man ser ockupationen och Israels övergrepp som en större faktor till elände.
  Det verkar finnas nån slags brinnande längtan hos haveristerna att om man bara kan skifta fokus mot övergrepp från militant islam så framstår Israel i bättre dager...

  Överhuvudtaget, en oerhört bisarr diskussion. En hel pöbel med Israelhaverister försöker övertyga Maria K´s svenska vänner att de måste hjälpa till att tolka vad hon säger.
  Deras kvalifikationer är att de minsann aldrig träffat henne och därför förstår bättre vad hon tycker och säger.

  I alla världens rättstater tillmäter man förstahandsobservationer hos vittnen den största tillförlitligheten. Det är exempelvis intressantare att låta en journalist som varit på plats berätta vad den sett, än att ta in ett vittne som läst vad den aktuella journalisten skrivit, eller nån som hört vad någon läst som skrivits. Eller någon läst vad någon skivit som läst ursprungsartikel somjournalisten skrivit. Alltså, ju längre från källan desto bättre elingt havristerna, tvärtemot alla normala bedömningar i västerländsk rätttradition.

  Det känns som Israelhaveristernas logik inte bara totalhavererat denna gång utan även är grundstött och sänkt..... simma lungt !!!

  SvaraRadera
 27. Joakim

  "Det verkar finnas nån slags brinnande längtan hos haveristerna att om man bara kan skifta fokus mot övergrepp från militant islam så framstår Israel i bättre dager..."
  Man kan vända på det där och säga at du och ditt läger brinner av energi med ert fokus på sk övergrepp från Israel i stället för att visa hela bilden men då framstår muslimerna i sämre dager...

  "En hel pöbel med Israelhaverister"
  Länk, tack!
  Maria Khoury berättar själv i detalj om den hemska attacken för 5år sen. Kan lätt tänka mig hur byborna känner sig efter en sån pärs.
  E. Lande

  SvaraRadera
 28. Bulten i Bo, jaså Ingmar Karlsson spekulerade om varför Anna Ekströms blogg stängdes, räknade minuter etc., gjorde falskt antagande. Tack för den uppgiften. Det visar vidare tendens för mannen att gå efter vilda spår. Han hoppade direkt på det judiska spåret. Why am I not surprised? Man ser ett mönster av misstänkliggöranden. Brrr och Grrr!

  Det är snarare så att nynazisterna på flashback och gotiska klubben fick blodad tand efter Ingmar Karlssons öppna ifrågasättanden och uppgifter på Facebook och det blev för farligt eller obehagligt att fortsätta blogga.

  Anna Ekström till Ingmar Karlsson på Newsmill: "...De rykten du spridit har aktiverat extremister som skriver på Flashback...De målar upp mig som ledaren eller symbolen för en påstådd judisk sammansvärjning mot vårt land... ...Liksom du letar dessa personer efter privat information om mig. Jag ser allvarligt på detta eftersom jag tidigare utsatts för hot. Jag har inte velat berätta om hoten offentligt. Min privata sfär angår ingen läsare, men eftersom du publicerat uppgiften på din offentliga Facebook-sida är den inte längre privat..."

  BiB,replik: Författaren Torbjörn Elensky uppfattade Karlssons ord på SFFs stämma som att han (T.E.) kunde vara skribenten bakom Anna Ekströms artiklar; det var underförstått enligt Elensky. Jag är beredd att tro att en författare fattar underförstådda ord. Det Karlsson rapporteras ha drivit på stämman, dra in privata åsikter och politiska drev mot ett land på en författarstämma, hindra en nominerad författare att väljas in, låter, som Nima Dervisch skrev, som McCarthyism. Många författare har kritiserat utfallet. McCarthyism! Finns nog fler exempel i andra organisationer...

  SvaraRadera
 29. A-K Roth uttalar sig om vad Ingmar Karlsson har påstått, detta sedvanligt utan att ha läst vad han har skrivit. Vilken gång i ordningen är det nu som hon misslyckas i sina telepatier? Vad är anledningen till att du konsekvent förkastar förstahandskällor, ska du aldrig lära dig av dina misstag?

  Faktum kvarstår, Karlson har aldrig andvänt ordet "judisk" i denna koinflikt och aldrig anklagat Elensky för att vara Anna Ekström. Det hade du kunnat kolla upp om du använt förstahandskällor.

  På författarstämman blev han nominerad, accepterade den och blev sen i omröstning vald i stället för Elensky. Det kallas föreningsdemokrati.

  SvaraRadera
 30. Jag är beredd att tro att en författare fattar underförstådda ord

  Och därmed tilldelades från skrivarhörnan i Indiana i konsekvensens namn även exempelvis Jan Guillou, Åsa Linderborg, Per Gharton, Henning Mankell samt sist men inte minst Ingmar Karlsson själv samma rätt att få "underförstå" sina debattkombattanter och fritt tillskriva sina motståndare åsikter som de aldrig yttrat. De är ju också författare (i kvantitativa termer slår de ju Elesky med hästlängder).

  Men oroa dig, A-K Roth. det är nog ingen här som tar dig på allvar.

  SvaraRadera
 31. Johan

  "Jan Guillou, Åsa Linderborg, Per Gharton, Henning Mankell samt sist men inte minst Ingmar Karlsson..."
  Det var ett snyggt gäng du stoppade i samma säck där. Du har rätt, de har en gemensam nämnare...
  Kan bara inte sätta mitt finger på det...
  Du har svårt att skilja mellan allvar och skämt, därför ser du inte allvaret i ejkejs kommentarer.
  E. Lande

  SvaraRadera
 32. Allvaret med "ejkej":s frikort till yrkesgruppen författare att fritt få underförstå sin debattkombatanter, det få hon nog reda ut själv. Eller ännu bättre, avstå ifrån.

  SvaraRadera
 33. BiB: "...Men oroa dig, A-K Roth. det är nog ingen här som tar dig på allvar..."

  Ja, jag vet men tar det inte så allvarligt, considering the slanted source. Jag kan skryta med att jag har fått ovett från självaste policydirektören för Diakonia, vars juridiska uttalanden självklart står för sanningen och livet. :)

  SvaraRadera