26 november 2009

Byggstopp!

Citat” Israels beslut att stoppa nybyggen på Västbanken är en eftergift till USA och en gest till palestiniernas president Mahmud Abbas. Hans redan svaga ställning lär få en knäck om Israels fångutväxling med Hamas går i lås.” Slut citat läs: Dagen

1. Men byggstoppet är tillfälligt i tio månader.
2. Gäller inte redan påbörjade projekt.
3. Gäller inte skolor och andra offentliga byggnader.
4. Gäller inte Östra Jerusalem


Citat ”Men Netanyahus besked imponerar inte heller på hans egna anhängare inom högern. Ett av småpartierna i regeringen, nationalreligiösa Judiskt hem, förklarade att man inte tänker tillåta förslaget att gå igenom "utan motstånd". slut citat Läs artikel i SvD

Netanyahus besked imponerar inte heller på mig.

Se Changing the face of East Jerusalem - 03 Mar 09

Hillary Clinton, the secretary of state, has made a stand on an emotive issue for both Israelis and Palestinian Arabs - what does and does not get built in East Jerusalem.


Tidningen Dagen skriver 2009-12-10 citat” Tusentals demonstranter samlades utanför den israeliske premiärministern Benjamin Netanyahus residens i går för att protestera mot ett tio månader långt moratorium för nya bygglov för judiska bosättare på den ockuperade Västbanken läs mer här:Bosättardemonstrationer i Jerusalem

Jag tycker inte synd om dem. Jag vill tipsa om artikel i “Come and see “ The Christian Web site from Nazareth When settlers and Zionist Christians work together

Läs även.En annan Via Dolorosa vandring del 2.
Läs även.Sören Wibeck: ”Ett land, två folk. Israel-Pale­stina-konfliktens historia”
Även Säg nej till Lebensraum helt enkelt.

Läs även andra bloggares åsikter omSvD
SvD
DN

6 kommentarer:

 1. Kristna behöver inte vara rädda för islam själva.
  Men islam och demokrati går inte aett förena. Det är bara att se varifrån demokratin kommer och att den saknas helt i dessa muslimska länder.
  De kristna förtrycks och lämnar muslimska länder, varför, om de nu är så bra där?

  SvaraRadera
 2. Svar till du anonyme:

  citat"Idag är Indonesien en demokrati och med världens största muslimska befolkning är landet ett intressant exempel på hur demokratin kan fungera i den muslimska världen. läs
  http://www.silc.se/bocker/46

  SvaraRadera
 3. "Idag är Indonesien en demokrati och med världens största muslimska befolkning är landet ett intressant exempel på hur demokratin kan fungera i den muslimska världen"

  Nåväl ingen regel utan undantag.
  Vilket undantag förresten. På många av Indonesiens öar förföljs kristna av muslimer och den indonesiske presidenten stöder sin makt på gevärspiporna

  SvaraRadera
 4. Tusentals araber på Västbanken har redan förlorat sin enda inkomst tack vare denna totalt befängda dröm av Barak och Obama som inte har en mikroskopisk förbindelse med Osloöverenskommelsen ell §242. Det finns EN anledning till att hela gamla Jerusalem plus omkringliggande arabbyar skulle bli en arabisk huvudstad för första gången i världshistorien: Aravat "VILLE" så!!!

  Så, när Abbas inte har tagit ett enda steg in på Vägplanen efter 10 månader (d.v.s. absolut stopp på hatpropagandan i medier/skolböcker mot judar/Israel, OCH totalt omarbetande av Hamas Konstitution som förbjuder Israels existens) har många högerpolitiker i Israel, de som vann valet, sagt att man kommer att börja bygga igen mycket intensivare än tidigare.

  Varför inte?

  SvaraRadera
 5. Harry verkar leva i en helt egen verklighet.
  De flesta palestininer, även de som jobbar i bosättingar brukar vara extremt tydliga att det de helst av allt önskar att jobba i palestinska företag, och att Israel måste sluta förstöra för det palestinska näringslivet, och låta människor och varor resa fritt inom de palestinska områdena och framför allt exportera och importera själva.
  Bosättningarna är en konstgjord ekonomi som lever på subventioner och statliga stöd, och inte minst till stor del bygger på stöld av palestinskt egendom.
  I den palestinska byn Haris där en stor del av befolkningen jobbar i bosättningen Ariel brukar man berätta om hur man jobbade i egna industrier och jordbruk innan Israels avspärrningar blev döden för nästan all lokal industri.
  När jag var där för några veckor sen berättade en grupp kvinnor hur förnedrande det är att behöva gå och jobba i fabriker som står på deras tidigare jordbruksland som de försörjde sig på.
  Israeliska fackföreningar har publicerat flera rapporter hur palestininer utnyttjas i bosättningar. Bland annat hur byggentrepenörer och fabriker straffar palestininer tar upp frågor kring arbetsmiljö och löner genom samarbeta med myndigheterna och dra in passerkort för palestininer som klagar offentligt.

  SvaraRadera
 6. Wohlfeil, som har en diger lön från Diakonia för att berätta halvsanningar - tja, varför inte berätta resten?

  Palestinierna var uppe på en ekonomisk ökning av 7% innan de startade intifada I och sabbade allting. De var uppe igen på 6% före intifada II - då de kände för att det var roligare att mörda judar än att tjäna pengar, vilket tvingade fram både terroriststängslet och vägspärrar, som knappast fanns innan. Visst hoppas man på att de ska skärpa sej, så vägspärrarna och senare terroristbarriären kan matas ner - de är dyra för Israel. Barak tog bort ett antal vägspärrar nyligen, och genast ökade terrordåden.

  Läs gärna på vad som gäller: Osloöverenskommelsen talade om area a, b, c - och att Jordandalen alltid kommer att vara Israels östgräns eftersom inget annat garanterar säkerheten. §242 sa innan dess att när väl Israel hade säkra och erkända gränser, skulle de återlämna en del områden som de tvingades ockupera 1967 efter att ha blivit anfallna. De har givit tillbaka 90% av de aktuella områdena redan - Sinai - när de skrev under på en kall fred med Egypten.

  SvaraRadera