2 juli 2011

Sveket mot Gazas folk


Vi kan nu läsa om att båtarna i ”Ship to Gaza ” inte få lämna Grekiska hamnar.Citat”Grekland har beslutat att stoppa Ship to Gaza-konvojen från att lämna landet. I dag lämnade ett av fartygen med främst amerikanska aktivister ombord hamnen i Aten, men hindrades av grekiska kustbevakare som färdades i gummibåtar, så kallade zodiaker, från att fortsätta. ” Ur Sveriges Radio
Se även CBS News


Tidigare under vecka har båtat utsatts för sabotage ”Som det har rapporterats under dagen har den irländska båten, Saoire, som ligger i en turkisk hamn utsatts för ett sabotage.” ur Helena Hägglund seglar med Ship to Gaza

Läget för människorna i Gaza är ohållbart efter en 5 års blockad, kan inte längre förnekas.

Citat” Sveriges biståndsminister Gunilla Carlsson besökte Gaza för första gången i förra veckan: ”en sorglig syn”, tycker hon efter att ha sett alla husruiner och en privat sektor slagen i spillror. Sverige ger cirka 700 miljoner kronor i stöd till Gaza i år, bland annat till ett vatten- och avloppsprojekt. Men arbetet fördröjs för att byggmaterial inte kommer in i tid. Den israeliska blockaden och byråkratin fördyrar Unrwas insatser med runt 100 miljoner kronor.
–Vi har påtalat detta gång på gång för israelerna. Situationen i Gaza kan inte lösas så länge isoleringen består." Slut citat ur SvD 

Citat ”Hyckleriet är fullständigt. Samtidigt som Europas regeringar, EU och FN fordömt Gaza-blockaden som varandes illegal, oacceptabel, kontraproduktiv och inhuman, så är alltså en av dess medlemsstater nu aktivt delaktig i att upprätthålla den. Mot läpparnas bekännelser om Gaza-bornas rätt till mänskliga rattigheter, fri rörlighet och handel med omvärlden står den krassa maktpolitiken. Humanitära hjälpsändningar från civila organisationer till Gazas civilsamhälle, vars teoretiska legitimitet är helt obestridd utanför Israel, stoppas i praktiken. Ingen förklaring har ännu givits. Orden har redan gjorts värdelösa. Det ar handlingen som talar.Hamnarbetarlogg

Hur kommer människorna i Gaza reagera när Grekland nu stoppar  "Ship to Gaza" ?
Kommer de ha kvar något förtroende för Väst-Europas demokratier,  EU och FN?
Vem ger dem hopp om en bättre framtid när vi sviker dem ? Vem skall de vända sig till? Är det terrorgrupper typ Hizbollah som ger Gazas folk ett hopp om en bättre framtid.

Tidigare: Behövs "Ship to Gaza"?

Läs även andra bloggares åsikter om
 GP
SvD
Vårt Land
Dagen
DN
Expressen 

34 kommentarer:

 1. Det är inte lätt att freda sig mot propaganda. Vänsterpropaganda kan vara extra besvärlig eftersom den ofta drivs av intellektuella och välutbildade människor. Ship to Gaza demonstrationen tar fasta på att blockaden av Gaza är besvärlig för vanliga gazabor. Detta är naturligtvis alldeles sant. I nylig debatt på denna blogg är dock både de som är för StG-demonstrationen och de som är emot överens om att Hamas är ett stort bekymmer. Det är faktiskt så att Hamas bestämmer hur det bistånd, som onekligen kommer in i Gaza, ska fördelas. Ett propagandanummer är att låta ruinerna efter det israeliska anfallet 2005 stå kvar. Citatet från Gunnila Carlsson är bestickande: ”en sorglig syn, tycker hon efter att ha sett alla husruiner och en privat sektor slagen i spillror”. På denna initierade blogg råder numera konsensus att det byggts moderna varuhus och tillhandahålls allsköns varor, t.o.m. israeliska blöjor, på andra håll på Gazaremsan som tydligen inte biståndsministern besökte.

  Det är allmänt bekant att det smugglas vapen genom tunnlar mellan Egypten och Gaza. Varför då upprätthålla en tydligen ineffektiv blockad mot vapensmuggling? Det enkla svaret är att de större, irantillverkade, mellandistansrobotarna inte verkar kunna tas genom tunnlarna och att Israel är berett att gå långt för att förhindra att sådana monster ska riktas mot Israel trots ett högt badwillpris internationellt.

  Om det nu är via tyst diplomati USA/Israel lyckats stoppa demonstrationen är det jättebra. De flesta i debatten är ju överens om att demonstrationen ändå inte skulle ha nått Gaza. Följderna av den förra demonstrationen blev inte heller de önskvärda för någondera parten.

  SvaraRadera
 2. Svar till Ulf. Nu är det inte bara vänstern som ställer krav på Israel. Frågan är inte en Höger/vänsterfråga
  Visst finns det andra än västern som gör detta läs vad tex. Stefan Ohlsson är moderat har varit ute som följeslagare:Läs hans blogg

  Anita Broden folkpartiet: Anita Broden, Missionsförbundare och riksdagsman Folkpartiet

  Christoffer Sjöholm, Kristdemokraterna:KD

  SvaraRadera
 3. Joakim Wohlfeil2 juli 2011 kl. 11:34

  Ulf Stenlund, vad är detta för dumheter ?
  inte nog med att du förvanskar Bibelns ord för att passa dina egna önskningar och ideer, du framför rena lögner. (läs gärna 8 budordet enligt Luther, eller 9 om du nu lever kvar i gamla förbundet).

  Har Hamas tagit över besluten om fördelningen av bistånd i Gaza. det vore intressant att höra när du var där och fick se denna hantering ?

  Och dina spekulationer om medeldistansrobotar som inte skulle kunna tas genom tunnlarna där man lätt kör igenom bilar, men genom nån fantastisk teknik skulle vara lättare att dölja på fartyg.
  Milde tid !!!!! OM det inte vore så sorgligt skulle det finnas ett drag av komik över detta, men tyvärr är det bara djupt, djupt sorgligt.

  SvaraRadera
 4. Detta är naturligtvis alldeles sant, att blockaden av Gaza är besvärlig för vanliga Gazabor.

  Det är alldeles klart VARFÖR Israel infört en sjöblockad mot Gaza.

  Som Ulf Stenlund säger, det ÄR ett propagandanummer är att låta ruinerna efter det israeliska anfallet 2005 stå kvar.

  Tänk om Dresden efter bombningen som utfördes mellan den 13 februari och 15 februari 1945 som i historisk forskning karakteriserats som förintelseanfall inte byggt Dresden på nytt.
  Vilken sorglig syn det skulle vara att se alla husruiner i spillror.

  Men Dresden är igen Dresden UTAN husruiner, till och med Frauenkirche är återuppbyggt!

  Gunnila Carlsson kan åka Till Libyen och se de monumentala ruiner (ett propagandanummer) som Muammar al-Gaddafi lämnat kvar.

  ”Audacity of Hope” som eskorterades tillbaks av grekiska kustbevakningen, hade humanitär last till Gazabor - enligt Alice Walker "The U.S. boat is carrying thousands of letters from people all across the country."...

  Palestinier och deras anhängare säger att havsblockaden av Gaza är olaglig och innebär en kollektiv bestraffning av Gazas 1,5 miljoner invånare. Israel säger att blockaden av Gaza är avsedd att förhindra vapensmuggling till styrande islamiströrelsen Hamas.

  Vems påstående är korrekt?

  SvaraRadera
 5. Till sign Tobbe med fler: § 11 – Anonyma inlägg avvisas,om du har en åsikt våga stå för den med ditt namn. Antingen ett Google-konto där det framgår vem du är eller för och efternamn.

  SvaraRadera
 6. Till Ulf Stenlund: Eftersom du inte anser dej ha tid att läsa igenom de länkar jag gett dej nu , så tycker jag du skall avvakta med dina kommentarer.

  SvaraRadera
 7. Jag bojkottar Grekiska produkter och tjänster tills skeppen släpps och tillåts segla ! Trodde inte mina öron när jag hörde att Grekland blivit sängkompis med 'Israel' !!!

  SvaraRadera
 8. Hej igen Stefan!

  Du har rätt att bojkotta Grekiska produkter.

  Men då måste du vara konsekvent och bojkotta Kinesiska produkter till de lämnar Tibet.

  Du måste bojkotta Syriska produkter tills Bashar al-Assad regimen slutar morden på syrierna.

  Du måste bojkotta Iranska produkter tills iranierna får den demokratiska regeringen de röstat för i sista valet.

  Du måste bojkotta Nord Sudans produkter till de slutar massmorden i Darfur.

  Eftersom du trodde inte dina öron när du hörde att Grekland blivit sängkompis med ‘Israel’, skall du bojkotta Israeliska produkter !!!
  http://youtu.be/saeky9I5T9c

  SvaraRadera
 9. Till Stefan, nästa gång du kommenterar vill jag ha ditt för och efternamn, gjorde ett undantag.

  § 11 – Anonyma inlägg avvisas,om du har en åsikt våga stå för den med ditt namn. Antingen ett Google-konto där det framgår vem du är eller för och efternamn.
  Du Markus Kom igen när du har ett efternamn

  SvaraRadera
 10. Och så en reaktion: Svek kommer hela tiden från deltagare och stödjare av Ship to Gaza MOT de oskyldiga som helt öppet attackeras av Hamas i deras terroraktioner.

  Förnödenheter kan som FN, EU etc vill, föras in landvägen. Ingen har sagt att detta är lätt men man kan INTE som görs här se bort från Hamas agerande och mål eller från att blockaden är till för att stoppa vapen att komma in sjövägen. Att de redan smugglas in via tunnlar är beside the point.

  Jag tror inte på tesen "the more the merrier" vad gäller antalet öppningar att föra in olagliga vapen till terrorgrupper. Jag tror det blir allvarliga följder av att bryta blockaden innan Hamas krigiska agerande stoppas. Aktivister borde agera mot Hamas aktioner, inte ignorera deras tilltänkta offer.

  Sveket, om man ska tala om svek, är också mot de som drabbas av terrorn.

  Anna Roth

  SvaraRadera
 11. Ban Ki Mon avråder från projektet Ship To Gaza, den turkiska regeringen har uppenbarligen förmått IHH att avstå från deltagande. De flesta europeirka nationer avråder från projektet och uSA hotar amerikanska deltagare med möjliga åtal.
  Grekland förbjuder nu projektets fartyg att lämna grekisk hamn.
  Bra!
  Nu skiljer den civiliserade och demokratiska världen ut sig från extremisterna som stöder projektet.
  Denne bloggägare och flera av kommentatorerna här tillhör uppenbarligen dessa extremister.

  Jakob Stenrud

  SvaraRadera
 12. Visst är det för jävligt. Den grekiska regeringen ser gärna att omvärlden hjälper dom i den svåra situation som grekerna befinner sig i. Samtidigt förbjuder den grekiska regeringen människor att hjälpa ett annat folk som befinner sig i en ännu värre vardagssituation.

  Jag undrar, varför ska vi i övriga europa/världen då ställa upp och hjälpa Grekland? För min del blir det ingen mer semester i Grekland. Grekland är inte värda mina pengar.

  Att Israel med militärt våld och med övriga påtryckningar gör allt för att förhindra människor att hjälpa en belägrad civilbefolkning hoppas jag folk lägger till minne. Rätt som det är så kanske det är Israeler som befinner sig i samma situation och då ska det bli ett nöje att visa dom fingret och hävda att människor som hjälper Israelerna är terrorister och måste stoppas med militärt våld om så krävs.

  Jag hade tänkt att semestra i Grekland en vecka eller två, men nu blir det ingenting av med det. Jag väljer ett annat land istället :) Grekland förtjänar inte mina pengar.

  SvaraRadera
 13. Tänk att extremisterna vägrar nämna att det enklaste sättet att få slut på Gazablockaden är att Hamas tar avstånd från terrorism, erkänner Israel och förbinder sig att hålla ingångna avtal(främst Osloavtalet)
  Simsalabim så lyfts blockaden.


  Jakob Stenrud

  SvaraRadera
 14. @ Purrfect
  Att du undrar, varför ska vi i övriga europa/världen(?!?) ställa upp och hjälpa Grekland säger allt om din kunskaps nivå.

  Du säger "För min del blir det ingen mer semester i Grekland. Grekland är inte värda mina pengar.", du kan ju ha din semester i Turkiet eller i Iran.
  Du får säkert valuta för pengarna.

  SvaraRadera
 15. Nej bäste Jakob Stenrud
  Även om jag inte känner Egon personligen håller jag inte med dig om att ”Denne bloggägare ... tillhör uppenbarligen dessa extremister”. Trots att min tro, i motsats till Egons, innefattar att landet Israel har blivit till p.g.a. urgamla bibliska löften menar jag att det uppdrag han, som bloggare, tagit på sig nämligen att belysa övergrepp mot araber och enkannerligen kristna araber är både behjärtansvärt och behövligt. Samtidigt protesterar jag också mot att arabiska övergrepp slätas över.

  SvaraRadera
 16. Käre Egon
  Bra att du stramar upp debatten. Har man inte tid är det bättre att inte kommentera. Jag hoppas det är OK att jag repeterar den del av min strukna kommentar som var en invändning mot ett påhopp av en kommentator på mig med påståendet att jag ”förvanskar Bibelns ord”. För säkerhets skull gör jag detta i ytterligare en tråd.
  Nu har jag läst länkarna och håller förstås med dig om att det finns andra än vänsterfolk som protesterar mot övergrepp från Israels sida. Du själv har dessutom deklarerat att du politiskt inte håller med vänsterfolk i StG.

  SvaraRadera
 17. Joakim
  Att läsa hela Bibeln innantill och tro det som står på alla ställen kan ju knappast beskrivas som att jag förvanskar Bibelns ord för att passa mina egna önskningar och ideer. Att du istället vill göra tolkningar är upp till dig.
  Det finns tydligen mer uppenbara villfarelser jag lever i. Trots att jag utöver SVT regelbundet följer CNN och Euronews och mer sporadiskt Al Jazira och BBC har jag missat att det finns tunnlar för biltrafik, jag som trodde på det kanske ett år gamla tunnelreportaget. Då kontrollerade Hamas tunneltrafiken, gör de inte det längre? Jag har också sett hur läger för flickor stoppats av Hamas och att hjälporganisationerna blir allt mer irriterade på Hamas. På vilka grunder tror du att inte Hamas skulle hålla sin hand över lasten från StG om den skulle komma in i landet? Vem hindrar återuppbyggandet av det av Israel bombade men inte shoppingmarknader?

  Menar du att medeldistansrobotar redan finns på Gazaremsan och att de bara inte använts än? Gud förbarma dig över folket i Béersheva och Tel Aviv!

  SvaraRadera
 18. Ulf Stenlund.
  Det är helt uppenbart att den civiliserade världen inkluderande Grekland, resten av EU, Turkiet och USA avråder från,eller fördömer projektet Ship To Gaza.
  Därmed är det uppenbart att de som fortfarande håller fast vid, och stödjer företaget, är extremister.
  Det gör denne bloggägare och han är därmed en extremist.

  Israel har inte begått några övergrepp mot vare sig kristna eller muslimska araber, enb.
  svarat på arabisk terrorism.
  Kristna i Israel har en avundsvärd tillvaro jämfört med de de fåtaliga kristna som ännu inte drivits ut från den muslimska arabvärlden.

  Jakob Stenrud

  SvaraRadera
 19. UlF: Se filmerna där bilar tas genom smuggeltunnlarna in till Gaza

  BBC News
  CNN News

  SvaraRadera
 20. "Kristna i Israel har en avundsvärd tillvaro jämfört med de de fåtaliga kristna som ännu inte drivits ut från den muslimska arabvärlden."Jakob Stenrud

  Så här tycker de kristna på Västbanken Citat”Vi kan inte förstå hur kristna från Europa och Amerika kan komma hit för att se kyrkor och stenar och platser där Jesus varit, utan att vilja möta sina kristna syskon här och se hur vi har det. De ser på oss palestinier som man ser på djur i bur. Det är förödmjukande för oss och ovärdigt kristet liv. Vi välkomnar alla, som vill komma och leva med oss här en kortare eller längre tid och dela våra liv här.”
  Christ at the Checkpoint

  SvaraRadera
 21. Ja du mina minsta bröder. Det finns tyvärr inte så många kristna kvar i det muslimska Mellanöstern som ö.h.t. kan eller vågar göra sin stämma hörd. Att de kan och vågar i israelisktkontrollerat territorium är om något ett bevis på skillnaden i behandling av de kristna där i jämförelse med i muslimska stater.
  Se bara på de förföljelser som kopterna i Egypten nu utsätts för.

  Israel är den enda garanten för fortlevnaden av kristendom i Mellanöstern.

  Jakob Stenrud

  SvaraRadera
 22. Jakob Stenrud var hämtar du dina uppgifter ifrån? Markus Haile  har varit på plats Citat Kristna så kallade "Jerusalemites" är inte andra klassens medborgare, de är inte medborgare över huvudtaget, flera av dem har bott där i generationer, mer än vad man kan säga om stora delar av den israeliska befolkningen. Jerusalems Ortodoxa kristna -Del 1 och Palestinsk Biskop fråntas visum-Del 2

  Läs även i Söndags avslutades den Katolska biskopskonferensen i Mellanöstern med en uppmaning, framför allt till FN, att få ett slut på ockupationen av Palestina. Utnyttjandet av teologiska och bibliska positioner som använder Guds Ord för att felaktigt rättfärdiga orättvisor är inte acceptabelt, och Många judiska bosättare och högerextrema israeler hävdar en biblisk förstfödslorätt till Västbanken, som de kallar Judéen och Samarien och betraktar som en del av historiska Israel som skall ges till judarna av Gud. Katolska kyrkan protesterar

  JERUSALEM. En mystisk kyrkbrand sätter känslorna i svallning i Jerusalem.
  Ledningen för den evangelikala kyrka som eldhärjades säger att det var mordbrand och anklagar sina ultraortodoxa judiska grannar.Men polisen säger att det var en olyckshändelse.
  Dagen

  SvaraRadera
 23. Tack Egon
  Eftersom jag kände igen klippen tror jag nu att jag faktiskt sett dem men tydligen lyckats förtränga dem. Uppenbarligen tas bilar igenom om än med möda och risk. Jag passade på att titta på närliggande klipp på YouTube och se där visade sig att Israel numera tillåter import av bilar i begränsad omfattning.
  Några slutsatser och observationer:
  Några av mina tidigare påståenden bekräftas av klippen nämligen att det är dyrt med tunnelimport och att importen är begränsad. Överdrivna kommentarer typ följande från Joakim, ”tunnlarna där man lätt kör igenom bilar” och där andra blir skällda med okvädningar typ ”Milde tid !!!!! OM det inte vore så sorgligt skulle det finnas ett drag av komik över detta, men tyvärr är det bara djupt, djupt sorgligt”, befrämjar dessvärre inte en seriös debatt.
  Bilimporten från Israel blev verklighet efter förra StG, denna och andra lättnader har alltså blivit följden av denna. Jag tycker lättnaderna är bra men var det verkligen värt priset?
  En nyfiken fråga:
  Blev det någonting av den egyptiska väggen mot tunnelsmugglingen enligt CNN-klippet?
  Kommentar:
  Är det någon från pro-StG-sidan som håller med om att det är viktigt att bromsa import till Gaza av krigsmateriel och speciellt den som handlar om medeldistansrobotar?
  Självklart är konferenser typ ”Christ at the Checkpoint” intressanta men håll med om att kristendomen är åtskilligt mer trängd i arabländerna. För oss i Pingst Västerås är det väldigt angeläget att nå muslimvärlden med mission.

  SvaraRadera
 24. Till Jakob Stenrud , jag besökte Nasaret 2008 och en av Baptistkyrkorna i Nasaret . ”Hur är det att vara palestinsk kristen med israeliskt medborgarskap? Han berättade att Israeliska staten ej erkänt den israeliska baptiströrelsen som en egen kyrka, det går att leva med, men det ställer till problem vid kontakter med myndigheter. Han berättade att många kristna emigrerar. Hans egna hans söner och barnbarn bor nu i USA, det är svårt för israeliska palestinier att få kvalificerade jobb i Israel. ” Läs mer: Nasaret-2

  Jonathan Cook, brittisk journalist före detta reporter för The Guardian och The Observer skriver nu för The National han är bosatt i Nasaret där han har levt i nästan ett decennium. Läs och se:
  Diskriminering i Israel

  SvaraRadera
 25. Trollvarning

  Att det plötsligt dyker helt okända namn som bara tjatar standardiserad Israelpropaganda är ingen ovanlighet hos Egon.

  Sista trollet verkar vara ”Jakob Stenrud”…

  SvaraRadera
 26. Jakob Stenrud finns du ? I alla fall inte i "hitta.se"

  SvaraRadera
 27. Käre Egon
  Nu har jag tagit mig tid att lyssna på den långa intervjun med Jonathan Cook, som du rekommenderade. Första halvtimmen innehöll information om diskriminering av israeliska araber (eller palestinier som Arafat fördrog att kalla dem). Liksom tidigare ogillar jag diskriminering av såväl arab som jude, så långt kändes därför intervjun viktig. Längre fram under intervjun blev jag desto mer betänksam. Jonathan Cook hävdade att skjutandet av raketer från Gaza var legitimt trots att chansen är att någon israelisk soldat träffas är mycket liten. Man beskjuter som bekant civilsamhällen. Han hade dessutom mage att tycka att terrorhandlingar var försvarbara eftersom detta är arabernas enda möjlighet att få uppmärksamhet. Det kan aldrig vara OK med terror! Eftersom intervjun är lite äldre försvarar han dessutom Hamas med emfas.

  SvaraRadera
 28. "Svek kommer hela tiden från deltagare och stödjare av Ship to Gaza MOT de oskyldiga som helt öppet attackeras av Hamas i deras terroraktioner."

  Har lite svårt att förstå varför exempelvis Gothia Cups fotbollar eller någon annan av varorna som man har med sig skulle vara ett "svek" mot någon överhuvudtaget. Och mig veterligen har ingen av deltagarna i svenska StG agerat för Hamas (eller Israels ) våldsaktioner.

  De enda som svikit folk som råkat ut för våldsdåd är väl de som till och från brukar dyka upp här och hävda att skjutande in på civila i Gaza är OK bara för att det finns Hamasmilitärer där. Med samma logik skulle ju bomberna mot Sderot vara OK, där gömmer sig ju också militärer vilket denna video klart visar.

  SvaraRadera
 29. Johan Byegård, BiB, du får diskutera din syn i ämnet med Egon, den som drog upp begreppet svek. Jag finner det hela bisarrt. Men så här reagerar jag:

  Folket i Gaza har alltså svikits(!) iom att en båt med små brev till dem från amerikaner inte fick handlevereras. Dessa brev kunde ha postats eller mejlats. De har sedan svikits iom att Grekland inte har tillåtit ett skepp att bryta en blockad avsedd att hålla ute från havssidan vapen till Hamas terrorindustri. Folket sviks för att en liten grupp av världens antiisraeliska (många vill inte se tvåstatslösning, ser inte Israel som legitimt, har ulterior motives) men självgoda aktivister ställer sig politiskt mot Israel och därför för Hamas??? Ju mer man ser av dessa personers uttalanden, desto klarare blir det att det i stor del handlar om egotrippande.

  Man väntar sig alltså att Grekland ska agera medlöpare till dem som vill bryta en blockad mot en krigförande opch grym milis. Hamas klandrar nu Grekland från sin bas i det folkvänliga Syrien. (må vi alla tänka på hur detta folk verkligen sviks!) Egon och Hamas på samma sida i frågan. Abbas har däremot varit mot att blockaden bryts liksom FN, EU, etc.

  Noterar i förbigående att du vill bortförklara Hamas attacker på Sderot. Bortförklarar du deras angrepp på egna också? Får se vad du kan hitta på för att motsäga Egons artikel om Hamas tortyr. Du är dig lik.

  Anna Roth

  SvaraRadera
 30. Jakob Stenrud – Jagvet inte hur du kan påstå att ”Israel är den enda garanten för fortlevnaden av kristendom i Mellanöstern.”

  Officiellt är de garanten men definitiv inte i vardagen, det är de ortodoxa judarna som ser till att gnata på de kristna i Israel.

  Observera att jag inte pratar om kristna araber, det handlar om ALLA kristna som kände sig välkomna i Israel i slutet på femtiotalet.

  På 50-talet var det enklast att lämna den kommunistiska Östeuropa om man låtsades att vara en jude!
  Många har på detta vis lyckats fly till friheten.

  Glöm inte att många judar som kommer till Israel har en KRISTEN make/maka!

  Sedan finns det kristna som kom till Israel eftersom de var förföljda i sina hemländer för att de har dolt i sitt hem judar från en säker död under andra världskriget.

  Kort sagt de har räddat människoliv - Israel välkomnade dessa individer (kristna), idag kan man se deras namn förövigade i Yad Vashem!

  Kan någon förklara för mig varför man endast koncentrerar sig på kristna araber?

  Vad beträffar dig Guardian så du enbart spyr ditt hat för det passar din ideologi gentemot judar och Israelpropaganda.

  Säg mig, finns det inte Arabiskpropaganda i alla dess kamouflerade former?

  Gissar jag rätt att du varken kan hebreiska eller arabiska?

  Alltså dina källor som du baserar din ”sakkunskap” i ämnet MÖ konflikten kommer inte från araber eller israeler, eller?

  Bulten i Bo, Ship to Gaza har fåt en ny vändning.
  Haaretz.com:
  ”Israel accepts Greek offer to transport flotilla’s aid to Gaza; ships due to depart Monday”
  http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/israel-accepts-greek-offer-to-transport-flotilla-s-aid-to-gaza-ships-due-to-depart-monday-1.371136
  Godkänner du den?

  Medan ”Palestina idag” har ENBART skriver om att inblandade fredsaktivister i Freedom Fleet 2 deklarerade en hungerstrejk framför USA: s ambassad i Aten för att protestera för att dem kan inte segla in i Gazaremsan...

  Israelpropaganda eller Arabiskpropaganda i alla dess kamouflerade former?
  ”Palestina idag”:
  http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=sv&u=http%3A%2F%2Fpaltoday.ps%2Farabic%2Findex.php&anno=2

  SvaraRadera
 31. A-K, jag skulle nog påstå att, baserat på vad du skriver, förefaller du slå alla rekord i att vara "självgod" och "egotrippad". Du ger även uttryck för vedervärdiga åsikter, som t.ex. när du hävdar att fångar gripna misstänkta för att vara terrorister inte skulle ha rätt till elementär rättssäkerhet.

  Icke desto mindre, skulle du som fri medborgare vilja resa och besöka någon person i Gaza eller Israel för att personligen övelämna ett brev så ställer jag givetvis upp för att detta är din självklara rättighet.

  Min liknelse om militärrer i Sderot uppfattade du som ett försvar för Hamas, mycket märkligt, avsikten var ju tvärtom att visa att det är vedervärdigt att skjuta in i civila områden för att man anser att det gömmer sig militärer där. Detta oavsett religionsutövning hos den som skjuter. Där är vi väl överens, eller hur, A-K?

  SvaraRadera
 32. BiB: Dra inte debatten till att handla om min ringa person är du snäll, speciellt som du kommer med märkliga och förvanskade anklagelser utan direkta citat, det Egon kräver! Och jämför inte mig med svenska och andra kändisaktivister som får stor plats i media. Synd bara att du var tvungen att stänga din judefixerade blogg där du kunde få utlopp för dina tankar av hjärtans lust.

  Ett läsförslag till Egon och Joakim:

  Vad tycker ni om denna artikel av Christopher Hitchens? Han sätter ord på mycket som stör i projektet Ship to Gaza. Jag misstänker från grym erfarenhet att det kommer att bli attacker av Hitchens (avfälling, förrädare till vänstern?) men bevisa gärna att jag har fel. Försök ta in sakfrågan, det som Hitchens säger "doesn't pass the smell test".

  http://www.slate.com/id/2298332/

  Han kallar en spade för spade eller kallar en spader för spader, ser att kejsarn är naken, säger som det är, angående Ship to Gazas ledning etc. Hur kan man se bort från det???

  Anna Roth

  SvaraRadera
 33. Tråkigt att du inte ville svara på frågan om det legitima i att skjuta bomber mot civil bebyggelse om det finns militärer där, A-K. Het potatis, eller?

  "Judefixerad blogg", jo jag tackar jag. Helt naturligt att det kommer från en person som vid ett flertal tillfällen gjort en affär av att hon inte vågade gå in och läsa den.

  SvaraRadera