7 maj 2010

Högerextremism

Tidningen Dagen skriver 2010-05-07 citat”Svensk miljonär sponsrar tysk extremism
Affärsmannen Patrik Brinkmann finansierar politiskt korståg mot islam inför valet på söndag”
Det är Författaren Lisa Bjurwald, till vardags journalist på den antirasistiska tidningen Expo, skriver exklusivt för Dagen.

I artikel skriver hon vidare: citat” I takt med att förhållandet mellan kristendom och islam utmålas som allt mer polariserat, växer den kristna falangens betydelse. Enligt propagandan måste det kristna Europa försvaras mot muslimska inkräktare.
På Facebook är Patrik Brinkmann ett fan av Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. Hans beundran för Israel har lett till konkreta planer på en pilgrimsresa 2011. På hans hemsida kan de som är intresserade av att "finna sin inre kompass" anmäla sitt intresse.
” slut citat läs hela artikeln här Dagen

Vi som försvarar religionsfriheten i Sverige och Palestiniernas rättigheter känner igen tongångarna. Läs Både moskeer och kyrkor i Nasaret

Jag är inte heller förvånad över Patrik Brinkmanns stöd till Benjamin Netanyahu. Högerextrema marscherade

Israel behöver inte sådana vänner: Citat ur JCall ”Vi är medborgare i europeiska länder, judar, och deltar i den politiska och sociala livet i våra respektive länder. Oavsett våra personliga vägar är vår koppling till staten Israel en del av vår identitet. Vi är bekymrade över framtiden för staten Israel som vi förvandlas begåtts.
Israel står inför existentiella hot. Långt ifrån att underskatta hotet från yttre fiender, vi vet att faran också ligger i ockupationen och den fortsatta utövande av bosättningar på Västbanken och i de arabiska områdena i östra Jerusalem. Denna politik är moraliskt och politiskt fel och mata oacceptabelt delegitimization process som Israel för närvarande står inför utlandet.
slut citat Läs mer här: Europas judar ställer krav

Högerextremister har samma agenda i Europa som i Mellanöstern.

När skall kristna i Sverige som försvarar Israels ockupation, byggen av bosättningar och etnisk rensning, förstå på vems sida de står på? Välsigna Israel?

Citat” Vi tror på en Gud som älskar alla människor Vi tror att Gud har skapat varje människa till sin avbild och att var och en av oss är precis lika mycket värd i Guds ögon. Gud gör inte skillnad på människor utan vill att vi alla skall kunna leva i tillit – fria från förtryck.” slut citat Sv Kyrkan-Nej till rasism
Läs även andra bloggares åsikter omDagen-2

1 kommentar:

  1. § 11 – Anonyma inlägg undanbedes,om du har en åsikt våga stå för den med ditt namn.

    SvaraRadera