18 januari 2009

solidariet-del 3


Det blev en fin demonstration här i Piteå igår. Vi ca 100 personer i Piteå trotsade snålblåsten och kylan på lördagen för att manifestera mot det israeliska övervåldet i Gaza. Många av deltagarna har rötter i Gaza och har släktingar kvar där. Därför kändes det extra meningsfyllt att ge dem vårt stöd.
” I helgen fick han äntligen hem sin hustru och sina fyra söner från Gaza, där de mot sin vilja tillbringat de senaste åtta månaderna”

En av talarna var Mohamad Jawad, själv uppvuxen i Gaza
Citat: - Det är ockupationen som är grundproblemet. Om Israel inför en ensidig vapenvila i morgon, blir naturligtvis den akuta situationen lättare. Men grundproblemet är olöst så länge Israel agerar som en kolonialmakt, sade Mohamad Jawad och tillade:
- Att tro att judar och palestinier kan leva i fred med full respekt för varandra kanske låter som en orealistisk dröm, men den är fullt möjlig!
Slut citat.
Han berättade att hans familj bodde i byn Lodd ( i närheten där nu Ben-Gurionflygplatsen ligger ), där levde judar muslimer och kristna tillsammans innan de blev bortkörda till Gaza av israelerna.

Läs även Anna Wester:De har alla ett namn

Läs även andra bloggares åsikter om
1 kommentar:

  1. Hej Egon,

    Jag har några frågor till dig.

    De finns i tidningen Dagens ledarblogg. Thuresons inlägg under rubriken "Bekvämt är inte alltid rätt"

    SvaraRadera