9 juli 2014

Glass från BetlehemGlassmaskin "Il Cantico"-Betlehem
"Det här är min specialitet". Den är gjord med mjölk, grädde, pistasch, en sak som vi kallar mistaka i Palestina, vattenblomma , sahlab. Jag har gett dig min hemlighet ... "

Den kallas "Il Cantico," en hyllning till Saint Francis, och det kommer säkert att ta ungefär lovsånger till Herren för de gåvor och jorden. Det är vårdnaden om det heliga landet: s nya glass butik, som är ett projekt i samarbete med staden Betlehem, italienska samarbetet och Johannes Paulus II-stiftelsen. En modern och mysig struktur, i en byggnad som tillhör vårdnad i Betlehem med utsikt över torget i Födelsekyrkan, med en stor terrass med utsikt över Betlehem och dess omgivningar. Invigningen ägde rum på lördag, 14 juni, i början av sommarsäsongen med en förhoppning om att det blir en mötesplats för lokalbefolkningen och pilgrimer.
  
Fr. Ibrahim Faltas, OFM Vicepresident , Johannes Paulus II-stiftelsen är "Il Cantico" Ice Cream Shop unik i hela Palestina. Vi öppnade lite innan påvens besök. Alla de som kom, berättade att det är den bästa glassen i hela Palestina. Så småningom, från labbet, kommer vi att dela ut glassen i hela Palestina, som kallas "Betlehem glass."

Davide la Cecilia generalkonsul i Italien i Jerusalem "Glass är en del av vår matkultur. Det finns också en stor respekt för det palestinska stil eftersom smaken av glassen kommer från palestinska ingredienser: det finns pistage, datum-vilket är bra-och bara smakade det. Vi har uppnått detta genom att utbilda unga palestinska glassmaskiner, och vi hoppas kunna göra det i andra delar av Palestina. Vi funderar Ramallah och Gaza " Ett tiotal palestinier, mellan laboratoriet och glass butik, har fått arbete tack vare ett expansionsprojekt som vill bekämpa den ekonomiska krisen som drabbat de palestinska territorierna.

Vera Baboun borgmästare i Betlehem "Vad vi har gjort med detta samarbete är mycket viktigt ur ett mänskligt perspektiv: att skapa broar, stärka ekonomin, skapa arbete möjligheter och rörlighet. För mig är det ett litet mirakel, och det ger glädje och välsignelse. " Glass butiken är en glad sammanflätning av italiensk tradition och palestinska stil. Betlehemiten glassmaskiner, efter att ha blivit utbildad av italienska mästare, har finslipat sitt hantverk och har nu skapat sina egna speciella smaker i laboratoriet, med naturliga ingredienser som är alla "görs i Palestina." 2014/06/17

Ur texten till Filmen

Läs även andra bloggares åsikter om

2 kommentarer:

  1. Jerry §1. –Håll dej till ämnet! Artikel handlar om glass och nyföretagande i Betlehem :)

    SvaraRadera
  2. Min kommentar nämnde Betlehem där företaget framställer glass.
    Är du anställd av "Hasbara"?

    SvaraRadera