5 december 2012

Pastor Alex Awad 10 skäl att stödja Palestinas ansökan till FN

Pastor Alex Awad, dekanus på Betlehem Bible College och pastor av i Östra Jerusalem:s Baptistkyrka ger följande 10 skäl till varför kristna bör stödja den palestinska ansökan om observatörsstatus i FN.
Rev Alex är författare till  Palestinska minnen , och är opinionsbildare på uppdrag av det palestinska folket under många år.


1.Det finns så många palestinier som judar i de områden mellan Jordanfloden och Medelhavet. Medan judarna har sin oberoende stat, har den palestinska befolkningen ingen stat och ingen oberoende. De flesta palestinier har levt under militär ockupation under de senaste 46 år. Vad Mahmoud Abbas gör i FN, är att hjälpa sitt folk att få en observatörsstatus vid FN (inte fullt medlemskap). Amerikaner, som kämpar frihet och självständighet världen över, bör inte stå i vägen för palestinsk självständighet.

 2.Palestinierna söker självständighet på endast 22% av den totala landarealen (endast inom Gazaremsan och Västbanken). Före 1948 tillhörde 86% procent av marken (Israel / Palestina) till dem och de var två tredjedelar av befolkningen.

3.Palestinier erkände i Osloavtalet Israel rätt till 78% av marken. Israel har aldrig officiellt erkänt palestiniernas rätt att få en stat på någon del av det heliga landet.

 4.Om Israel fortsätter att förneka palestinsk självständighet på Västbanken och Gazaremsan, blir Israel en apartheidstat. Hälften av befolkningen i Israel palestinska araber, kristna och muslimer berövade sina medborgliga rättigheter. Israel måste välja mellan att tillåta palestinsk stat eller bli en apartheidregimen.

5.Följaktligen kommer palestinsk stat rädda Israel från att förlora sin judiska majoritet. Inom några år kommer det att finnas fler palestinier än judar mellan Jordanfloden och Medelhavet. Vägen mot palestinsk statsbildning kommer inte bara välsigna palestinierna, men kommer att rädda staten Israel.

 6.Palestinska Evangelikaler ger ett överväldigande stöd för en framtida palestinsk stat bredvid Israel.

 7.Om det internationella samfundet inte stödjer en palestinsk självständighet, är alternativet en kraftig ökning är radikalism, fundamentalism och våld som kommer att skada Israel, palestinierna, arabstaterna, USA och många länder runt om i världen. Radikalism och terrorism frodas där orättvisa råder.

8.PLO är inte en terroristorganisation. Ledare för PLO som Abbas och den palestinska premiärministern, Salam Fayyad, har åtagit sig att lösa den arabisk-israeliska konflikten utan våld.

 9.Gud kallar sitt folk att stå med rättfärdighet och rättvisa. Vi gör gynnar inte det judiska folket när vi blundar för orättvisor som sker i det heliga landet.

10.Om du fortfarande tvivlar, uppmanar vi dig att "komma och se" verkligheten på marken. Du är varmt välkommen!

Översatt till svenska av EB Läs originaltexten här: Rev Alex Awad 10 Reasons To Support Palestine UN Bid

Tidigare  jag skrivit om Alex Awad:

Betlehem-2

Alex Awad Jerusalem

Debatt kristen sionism

Alex Awad-Jobba för fred inte för att uppfylla profetior

Stöd oss för en Palestinsk stat

Läs även andra bloggares åsikter om

Dagen-Debatt 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar