30 oktober 2009

Judar i USA för fred

J Street är en ny lobbygrupp baserad i USA som vill främja det amerikanska ledarskapet att avsluta den Palestinska-Israel konflikten fredligt och diplomatiskt. Gruppen består främst av judar, men välkomnar både judiska och icke-judiska medlemmar. J Street säger att man "stöder en ny inriktning för den amerikanska politiken i Mellanöstern - diplomatiska lösningar än militära", "multilateral över ensidiga metoder för konfliktlösning" och "dialog än konfrontation" med bredare internationellt stöd. Om J Street

Video from new pro-Israel, pro-peace organization J Street's national conference in Washington, DC October 25-28, 2009. Learn more about the conference and J Street at:Citat” General James Jones, Obamas nationelle säkerhetsrådgivare, talade på konferensen och flera ledande politiker från den israeliska oppositionen deltog i mötet.
Däremot kom inte Israels ambassadör Michael Oren, som tackade nej till inbjudan efter att ha "tvekat" i flera veckor. Hans frånvaro är ett klart uttryck för den israeliska regeringens missnöje med den nya gruppen som ligger närmare president Obama än premiärminister Benjamin Netanyahu i sin syn på vad som är bäst för Israel.

"En viktig ny proisraelisk röst"

Israeliska oppositionspolitiker och ledande intellektuella, som författaren Amos Oz, hyllar däremot J Street i en helsidesannons i tidningen Haaretz.
"Vi välkomnar era ansträngningar att hjälpa Israel uppnå en hållbar fred med sina grannar och garantera Israels säkerhet och framtid som en demokratisk stat ... J Street är en viktig ny proisraelisk röst och vi ser fram mot att samarbeta med er", heter det i annonsen.”
Slut citat ur tidningen : J Street i Dagen

Om J Steet -Flamman

Tidigare dominerade påtryckningsgruppen American-Israel Public Affairs Committee (Aipac) dominerat de amerikanska judarnas proisraeliska aktiviteter. Det stöder alltid den sittande israeliska regeringen i vått och torrt. Gruppen avviker aldrig från den rådande officiella linjen i Jerusalem . Aipac samarbetar med proisraeliska högergrupper, särskilt evangelikala kristna sionister. Aipac

Lyssna även på Cecilia Uddén,Jerusalem

Jag håller med författaren Amos Oz som välkomnar J Street att hjälpa Israel uppnå en hållbar fred med sina grannar och garantera Israels säkerhet och framtid som en demokratisk stat.

Det är bara trist att evangelikala kristna sionister fortsätter att motverka en fred i Israel/Palestina.

Här ett exempel av många pastor John Hagee:


Och här ett svenskt exempel:Siewert Öholm

J Street

Läs även andra bloggares åsikter om3 kommentarer:

 1. Ja, du har så rätt. Jag har gjort en video som också förklarar poängen du gör. Den kan ses på:

  http://www.youtube.com/watch?v=k6NliWxVNxw

  SvaraRadera
 2. Laestadian:Välkommen till min blogg Tack för länken.

  SvaraRadera
 3. också om ämnet men förhoppningar krossas snabbt :-(

  SvaraRadera