11 maj 2014

Hot mot kristna i Jerusalem


Två veckor före ankomsten av påven Francis, finns det en växande oro i kyrkan av det heliga landet på grund av den våg av fanatism och hotelser som ökar mot kristna mål. Måndagen den 5 maj utanför kontoret för the Assembly of Catholic Ordinaries i Jerusalem, skrevs dessa ord "Död åt araberna och kristna och alla de som hatar Israel." 

Och under natten mellan fredag ​​och lördag, framför den rumänska kyrkan, även i Jerusalem, skrevs hädiska ord mot skrevs Jesus.

Den latinska patriarkatet i Jerusalem fruktar denna upptrappning av våldet. "Cheferna för kyrkorna i det heliga landet - de sa i ett uttalande - förbereder en rad åtgärder för att informera allmänheten lokalt och internationellt, och att konfrontera de myndigheter och brottsbekämpande organ med sitt ansvar." En presskonferens för patriarken ärkebiskop Fouad Twal planeras, och även en protest från den interreligiösa rådet Israels framför premiärministerns residens.

Djup oro har också uttryckts av the Custody of the Holy Land i ett uttalande som kräver brådskande åtgärder från staten Israel "mot dessa extremistelement för att garantera den allmänna säkerheten och skyddet av kristna platser."

The Custody of the Holy Land säger också: "Under de senaste dagarna har vi sett en rad våldshandlingar mot kristna heliga platser, tillsammans med hårda hets mot kyrkan och dess folk, och mot Vatikanen." "Det är svårt – och fortsätter : För att undvika intrycket att denna upptrappning av våldet är nära kopplat till det förestående besöket av påven" ur text till filmen

Från tidningen Haaretz : Sekteristiska spänningar är på vad som kan vara en ”all time high ” i Jerusalem , ett resultat av en sammanflödet av händelser och incidenter som påverkar relationer mellan kristna, judar och muslimer i staden och utanför . Dessa inkluderar utvecklingen i samband med det planerade besöket i regionen senare denna månad av påven Francis och en kraftig ökning av hatbrott - så kallade " prislapp " attacker - vandalism och graffiti, för det mesta - riktar muslimska och kristna platser och genom ut genom höger judiska extremister .


An ultra-Orthodox Jew walks past a banner for the upcoming visit of Pope Francis outside a Christian Information Center near the Jaffa Gate in the Old City of Jerusalem, Israel, 11 May 2014.  Israeli police had asked the banner be removed, according to local media, saying it could inflame passions of Jews who are against the Pope's visit, but the Franciscans who run the office have refused to remove the banner written in Arabic, English and Hebrew. Pope Francis is scheduled to visit the Mideast on 25 and 26 From Vosizneias
En ämbetsman i den katolska kyrkan samtidigt berättar att en officer i den israeliska polisen ringde på fredagen och begärde att avlägsna en skylt som välkomnar påven och har placerats på en byggnad som tillhör Franciscan Order , nära den gamla staden vid Jaffa Gate . Enligt kyrkans ämbetsman, förklarade tjänstemannen att skylten skulle kunna hetsa passioner och leda till utstationering av skyltar av judar som är emot den påvliga besöket . Franciskan beslutade att inte ta bort skylten , men också att inte hindra polisen från att göra det .

Jerusalems polistjänstemän förnekade att de bett om skyltens borttagning , säger de bara vidarebefodrade till Franciskan Order ett meddelande från stadens tjänstemän som begärde skyltens borttagning endast av juridiska skäl . Kommunala tjänstemän bekräftade polisens påståenden , och sade att skylten var förbjudet i enlighet med reglerna för byggnader som markerats som byggnadsminne.

Kyrkans ämbetsmän uttryckte förvåning av begäran . En ämbetsman , som inte ville identifieras med namn , sade att han och hans kollegor " ifrågasätter det faktum att polisen , i stället för att vidta åtgärder mot de extremister som målar hatiska slagord på moskéer och kyrkor , väljer att ta bort en skylt med en positiv meddelande som välkomnar påven på tre språk. Vi hoppas att polisen kommer att agera med samma beslutsamhet för att förhindra den växande provokationer och våld mot de kristna, " sa källan Ur Haaretz

Författaren och Israel pristagaren Amos Oz sade på fredagen att de ansvariga för hatbrott mot araber och kristna är " hebreiska nynazister . "Han talade i Tel Aviv på sin 75-årsdag , Oz säger att termer som "hilltop youth " och "price tag" är söta namn för ett monster som måste kallas vad det är : "Hebreiska nynazister "

Oz tillade att
enligt hans uppfattning är den enda skillnaden mellan nynazister runt om i världen och förövare av hatbrott i Israel är kanske att " våra nynazistiska grupper få stöd av många nationalistiska eller rasistiska lagstiftare , samt rabbiner som ger dem vad som är i min mening en pseudoreligiös motivering . "

Tidigare Knesset
talmannen och presidentkandidaten Reuven Rivlin , som också deltog i evenemanget , säger att en sådan jämförelse inte är relevant , rapporterade Army Radio .

På fredag ​​morgon , var anti - kristen graffiti målad  på en vägg intill en romersk kyrka i Jerusalem , den senaste i en våg av incidenter hatbrotts över Israel .

Den israeliska polisen och Shin Bet säkerhetstjänsten fruktar att högerextremister skall  kunna utnyttja Påven  Francis ' besök i det heliga landet på från 24 till 26 maj för  att genomföra ett större hatbrott för att trumma upp uppmärksamhet i media .
Ur Haaretz

Dagen
Dagen-2

Läs även andra bloggares åsikter om

4 kommentarer:

 1. Egon, du tar priset med dina "skrevs dessa ord "Död åt araberna och kristna och alla de som hatar Israel." ", frågan är varför visar du inte ARABISKA slogan från likadana religiösa muslimska fanatiker?
  "OH YOU UMMA'AH WAKE UP!" - http://youtu.be/imNl_ybjmpk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jerry . Försvarar du dessa "hilltop youth " med att hänvisa till muslimska extremisters hot?

   Radera
  2. Egon, jag fördömer ALLA extremisterna!

   Till skillnad från dig tar jag båda sidornas hot, medan du njuter av att ta fram ENBART dessa judiska religiös fanatiker!

   Skillnaden ligger i att judiska hot hittar du i Israel, medan islamistiska grupper arbetar globalt.

   Radera
 2. Händelser och incidenter som påverkar relationer mellan kristna, judar och muslimer i staden och utanför ser du här; www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nMp7WEGcVSw

  SvaraRadera