12 november 2009

En katt från Gaza

Joakim Wohlfeil arbetar på den kristna biståndsorganisationen Diakonia

Just nu befinner hans sig nere i Gaza, jag vill länka till hans blogg en berättelse om en liten flicka som bor i Gaza.

Citat" Men hur blir det för barn som redan från början lär sig att det inte ens är någon ide att drömma? För barn som inser att de vuxnas konflikter och världspolitiken har dragit ner en järnridå där visionerna måste sluta.

Alldeles för många barn i världen tror inte det är någon idé att drömma. Det finns många skäl till det, skäl som vi på Diakonia jobbar för att undanröja oavsett om barnen bor i Asien, Latinamerika, Afrika eller Mellanöstern."
Slut citat läs hela artikeln här: En liten stickad katt från Gaza

Mer om Diakonias arbete i Palestina:
Hopp för Palestinas Barn

Foto: Barn i Gazaremsan, juli 2004. Matilda Svensson, bild hämtad från ( bilden har inget samband med Joakim Wohlfeils artikel) Diakonia

Läs även: citat "Gazaborna är uppfinningsrika, liksom alla folk som har varit satta under belägring har blivit. Genom e-post och skrivare kan barnböcker printas ut. Men papper är en bristvara och därmed även böcker av typen Print-on-demand.
Ahmed Ashour försäkrar att införselförbudet mot böcker - särskilt av den barnlitteratur som ger fantasin vingar - är något av det allra värsta i blockadens Gaza.
Slut citat se SvD-blogg

Livet i Gaza efter Israels invasion
Guardian.co.uk

Läs även andra bloggares åsikter om


2 kommentarer:

  1. Enda sättet för ett folk att skaffa kärnvapen är att bilda en egen stat. Det sägs att det var därför Israel bildades. Läste det i Gunnar Adler Karlssons bok Ondskans biologiska ursprung.

    SvaraRadera
  2. Anonym, så du menar att överlevarna från förintelsens första mål var att skapa kärnvapen? Därför palestinierna också vill bilda en egen stat?

    SvaraRadera