3 juli 2011

Hamas i Gaza

Palestinska människorättsgrupper i Gaza kräver en utredning om döden av en fånge i en Hamas-polisen. Familjen Ibrahim Al-Araj säger att de har bevis för att han hade blivit torterad efter att ha gripits på en marknad förra veckan. Al Jazeeras Nadim Baba har mer från Gaza. AlJazeeraEnglish den 1 juli 2011Jag tycker det är av största vikt att de palestinska myndigheterna lever upp till FN-stadgan hur fångar behandlas för att bli en trovärdig statsbildning. Jag hoppas Hamas röstas bort från makten vid nästa Palestinska val

Tidigare: Citat” Det är tydligt att Hamas har förlorat sin legitimitet bland folket i Gaza genom sitt bruk av censur, våld mot sin egen befolkning, rättsosäkerhet och korruption. Samtidigt har blockaden mot Gaza blivit Hamas sista räddning då folket lägger skulden på omvärlden för blockaden och inte minst är den Hamas standardsvar på all kritik. Blockaden innebär också att Hamas genom sin kontroll över smugglingen blir rikare och rikare för varje dag. ur Diakonia i Gaza

Läs även andra bloggares åsikter om     

8 kommentarer:

 1. Förfärligt men nyttigt att se klipp typ de du visar ovan. Hela den arabiska våren visar hur förfärligt man har behandlat/behandlar sina undersåtar runt om i arabvärlden. Borde det inte vara rimligt att engagera exempelvis västeuropa minst lika engagerat för övergreppen, för att inte säga, morden i Syrien som för situationen i Israel/Palestina konflikten?

  SvaraRadera
 2. Snygg layout Egon!

  Känns fräsch och luftig. :)

  SvaraRadera
 3. Till Guardian, tack det är en försenad farsdags-present av min dotter ( 20 år i morgon) som läser första året på Mediedesign Luleå tekniska universitet

  SvaraRadera
 4. Diakonia har haft sina egna problem med Hamas våld i Gaza. Vi hoppas alla att Hamas röstas bort. Ett problem är väl att Hamas kanske inte tillåter nyval. Och så det faktum att Hamas som äkta terrororganisation tar sig makten genom blodiga kupp förstås.

  Anna Roth

  SvaraRadera
 5. Mycket fint gjort av dottern. Det för tankarna till broderier, korsstygn, och färgen till min hembygds grannkommuns anundsjösöm, som ofta sys i rött. Fint att kunna hålla med Guardian i en endaste sak. :)

  Anna Roth

  SvaraRadera
 6. Trodde plötsligt jag hamnat fel när jag på min blogg klockat på länken "minstabröder"! Såg inte alls ut som vanligt!
  Men sedan såg jag att innehållet, länksamlingen och allt var som det brukade och kunde därmed andas ut.
  Fint med alla Jerusalem-korsen!
  Grattis till ansiktslyftningen!

  SvaraRadera
 7. @ Guardian - "Snygg layout Egon! Känns fräsch och luftig. :)"

  Är det ALLT du kan säga om inlägget "Hamas i Gaza"?

  Var är din kritik av Hamas när det gäller mänskliga rättigheter?

  Familjen Ibrahim Al-Araj säger att de har bevis för att han hade blivit torterad efter att ha gripits på en marknad förra veckan av Hamas-polisen.

  Du så gärna påminner oss om när israeliska människorättsgrupper kräver en utredning om döden av en arabisk fånge i en israelisk fängelse?

  Känner du igen dina egna ord? "Naturligtvis, staten Israel brukar dela upp internationella traktat och lagar i två kategorier - dom vi bryter mot och dom vi struntar i..."

  Hamas styret brukar dela upp lagar i två kategorier - dom vi bryter mot och dom vi struntar i...!!

  SvaraRadera
 8. Det är utmärkt att Jerry läser min blogg, och kanske kan spä på sina annars magra kunskaper.

  Jag har ägnat ett helt inlägg på min blogg åt att kritisera övergreppen från både Fatah och Hamas.
  Men det kanske inte var så kul att citera det...

  I övrigt är båd Fatah & Hamas småhandlare när det gäller övergrepp, jämfört med Israel.

  SvaraRadera