31 maj 2010

Bibeln och folkrätten-2

Återigen har staten Israel brutit mot folkrätten.

Citat" Israels agerande bryter mot folkrätten, anser folkrättsexperten och professorn Ove Bring.- De har inte rätt att genomföra en total maritim blockad som stoppar även mat och humanitär hjälp, säger Bring till TT.
Bring utgår från att Ship to Gaza-konvojen befann sig på internationellt vatten när den bordades eftersom det låg i fartygens intresse att undvika israeliskt vatten."
slut citat Ove Bring: Bryter mot folkrätten


Ulf Carmesund, teolog och internationell sekreterare i Broderskapsrörelsen var med på en av båtarna läs hans twittrer från fängelset
Jag hedrar hans insatts för medmänniskorna Ship to Gaza

Allt sedan 1948 har staten Israel upprepade gånger brutit mot folkrätten, USA är Israels närmaste allierade, en stormakt med vetorätt i FN:s säkerhetsråd som använt sitt veto för att blockera sanktioner mot Israel.Det trista är att så många evangeliska kristna genom åren gett denna stat sitt oreserverade stöd. Christians United For Israel (CUFI) är en kristen lobbygrupp för Israel i USA, men de har även många sympatisörer i Sverige, läs här Fredens dödgrävare

Kommer det som nu hände 31 maj 2010 utanför Gazas kust bli en tankeställare för dessa kristna? Kommer de börja lyssna på vad de Palestinska kristna har att säga? Christ at the Checkpoint

Thomas Österberg ,opinonsredaktör Dagen ger en försiktig kritik av Israels agerande 31 maj 2010 en ledarblogg Tragiskt våld mot Gaza-konvoj

Det finns det finns en biblisk alternativ för kristna som vill älska och stödja Israels folk, en teologi som inte gillar en grupp människor framför en annan, utan i stället främjar fred och försoning för både judar och palestinier. läs mer:Välsigna Israel?

Läs även: Nyorientering hos Dagen

Vad ger vi kristna för svar till den kristne palestiniern Metri Ghneim ( 2:00 in i filmen)
AlJazeeraEnglish — 15 maj, 2010 —


Läs även: Bön för fred i Israel och Palestina

Bibeln och folkrätten

Läs även andra bloggares åsikter om
SvD
Dagen-ledare
Dagen
Dagen-2
Gardell i Dagen

9 kommentarer:

 1. Israel hävdar att massakern på civila var motiverat, eftersom deras soldater blev attackerade och att de handlade i självförsvar.

  Men de blev attackerade när de bordade ett fartyg som de inte har någon laglig rätt att gå ombord på, de betedde sig som pirater som kapar handelsskepp utanför Somalias vatten.

  Förmodligen blev soldaterna attackerade av civila som agerade reflexmässigt utan att tänka i en situation där de blev överlumpade.

  Men vems självförsvar talar vi om här? Det här kommer att bli en brännande juridisk fråga!

  Du kan läsa hela artikeln på:

  http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/israel-attackerade-ship-to-gaza.html

  SvaraRadera
 2. § 11 – Anonyma inlägg undanbedes,om du har en åsikt våga stå för den med ditt namn.

  SvaraRadera
 3. Det är trist att läsa en som kallar sig kristen ge ett så ensidigt stöd till den här aktionen.

  Om du verkligen önskar Israel väl, och älskar båda Judar och Araber, hur kan du då stödja dessa tokar som vill hjälpa Hamas?

  Det är ju så uppenbart att dessa så kallade fredsaktivister inte önskar judarna nåt gott. Innan dem åkte i väg visste dem at Israel ville hindra dem att komma till Gaza. Dem visste att soldater ville borda båtarna. Likeväl valde dem att attackera soldaterna när dem anlände (med paintball gevär).

  Det var när soldater var på väg att dödas, som dem andra soldaterna öppnade eld. I samma situation hadde svensk polis gjord samma sak.

  Händelserna dem sista dagarna har gett Israel dårlig uppmärksamhät, men Ship to Gaza har har också hamnat i dårligt ljus.

  Det är illa att människor har dödats, men tyvärr så kan nog dem flesta av dem skadade och dödade skyllda sig själva.

  Det enda resultat av det här är mer hat. Och skulden bär Ship to Gaza.

  SvaraRadera
 4. Den viktiga frågan är varför Israel känner sig så trängd att man ibland försvarar sig med överdrivet våld.

  Ingen sann demokrat kan förneka att Israel oavbrutet sedan FN gav de nästan utplånade judarna rätt att bilda staten 1948, angripits av sina grannar och av terrorister som på olika sätt, med granater, självmordsbombare, etc, gör livet surt för israelerna.

  Detta gör att de inte litar på några andra, utom möjligen på USA. Och känner sig verkligen trängda av 300 miljoner araber och en hatisk värld som ställer helt andra krav på demokratin Israel än på omkringliggande odemokratiska stater.

  För den som är bibelläsare förefaller det uppenbart att vi är på väg mot Harmageddon, då "hela världen" dvs förmodligen FN-styrkor stödda av majoriteten av jordens länder, kommer att invadera Israel. I övertygelse att det har rätt när de hatar Israel.

  Läs bibeln!

  SvaraRadera
 5. Egon, jag väntar att du bemöter Hampus Eckermans lögner. I anständighetens namn borde de inte stå obemötta. Annars kan man ju tro att du accepterar förkföraktande utfall på din blogg. Hur många fel kan du hitta?

  A-K Roth

  SvaraRadera
 6. Till Lelle du påstår att Israel är verkligen trängda av 300 miljoner araber. Israel har nu fredsavtal med sina närmaste grannar förutom Syrien. Tycker du de är speciellt trängda på Västbanken eller i Östra Jerusalem? Din bibeltolkning om Harmageddon hänvisar jag till: Sund teologi

  SvaraRadera
 7. Till Hampus jag uppskattar dina kunskaper, men jag vill inte att min blogg skall kunna uppfattas stötande.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 9. Michelle I can not approve your comment Comment Conditions
  § 1. -Keep yourself on topic!

  SvaraRadera