17 juli 2014

Gaza humanitär nödsituation

 

En ny humanitär kris har brutit ut, för femtioelfte gången, för befolkningen i Gazaremsan.
Räkningen av offren, av förstörda hem och fördrivna personer håller på att uppdateras kontinuerligt, med siffror som blir mer och mer tragiskt per timme. Caritas Jerusalem uppdateras ständigt om situationen i Gazaremsan, i syfte att övervaka människors behov och för att bättre kunna planera insatser.
Fr. Raed Abusahilia General Manager, Caritas Jerusalem "Situationen är mycket svår ur en humanitär synvinkel. Människor saknar mat, vatten och elektricitet. Ur medicinsk synvinkel, det finns tusentals skadade människor på sjukhus. Och även då de saknar mediciner. " Caritas Jerusalem, som har funnits i Gaza sedan 1990, har en vårdcentral och en mobil klinik i området. Arton lokala arbetare finns på området, bland annat läkare, sjuksköterskor, tandläkare och socionomer. Dessutom finns det cirka 150 frivilliga, många kristna men också muslimer, som gör sina egna bidrag, särskilt för första hjälpen hjälp. Under de senaste veckorna har arbetet blivit mer komplicerat.

Fr. Raed , Caritas Jerusalem "Vår medicinska personal som är i Gaza nu inte kan arbeta i vår vårdcentral. Så, är de som arbetar på sjukhus som volontärer för att hjälpa de skadade. " kristna i Gaza är en liten minoritet i dag och det finns knappt 200 romerska katoliker närvarande. De delar samma öde som palestinska muslimer som bor i Gazaremsan.

Fr. Raed Caritas Jerusalem "Antalet kristna har nu nått 1313. Trettiofyra procent av dessa hade redan ingen inkomstkälla eftersom situationen redan var kritisk. Under de senaste åtta åren, har detta varit den tredje krig som de har upplevt. Vår uppmaning till alla våra vänner runt om i världen, i församlingar, stift, är att gå med oss i solidaritet, i bön, och genom ekonomiskt bistånd och humanitär hjälp, för att hjälpa folket i Gaza. Inte bara för den kristna gemenskapen i Gaza som är liten, men för hela befolkningen i Gazaremsan. " Och samtalet av Caritas Heliga Landet är också leds av påven Francis.

Fr. Raed General Manager, Caritas Jerusalem "Vi behöver honom av två skäl: för det första, att sätta press på de internationella samhällen, på båda sidor-för israeler och palestinier så att attackerna kommer till ett slut. Sedan kan han arbeta ett andra mirakel: ett år sedan lanserade han en bön vaka mot kriget i Syrien. Han kunde nu främja en bön vaka i slutet av detta krig. " I översättning av texten i filmen
  
Caritas är en biståndsorganisation inom katolska kyrkan

Eldupphöret varade inte mer än några timmar. Strax efter lunch sköts tre nya granater från Gaza mot Israel. DN
Dagen 

Läs även andra bloggares åsikter om

1 kommentar:

 1. Eldupphöret varade inte mer än några timmar. Strax efter lunch sköts tre nya granater från Gaza mot Israel.

  Nu äcklas jag av "rapportering" som fortsätter i samma still medan människorna dör som flugor - http://youtu.be/xpfVWpc051I!
  Israel skyddar befolkningen medan Hamas skyddar sin arsenal av missiler.

  Frågan är hur vet dessa människor när och var de skall vara för att få dessa "spektakulära" filmsekvenser?

  Kameran riktas mot oskadat byggnad och det dröjer inte länge innan byggnaden jämnas med marken, sedan vänds kameran till ytterligare oskadat byggnad och det saknas inte åskådare....

  Får dem hjälp från Hamas?

  SvaraRadera