13 januari 2011

Turism i det heliga landet

Ett antal kyrkor på Västbanken har varit dolda, där lägger palestinierna skulden på Israels monopol över turismen. De kallas de glömda kyrkor, är de kristna platser inte finns med på de flesta turer i det heliga landet. Men vissa operatörer försöker ändra på det. Kristna pilgrimer har nu möjlighet att få en titt på några av de tidigare dolda historiska platser. Al Jazeeras Nour Odeh rapporter. (Dec 23, 2010)


Det är viktigt att vi kristna besöker våra kristna syskon när vi besöker det heliga landet.
Mitt besök i Taybeh-1 och Taybeh-2
Mer om Taybeh

Citat” Jag skulle önska att varje utländsk besökare i Betlehem åtminstone stannade ett dygn här och sov över på något palestinskt hotell eller i ett gästhem eller i familj så att de får möta palestinier och lyssna till deras berättelser och handla i deras affärer. Av den senaste miljonen besökande turister och pilgrimer här är det enligt en pastor här jag talat med bara några tiondels procent, som sover över.” läs mer "Christ at the Checkpoint" 

Citat”Just de kristna indiernas intresse att besöka och veta hur situationen är för kristna på plats är glädjande. De är just sådan turism som de palestinska kristna behöver."läs mer  Pilgrimer

Läs även andra bloggares åsikter om

Tidningen Dagen skriver om "Ny pilgrimsrutt lanseras i Israel:" Dagen-Följ i Marias fotspår

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar