17 december 2009

Alf Svensson och Jerusalem

Alf Svensson (KD), Europaparlamentariker, medlem i Europaparlamentets Israeldelegation Skriver i tidningen Dagen en debatt artikel ” Ingen fred om Jerusalem delas”

Citat …..”År 1944 hördes trikåhandlaren utmed Ahlgatan i Trelleborg hälsa, som avsked, "Nächte år i Jerusaleim". Fasorna och vanvettet i Europa hade självfallet mer än stärkt överlevande judars heta önskemål att en dag åter få bo i sina drömmars och sinnens huvudstad.

Resultatet av 1967 års krig blev bland annat att hela Jerusalem kom under israeliskt styre. Hälsningarna som ropats ut - "Nästa år i Jerusalem"- hade blivit något som nu kunde förverkligas. Äntligen, äntligen, äntligen kunde israeler och judar från alla delar av världen nå fram till Västra muren (Klagomuren). Sällan har världshistorien bevittnat dylika glädjescener."
Slut citat läs hela artikel här: Ingen fred om Jerusalem delas

Alf Svensson tillhör Pingströrelsen. Där är kristna sionismen stark, bibelord tagna ur sitt sammanhang argumenterar för att kristna ska stödja staten Israel och dess krig mot palestinierna.

Läser vad han skrivit tidigare så har han gett Israel sitt helhjärtade stöd Citat: "Festen över 60-åringen Israel avslutades med en bankett i på Storan i Göteborg i söndags. Annelie Enochson(kd) mottog Zionistiska Federationens Jerusalempris 2008 och utbildningsminister Jan Björklund höll ett brinnande tal tillsammans med bland annat Israels ambassadör Eviatar Manor.– Vi firar den nationen som är mest värd att fira, konstaterade även inbjudne Alf Svensson. Slut citat: KD och Israel

Nu verkar han äntligen motvilligt inse att även Israels regering motverkar en rättvis fred citat ”Vi är många som ser den nu så omnämnda "Två-stats-lösningen" som nödvändig. Vi är också många som anser att premiärminister Benyamin Nethanyau måste lugna ner sig och hålla inne med utmanande löften om nybyggnationer utanför 67 års gränser. Men den som föreställer sig att det skulle vara en klok uppslagsända - att börja debattera delningar av Jerusalem - för att nysta upp Mellanöstern-problematiken torde ha fått åtskilligt om bakfoten”. Slut citat Alf S

Vore det inte bättre om han redan för 40 år sen tog intryck av de kristna palestinierna. Som den palestinske prästen Naim Ateek ledare för Sabeel ecumenical grassroots liberation theology movement among Palestinian Christians

Redan i slutet på 60-talet omprövade den svenska socialdemokratiska rörelsen sin inställning till staten Israel och började samarbeta med de grupper som arbetar för fred och försoning. Läs Boktips Vad gjorde Alf Svensson på den tiden?

Citat”Man må hysa vilka åsikter som helst, men det är historielöst och ur alla perspektiv orimligt att jämföra Jerusalem med vilket annat geografiskt område som helst, vare sig detta är tättbebyggt eller inte, huvudstad eller inte huvudstad.” >slut citat Alf S

Där finns det många grupper som medvetet försöker dölja Palestinas verkliga historia. Där har även tidningen Dagen ett ansvar, inför Israels 60 årsdag ville 6 kristna ( en diakon, docent, professor i teologi , präst, ingenjör och kulturredaktör) flera av dem hade arbetat nere i Israel/Palestina ge sin syn på firandet. Artikel togs inte in, som jag uppfattar det så är den palestinska flyktingkatastrofen är fortfarande känslig att skriva om, där man även ställer krav på Israel. Debatt-taket i Dagen är inte så högt?

Samtidigt försöker han polarisera konflikten Citat” För vem skulle det vara obekant att Iran styr Hisbollah och att Hamas rustas för att åstadkomma utplåning? Man får väl ändå inte glömma på någon utrikesförvaltning i någon demokrati att islamisternas mål är ingenting annat än att utplåna staten Israel. slut citat” Alf S

Citat" Bilder på småflickor som påstås bli bortgifta med vuxna män är en del av propagandakriget i Mellanöstern. Flickorna är i själva verket brudnäbbar som enligt palestinsk tradition ger brudparet lycka och många barn. Om detta handlar Cecilia Uddéns krönika från Gaza Cecilia Uddén, Gaza

Se Changing the face of East Jerusalem - 03 Mar 09Palestinska kyrkoledare vädjar om ett slut på ockupationen

Läs även andra bloggares åsikter om

Politik

6 kommentarer:

 1. Det är allt en stor tur att vi kristna finns som tar avstånd från Egons antijudiska propaganda och erkänner det judiska folkets rätt till sitt heliga land.
  Egon är kristen till läpparna men i praktiken en nyttig idiot till Islamism.
  Vi riktiga kristna tar avstånd från alla Egons antijudiska bloggposter och kommer att förbanna Egon i alla våra församlingar.

  HB

  SvaraRadera
 2. Det är nog dags att Blogginnehavaren öppet klargör sin konversion till Islam istället för att hyckla att han är kristen.
  Alla hans judefientliga inlägg blir mycket mer begripliga om han erkänner sig vara en muslim.

  Undertecknat av en äkta kristen.
  Robert Henrikson

  SvaraRadera
 3. Till Hans Brorsson:
  Som tur är så är det fler kristna än jag som ifrågasätter den bibeltolkning som kallas “Kristen Sionism” och som är rådande inom frikyrkorna: Kristen sionism – en irrlära med dödliga konsekvenser

  Till Robert Henriksson: Det är inte bara jag som anser att religionsfriheten är någonting som måste värnas för alla. Jag är kristen, ( hur äkta får Jesus avgöra ). Men jag känner en del muslimer.
  Jag håller med tidningen Dagens analys citat” Utan tvekan finns grundläggande skillnader mellan kristen tro och islam. Framför allt i synen på vem Jesus är: en av profeterna - eller Guds son som sträcker ut sin hand till mänskligheten.
  På den punkten är det angeläget att vara tydlig, och här finns samtidigt en öppning i samtalet med muslimer. Men för de kristna kyrkorna har sekulariseringen i det svenska samhället och Europa sannolikt en betydligt större påverkan på Guds rike. Slut citat ur Dagen Varning för fel sällskap
  Jag är uppriktigt ledsen att människor i Sverige kan skilja på kritik av staten Israel och judiskt tro. Att människor i Sverige ger svenska judar skulden för var som sker nere i Israel/Palestina är avskyvärt, det tar jag avstånd från. Jag inte är antisemit, inte stöder Hamas terroraktioner och inte ”fallit offer för mainstreammedia och PK-reportagen”, vilket kristna sionister ofta förutsätter om man kritiserar deras lära.
  Ta avstånd från antisemitismen

  Både Hans Brorsson och Robert Henriksson är välkomma för en fortsatt dialog

  SvaraRadera
 4. Vad spännande med Hans Brorsson och Robert Henriksson som själva utnämner sig till "riktiga" kristna.
  Många "riktiga" kristna tror på Jesus Kristus sittande på allsmäktig Gud Faders högra sida,
  därifrån igenkommande till att döma
  levande och döda.
  Jag hoppas ni klart med er frälsare den dagen ni möter honom och skall tala om att ni redan avkunnat domen över era egna liv (tänk om han inte håller med er).

  Och tänk om Gud inte dömer de som ni dömt på samma sätt !

  Allvarligt talat, hur väl har man läst sin Bibel när man uttrycker sig som Hans och Robert ?

  SvaraRadera
 5. Egon, en teologisk reflektion

  Jag brukar ofta bli utsatt av liknande påhopp från människor som påstår sig vara kristna, i ett fall råkade en person avslöja sitt riktiga namn och visade sig inte alls vara kristen.

  Jag tror både du och jag känner många kristna sionister och även om man har olika syn på det värdsliga Israel skulle jag bli förvånade om de är så okunniga om domens eskatologi att de uttrycker sig som "Robert Henriksson" och "Hans Brorsson" (här brukar ju de flesta kristna ur den karismatiska rörelsen vara rätt eniga oavsett synen på Israel).

  Du ser ju mailadresserna, men jag skulle bedöma det tveksamt att det verkligen är kristna som skriver på det sättet. (Att själva ge sig rätten att döma är ju inte helt okontroversiellt bland kristna, om jag gör ett grovt understatement ;-)

  SvaraRadera
 6. Rätt att försvara sig!?
  Det är dags att lämna lite land till samerna!Eller? Historisk sätt har de bott enda ner till södra sverige! Israel skyddar sig prisis som Sverige skulle göra om det gälde sin egen existens! Enligt bibeln är kristna skyldiga att skydda israel! Allt annat är taget ur sitt sammanhagn det klart Samerna skyter inga raketer mot Stockholm! Trött på alla som försöker att vara på de godas sida utan att veta bättre AFA har en plats för dig!

  SvaraRadera