14 december 2010

Betlehems kristna

Andreas Linderyd, är Doktorand vid Handelshögskolan på Åbo Akademi och kommunikationskonsult. Han skriver regelbundet krönikor i den kristna tidningen Dagen.

Den 2010-12-14 skriver han om situationen för Betlehems kristna. Andreas Linderyd vet vad talar om han har bott och arbetat i Betlehem för några år sen. Nu har han varit dit igen och träffat de kristna Betlehemiterna. Han skildrar deras uppgivenhet på en fredsprocess som nu stoppats upp.

citat” I november återvände vi tillsammans med några kompisar. Mycket var sig likt - och en hel del till det bättre. De enorma turistbussarna är tillbaka, det finns nya butiker och stadens infrastruktur har fått sig ett välbehövligt lyft.
Ändå är det som att utvecklingen gått bakåt snarare än framåt..... 

…Vad kan vi göra? undrar man. Muren som skiljer Betlehem från Jerusalem är här för att stanna. Och det internationella samfundets resolutioner blir det ju aldrig något av, läggs det till.” Slut citat ur Betlehems kristna har slutat protestera

Andreas Linderyds krönika är välbehövlig för tidningen Dagens läsare, som serveras mycket kvalificerat svammel av krönikörer typ Anders Sjöberg Bibellärare, präst men själv alldeles går vilse i sitt ”sökande efter Betlehemsstjärnan” läs om  Enöghetens resenär

Se en julhälsning från Daniel Anastas 13 år och Betlehemit , genom Västerås Stift 2010, Evangelical Church of Sweden.




Svenska kyrkan i Västerås stift som ett bidrag till 2010 års julförberedelser Adventskalendern 2010

Mer om familjen Anastas ”En som drabbats hårt är Claire Anastas. Hennes hus är omgiven av muren på tre sidor jag har stått utanför deras hus okt. 2008 och sett på bedrövelsen.”



Läs även: Från Betlehem till Boden

Läs även andra bloggares åsikter om
 Vårt land

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar