8 juli 2010

Broderskap i Almedalen

Sveriges Kristna Socialdemokrater deltar i årets politikervecka i Almedalen.
Citat” Som vanligt har Broderskapsrörelsen hyrt Metodistkyrkan i Visby under årets Almedalsvecka och arrangerar där seminarier, konserter och politisk teater.

Två av seminarierna är särskilt intressanta för oss som är intresserade av fred och rättvisa för folken i det heliga landet.

Tisdag 6/7 11:00 – 12:00 En livskraftig framtida palestinsk stat
Vad menas med en livskraftigpalestinsk stat och vad behöver göras för att vi ska kunna nå en hållbar, rättvis fred i Mellanöstern?
Kristna Fredsrörelsen, Broderskapsrörelsen

Onsdag 7/7 15:00 – 16:00 Ship to Gaza – att bryta blockaden mot Gaza med båt .

Ship to Gaza är en partipolitiskt och religiöst obunden gräsrotsaktion, från människa till människa. Vi tar inte ställning i de interna palestinska striderna utan för folkrättens grundläggande principer om alla människors rätt till liv, rörelse, värdighet, självbestämmande och frihet.

Ship to Gaza & Broderskapsrörelsen

Hela programmet här: Kristna socialdemokraters program i almedalen

Broderskapsrörelsen har spelat en viktig roll i fredsprocessen i Israel/Palestina och har utvecklat goda relationer med både sina israeliska och palestinska partikollegor. Boktips Israel och Palestina i våra röda hjärtan

Citat” Partiet har genom till exempel Olof Palmes fond stöttat den palestinska befolkningen, när de utsatts för övergrepp av den israeliska regeringens soldatstyrkor. Över hela världen motverkas övergrepp och brott mot folkrätten.” slut citat ur Dagen

Tyvärr ser jag inte samma engagemang för människorna i Palestina från andra kristna KD- Alf Svensson
Läs även: Kristen vänster på besök i Gaza

Läs även andra bloggares åsikter omDagen

1 kommentar:

  1. Blev så glad när jag fick se att Broderskapsrörelsen fortfarande är vital och aktiv. Och precis som tidigare står de alltjämt för sunda värderingar. De behövs mera än nånsin just nu, tror jag.

    SvaraRadera