6 augusti 2014

Gaza hopp för skadade2014-07-30 Saint Joseph sjukhus  ger hopp för de skadade i Gaza Kriget i Gaza har lett till sorg men också fysiska skador som ofta är mycket allvarliga. SeEtt katolskt sjukhus i östra Jerusalem välkomnar några av de sårade som har lyckats ta sig över gränsen till Gazaremsan med hjälp från humanitära avspärrningar. 

I den kristna tidningen Dagen  gör man en stor nyhet av att Per Ewert, som är föreläsare och styrelseledamot i Evangeliska frikyrkan, gjort en anmälan mot Sveriges Radio för opartiskhet i konflikten Israel-Palestina. ”– Där rann bägaren över för mig. Det var ett så uppenbart demoniserande av Israel och totalt utan avsaknad av moraliskt ansvar för Hamas. Israel framställdes som den allt igenom onda, säger Per Ewert.” tidningen har ingen länk till det inslag han refererar till så det är svårt att bedöma.

Men Per Ewert som tillhör den kristna sionismens skara borde ställa sig samma fråga Lars Hedlin, Umeå ställde ” Stanley Sjöberg, är det som nu sker i Gaza ett led i uppfyllandet av Guds löften till det judiska folket? Är det inte till och med så att ni kristna sionister ger Israel carte blanche att agera som det gör nu? Var kommer denna grymhet ifrån – ni är ju i vardagslag vanliga hederliga kristna människor? Vad är det som förblindar er? ” Dagen "Varför blundar du Stanley Sjöberg?"

Fakta: Kriget i siffror
 • Striderna mellan Israel och Hamas har pågått i sedan den 8 juli.
 • Mer än 1 800 palestinier har dödats och cirka 9 500 skadats, de flesta civila, enligt palestinska uppgifter. Nära 300 000 har flytt till FN-byggnader i Gaza.
 • 64 israeliska soldater och 3 civila israeler har dödats. Mer än 600 civila israeler har skadats, enligt Israel.
 • Hamas och andra militanta grupper har skjutit 3 360 raketer mot Israel, enligt Israels armé. 578 av dem sköts ned av missilförsvaret Järnkupolen.
 • Israel har attackerat 4 760 mål i Gaza, enligt israeliska armén.
  Källa Dagen

Jag tycker det skamligaste är att inte protestera.

Min empati för lidandet i Gaza gör mej inte till antisemit inte heller pro-Hamas eller anti-Israel. Det gör mej mänskligJul 30, 2014 UN secretary general Ban Ki-moon issues a statement on Gaza, during his visit to Costa Rica, after a school in the Palestinian territory, being used to shelter families, was shelled by Israeli forces on Wednesday. At least 15 people, mostly children and women, died when the school in Jabaliya refugee camp was hit by five shells during a night of relentless bombardment across the territory. More than 100 people were injured Gaza: nothing more shameful than attacking sleeping children, says Ban Ki-moon - video 

 Läs även andra bloggares åsikter om

2 kommentarer:

 1. Per Ewert är verkligen fast i sina egna föreställningar. Att anmäla Svt för ensidighet till Israels nackdel är, om inte frågan skulle vara så allvarlig då den handlar om lemlästade människor och ödeläggande av ett stora delar av ett samhälle, rätt så komisk. Tänker sig Per Ewert att man skulle hylla bombningarna av Gaza eller vad är han ute efter?

  Som trogen och inbiten nyhetskonsument har jag givetvis mycket att säga om rapporteringen. Tycker att den politiska analysen till stora delar saknas och fokuset på det konkreta som händer får väl mycket utrymme. Men det är väl så media fungerar. Sakligheten går före analysen för att opartiskheten ska räddas.

  Men lyssnar man noga så framkommer det intressanta och balanserade resonemang. Som tex i P1-morgon tidigare i veckan. Folkrättsprofessor Ove Bring intervjuades om vad den internationella rätten säger i konflikten. Han hävdade att Israel har rätt till självförsvar men bombningar var oproportionella och olagliga då de inriktade sig på civila mål. Likaså har Hamas rätt att bekämpa ockupationen om de slår till mot militära mål (alltså inte mot civila)!
  Personligen tror jag inte att Israel någonsin kommer att bli säkrat genom militära aktiviteter lika lite som palestiniernas rättigheter säkras genom Hamas militära aktiviteter. Lösningen finns i folkrätten. Kanske är det här som skon klämmer hos Per Ewert och andra kristna sionister. De har inte folkrätten som rättesnöre i konflikten. Därmed upplevs också rapporteringen som skev.

  SvaraRadera
 2. Enligt civila dödssiffran statistiken;
  Nazityskland - som hade en miljon döda civila under andra världskriget - var offer för den aggressiva USA, som förlorade "bara" 12.000 civila.

  SvaraRadera