22 maj 2009

Ingen etnisk rensning?


De kristna sionisterna forsätter oförtröttligt sitt försvar av staten Israels övergrepp:

John Westlin Citat:"Sanningen sitter trångt hos många "Åtskilliga gånger har man mått fysiskt illa inför störtfloden av hat och illvilja gentemot staten Israel, mot sionismen och allt vad den representerar. Sanningskrav och objektivitet har fått sitta emellan. Fördomar och okunskap har fått dominera på ett oerhört sätt: Varför tar man inte reda på fakta innan man fäller sina domar? Man förvånar sig mycket över tystnaden hos människor med stor kunskap. Varför reagerar man inte över uppenbara felaktigheter i tidningsartiklar och bildtexter?
I en insändare i Jönköpings-Posten nyligen anklagade en kvinna Israel för både rasism och etnisk rensning. Den etniska rensningen skulle enligt insändarskribenten bestå i att Israel hade rivit några illegalt uppförda hus i Jerusalem. De orden visade med all tydlighet hur lite hon vet om etnisk rensning. Det betyder nämligen att systematiskt tömma ett land eller en region på dess innevånare, genom fördrivning eller folkmord.
slut citat läs hela ledaren här:Shalom över Israel-ledare Maj 09

”några illegalt uppförda hus i Jerusalem”?

Enligt den israeliska kommittén mot husrivningar (Israeli Committee against House Demolitions, ICAHD) har över 14 000 palestinska hus rivits i det ockuperade territoriet, inklusive östra Jerusalem, sedan 1967 (juni 2007). Uppgiften kommer via Diakonia är en kristen biståndsorganisation som tillsammans med lokala partner arbetar för en varaktig förändring för de mest utsatta människorna i världen.Enkel guide till internationell humanitär rätt i det ockuperade palestinska territoriet Diakonia

Mer om husrivning

UN –Special Focus Arpril 2009


Kanske historikern Ilan Pappe vet mer om definitionen av etnisk rensning:
Den etniska rensningen av Palestina Ilan Pappe är israelisk historiker vid Haifas universitet. Citat ”Pappe baserar sin argumentation på väletablerade internationella definitioner av etnisk rensning, bland annat från FN. Han granskar på ett plågsamt detaljerat sätt den israeliska militärens förstörelse och avfolkning av hundratals byar och deras fördrivning av hundratusentals invånare. Boken är en lättillgänglig kunskapkälla som ger viktiga bidrag till hur man ska förstå den historiska bakgrunden till dagens konflikt, men dess slutsatser kommer inte alla att kunna svälja… Utan tvekan, kommer Pappes bok att provocera många läsare, men än viktigare är att den kommer att leda till diskussion.” Publishers Weekly slut citat.

Är ledarskribenten John Westlins försök någonting att bry sig om?

Tyvärr så har organisationen ”Shalom över Israel” ett grundmurat förtroende hos många frikyrkor i Sverige. Här ett exempel: Den kristna närradiostationen Radio Linköping lyssna här: Mellanösternkännaren John Westlin ger sin kommentar till Israels 60 års jubileum

När skall ”polletten trilla” ner i frikyrkorna?

Vad är Shalom över Israel? det kan ni läsa här
Citat ur deras hemsida: Israel. Bibeln säger att den som välsignar Israel, blir själv välsignad. I dessa dagar, då vi lever i ett starkt antisemitiskt land, där både församlingen som de som inte tror angriper Israel så behövs det någon som står upp för sanningarna om landet, om folket och om dess rätta bibliska plats. Detta vill vi göra. Vi tror att vi som hednakristna är inympade i det äkta olivträdet, vi tror att Israel har en plats i historien och i framtiden och vi tror att den nation Jesus kommer att komma tillbaka till och sätta sina fötter på är Israel. Slut citat.

Här en vettig pingstpastor:Citat: Att förutsätta oundviklig kris och att spekulera i hur framtiden blir är meningslöst allra minst med hjälp av svårtolkade bibelcitat. Det är rentav farligt. Man kan inte stödja en regering som använder vapenmakt, förtrycker och ockuperar med hjälp av bibliska profetior. Att bedja om en varaktig fred borde inte vara främmande för en kristen som tror på Guds makt. Slut citat, pastor Rolf Ericsson Ökenkällan
Bild: Från UN-rapport
Läs även andra bloggares åsikter om

13 kommentarer:

 1. Om israelerna är har gjort sig skuldiga till etniska rensning i Jerusalem, hur förklarar du att arabernas andel av Jerusalems samlade befolkning har ökt från rom 26 procent i 1967 till 34 procent idag?

  SvaraRadera
 2. Det kan jag inte ,men som du vet så kan man bevisa det mesta med statesik,de kanske helt enkelt tränger ihop sig i de hus som är kvar? Jag vet att många av som drabbas av rivningar bygger upp husen igen.

  SvaraRadera
 3. Det kanske vore bra för Isak att isåfall tala om vilken statistik han hänvisar till. det finns flera olika.
  Isarel brukar framhålla alla palestininer som vistas inom Jerusalems stadsgränser och det sant att många palestininer som brukade pendla till jobbet från palestinska förorter till jobben i östra Jerusalem nu tvingas uppehålla sig innanför murarna för att inte bli av med jobben. Men samtidigt fördriver man de bofasta med avancerade metoder (bygglov, äktenskapsregler, pensionsrättigheter osv.)
  När det gäller Shalom över Isarel behöver man inte bry sig så mycket, organisationens förgrundsgestalter ljuger ohejdat när det passar dem, och hela ideologin är djupt influerad av liberalteologiska bilbeltolkningar som står långt från klassisk kristendom.

  SvaraRadera
 4. För det kan ju omöjligen vara så att israelerna faktisk inte bedriver etnisk rensning, eller hur?

  Vem är det egetnligen som tror blindt på dogmer och vägrar förhålla sig till hur det ser ut i verkligheten?

  SvaraRadera
 5. Det är ingen ide att försöka övertyga Isak, men övriga som är intresserade och har empati för människors lidande kan läsa här.
  Jag berättade tidigare om familjen Mohammad Al Khurd och hans fru Umm Kamal i bostadsområdet Sheik Jarrah i östra Jerusalem som jag besökte i november 2008, där bosättare brutit sig in och stulit en del av deras hus. Jerusalem-4Nu är de vräkta, hennes man dog i en hjärtinfart, Umm Kamels bor nu i tält som IDF-river hela tiden SKR:s följeslagare

  SvaraRadera
 6. Till Joakim: tack för en bra kommentar, jag skall alldeles snart åka in till min församlingskyrka, i foajen kommer jag att mötas av ett tidningsbord där " Shalom över Israel" tidningar ligger utlagda, tungt,tråkigt.

  SvaraRadera
 7. Jag beökte också nyligen familjen AlKhurd och 2 av mina vänner har fått rivningsbesked för sina hus, (naturligtvis måste det vara en slump att båda råkar vara palestininer och vägrats bygglov i evigheter, medan bosättningar brevid fått bygglov oavsett om marken varit stadsplanerad för parker....).
  Ha det så bra i din kyrka Egon, vad bra att du står på dig !!! Du kan glädja dig med att du har tiden för dig, det pågår en tydlig omsvängning även i de evangelikala samfunden där fler och tar avstånd från villolärorna, och inte minst vågar lyssna på de palestinska kristna.

  SvaraRadera
 8. Förlåt att jag stör din världsbild med obekväma faktum, Egon!

  SvaraRadera
 9. Intressant replik av denna Isak, han verkar ju bara gissa om en massa saker som han inte har koll på. Varför skulle det störa någons världsbild ?

  SvaraRadera
 10. Haha!

  Intressant att Egon kallar Ilan Pappé för "historiker", när han inte är det (även enl. honom själv). Pappé har själv deklarerat att han är en pro-palestinsk ideolog.

  SvaraRadera
 11. Nis kolla här:Ilan Pappé born 1954in Haifa, Israel is professor of history at the University of Exeter in the UK,

  http://en.wikipedia.org/wiki/Ilan_Papp%C3%A9

  SvaraRadera
 12. Egon, jag rekommenderar att du kollar andra källor än wikipedia. Vem som helst kan nämligen redigera uppgifterna på wikipedia.

  SvaraRadera
 13. Du anonyme:
  § 2. – Du är välkommen med din kritik riktad mot skribenterna eller de som kommenterar under artikeln, men du ska bekräfta Din kritik med fakta, bevis eller argument . Detta är grunden i retoriken. I fallet att Din kritik saknar nämnda grunder, kommer din kommentar att betraktas som irrelevant.

  Om du har andra uppgifter om Ilan Pappé kom med dem då.

  SvaraRadera