26 juli 2011

Norges utmaning enligt The Jerusalem Post


Ledaren 24 juli 2011 i den Israeliska dagstidningen Jerusalem Post som står den nuvarande regeringen nära är en skrämmande läsning. Den visar Israels inställning till multikulturellt samhälle och människors lika värde.

Först beklagar man  terrordådet i Oslo

Citat” Som israeler, ett folk som är tyvärr alltför bekant med fasor urskillningslöst, mordiska terrorismen, våra hjärtan gå ut med empati för att det norska folket, som kanske mer än någon annan nation symbolisera den orubbliga - och ibland naiv - strävan efter fred.


Oslo är namn till ett av de mest ambitiösa - och missriktade - försök av Israel, under medling av norrmän, för att nå ett fredsavtal med våra palestinska grannar.


Norges huvudstad är där Nobels fredspris delas ut årligen. Och även om Norge har trupper i Afghanistan att stärka de allierade styrkorna där, går i stort sett fredliga natur norrmän en lång väg att förklara fullkomliga chock som drabbat nationen i kölvattnet av tragedin och den uppenbara bristande överensstämmelse av iögonfallande användning av säkerhetshöjande krafter i stadskärnor att skydda medborgarna. ” slut citat

Men sen försvarar man Brieviks tankegods:

Citat” Amartya Sen, 1998 års nobelpristagare för välfärdsekonomi från Indien, har noterat hur fruktansvärt opraktiskt det är att tro att samexistens mellan olika kulturer kommer att leda till fred. Utan en gemensam kulturell grund, är ingen meningsfull kommunikation mellan olika grupper möjligt har Sen hävdat.


Norge, ett land så inriktad på att främja fred, där den muslimska befolkningen beräknas öka från 3 procent till 6,5% av befolkningen år 2030, bör lyssna Sens skarp analys.


Utmaningen för Norge i synnerhet och för Europa som helhet, där den muslimska befolkningen förväntas stå för 8% av befolkningen år 2030 enligt en Pew Research Center, är att hitta rätt balans. Främja ett öppet samhälle fri från  främlingsfientlighet och rasism bör gå hand i hand med skydd av en unik europeisk kultur och värderingar.


Europas extrem högerextremister utgör en verklig fara för samhället. Men Oslos förödande tragedi ska det inte vara tillåtet att manipuleras av dem som skulle tyska ner upp de eländiga misslyckande mångkulturpolitiken ” slut citat ur Norway’s challenge

Nej Israel vi kommer inte följa ert exempel, vi både i Norge och Sverige har bestämt oss för ett öppet multikulturellt samhälle där invandrare som sökt ett nytt hemland undan krig och förföljelser skall känna sig välkomna och ha samma rättigheter oavsett om de är kristna muslimer eller buddister. (Både i Norge och Sverige bor palestinier som fått ett nytt hemland efter att ni kört ut dem) .

Vi tror på mångkulturellt samhälle.*

Jag förstår om Högerextremister till Israels försvar känner sig hemma hos er.

Citat "Stoltenberg sa sig vara stolt över att bo i ett land som har förmått stå upprätt i en kritisk tid. Det har han skäl till. Norge är välkänt och respekterat i världssamfundet för sin hållning i frågor som demokrati, fredsarbete, bistånd, flyktingmottagning och allmän hederlighet. Det har fått genomslag på många sätt. Därför är Norges reaktion på de förfärliga dåden i fredags betydelsefull också i ett globalt perspektiv." ur  Dagen

Läs tidigare: Diskriminering i Israel och Diskrimingering i Israel-2 och Diskriminering i Israel-3
Gästarbetare i Israel

Issa Habash är kristen palestinier i Jerusalem "Det var en lycklig barndom. Våra grannar var våra palestinier och vi har aldrig haft några problem med våra judiska vänner Vi bodde ihop som bröder och systrar här perioden fortsatte fram till början av andra världskriget "Problemen började -... Habash sagt - efter de lyckliga år."se   My Childhood in Jerusalem

Bild:Coexist, about us

* Citat" – Hon var glad över att tillhöra båda kulturerna. Bano lyckades kombinera det bästa från två världar; den kurdiska och den norska. Det ser vi tydligt här i dag, sa prästen och vände sig till de vänner, partikamrater och familjemedlemmar som samlats för att ta farväl.
Bano Rashid kom till Norge från Irak som sjuåring tillsammans med sin familj. Hon spelade handboll och fotboll och hade många vänner. Hennes 16-åriga syster var med på Utöya men lyckades fly undan skotten.
Under begravningsgudstjänsten, som avslutades med en muslimsk ceremoni, var Norges utrikesminister Jonas Gahr Støre närvarande. En av Bano Rashid stora förebilder var den förra statsministern Gro Harlem Brundtland som besökte Utöya samma dag som massakern ägde rum." ur 
SvD

Läs även andra bloggares åsikter om  
SvD  DN  Vårt Land
Dagen-2 
Dagen-3
Expressen
GP
Dagen-4
Dagen-5 

36 kommentarer:

 1. På förekommen anledning § 11 – Anonyma inlägg avvisas,om du har en åsikt våga stå för den med ditt namn. Antingen ett Google-konto där det framgår vem du är eller för och efternamn.

  SvaraRadera
 2. joakim wohlfeil26 juli 2011 kl. 11:33

  Såg som sagt detta redan under gårdagen, helt fruktansvärt. Har också fått reaktioner från många politiker (borgerliga än så länge) som ser detta som ett ytterligare tecken på hur starka krafter i Israel mer och mer fjärmar sig från andra västerländska demokratier.
  Jag kan inte annat än kostatera att det är en stor yradgedi, först de nya lagarna om inskränkningar i yttrandefriheten, och sen detta.

  En annan skrämmande observation när jag tittade i Anders Breiviks sk. "manifest" var att så mycket av materialet inte var nytt. Massor av detta har skickats till mig från människor som kallat sig " israelvänner" som varit kritiska till Diakonias mellanösternpolicy. De har använt dessa bilder, karikatyrer, uttryck och förklaringsmodeller som argument för att inte kritisera det de anser nödvändigt för olika profetiors uppfyllelse, eller som nödvändigt i kampen mot Islam. Det är så skrämmande hur både ledande krafter i Israel, och européer som kallar si vänner till Israel totalt förlorat sin moraliska kompass.

  SvaraRadera
 3. Tack till dej som tipsade om ledaren i Jerusalem Post

  SvaraRadera
 4. Egon,

  Kan vi lita pa din oversattning fran engelska?? Jag har ju ertappat dig med att aendra texten du oversatter for att passa ditt politiska budskap.

  G. Tikotzinsky

  SvaraRadera
 5. till G. Tikotzinsky, nej syftningsfel kan förekomma men jag hänvisar alltid till originaltexten.

  SvaraRadera
 6. Nej Egon, när jag ertappade dig med en förfalskning var det inget syftningsfel. Då rörde det sig om att du medvetet undlåtit att översätta nyckelfrasen i hela texten. Och när jag påpekade saken gjorde du ingen rättelse.

  Hur är det med den nuvarande texten. Lider den också av medvetna förfalskningar?

  G. Tikotzinsky

  SvaraRadera
 7. "Hur är det med den nuvarande texten. Lider den också av medvetna förfalskningar?" G. Tikotzinsky

  Som jag skrev "syftningsfel kan förekomma" Google gjorde grovöversättningsjobbet och sen har jag putsat svenskan.
  Om du kan påvisa att jag översätt fel återkom gärna

  SvaraRadera
 8. Jerusalem Post är inte först med att upptäcka att multikulturalismen är misslyckad.
  Tidigare har Förbundskansler Merkel, Premiärminister Cameron och President Sarkozy deklarerat samma sak så den israeliska tidningen är i fint sällskap.

  Jan-Åke Westin

  SvaraRadera
 9. joakim wohlfeil27 juli 2011 kl. 12:17

  G. Tikotzinsky, när det finns en länk till originaltexten verkar det mer än fånigt att börja fråga Egon om översättningen är korrekt. Det viktiga är väl att kunna diskutera vilka idéer som frodas i både JP samt Europas och Israels extrem höger. Självklart så kan det bli jobbigt om ni är några som tycker det är jobbigt med Engelska. Men jag skulle ändå föreslå att du försöker läsa originaltextem och sen ber om hjälp om det är delar som du känner dig osäker på så kan vi fokusera på väsentligheter.

  SvaraRadera
 10. Visst kan man läsa in motstånd mot ett mångkulturellt samhälle i originaltexten om man vill det men som jag läser den engelska texten handlar den mycket om fördömmande av högerextrimism och därtill ett försök att problematisera kring den ökande muslimska befolkningen i västeuropa. Att redogöra för Amartya Sens åsikter må vara missriktat men uppenbarligen finns ledande europeiska politiker som delar dessa uppfattningar som går ut på att skilja oliktänkande befolkningsgrupper åt. Inte minst folkomflyttningar på Balkan visar hur man försöker råda bot på oro mellan befolkningsgrupper på detta sätt.
  Själv tror jag mer på försoning mellan individer. Detta gäller mellan mig och eventuella muslimska grannar här i Västerås såväl som mellan jude, kristen och muslim i det Heliga Landet.

  SvaraRadera
 11. Joakim,

  Som jag redan påvisat, så har Egon ertappats med medvetna översättningsfel, i syfte att ändra originaltextens politisk innehåll. Därför är numera alla hans översättningar suspekta. Jag själv har inga som helst problem med engelska, som jag räknar som mitt starkaste språk (av 6).

  G. Tikotzinsky

  SvaraRadera
 12. joakim wohlfeil27 juli 2011 kl. 22:57

  Snälla nån, Tikotzinsky, ta och känna dig och kravla upp ur rättshaveri träsket. Den dagen Egon utger sig för att jobba som översättare och slutar länka till originaltexterna så kan man väl starta en tråd om detta. Om du inte har problem att läsa originaltexter finns det bara ett annat skäl att tjafsa om annat, och det är att avleda diskussionen om vad JP företräder? Eller vad säger du, är det Norges politiks fel att Breivik massakerarade obeväpnade barn och unga (som en SD politiker bloggat igår)? Vad tycker du om allianserna mellan bosättare och Europas nya höger (och ofta samma Europas gamla nazister). Vad säger det om Israels regering när utrikesministern trivs ihop med Wilders och hans kumpaner? Hur skall man tolka att såna som påstår sig vara Israels vänner änvänder samma material som Breivik ? (Hör av dig om du har problem översätta detta från Svenska)

  SvaraRadera
 13. Joakim,

  Jag väljer själv vad jag vill diskutera. I denna tråd valde jag att diskutera Egons översättningar. När Egon sätter citat-tecken och kursiv stil på sina översättningar, så har läsaren rätt till en korrekt översättning. När Egon medvetet ändrar texten lurar han läsaren. Om han är professionel översättare eller inte har inget med saken att göra.

  G. Tikotzinksy

  SvaraRadera
 14. För övriga läsare som undrar vad G. Tikotzinsky bråkar om är det följande citat ”Undrar just varför Egon har undlåtit att översätta artikelns öppningsfras "The Follow-up Committee on Arab Education in the 1948-Occupied Territories (Israel)". En författare som anser att Israel innanför Gröna Linjen är ockuperat område accepterar inte Israels existensrätt. Varför har Egon valt att dölja detta faktum? ” slut citat GT Utbildning i Israel

  SvaraRadera
 15. Hittade i Haaretz en kolumnist som tycker till om vad han menar vara hyckleri och feghet i den här omnämnda ledaren i Jerusalem Post.

  http://www.haaretz.com/blogs/a-special-place-in-hell/using-winehouse-to-slam-israel-norway-dead-to-club-muslims-1.375765

  SvaraRadera
 16. joakim wohlfeil30 juli 2011 kl. 10:31

  2 aktuella ariklar på samma tema, det är tydligt att den "bruna israellobbyn" har fått ögonen på sig efter massakern i Norge.

  http://m.spiegel.de/international/europe/a-777175-2.html

  (Får väl be Tikozinsky om ursäkt att jag inte översatt texten från engelska)

  SvaraRadera
 17. Joakim: Just hemkommen från Svedala, var där när massakern ägde rum, klev av en Swebuss i Södert¨ålje och möttes av den chockerande nyheten. Heartbreaking! Nog dras tankarna också till andra terrordåd, Oklahoma City med Timothy McVey, Unabombaren Ted Kutzinski, dåd utförda ensamt eller i grupp, 9/11, Bali, Madrid, Stockholm, Kenya... Och man undrar hur Anders Breivik blev som han blev. Fanatisk galning och terrorist. Och jag tror de flesta av de överlevande tänker på andra av terrorismens offer, vad som än varit drivande tankegods.

  Tror inte det är elakt att undra hur Ali Esbati, f.d. SSU-ledare och nu ledare på Ung Vänster, han som gav pengar till terrorstämplade PFLP, nu ser på sin handling. År 2002 startade Esbati en kampanj att skicka pengar till PFLP, det sägs efter att en bomb från gruppen dödat och skadat över 60 personer och efter att PFLP skjutit ihjäl tre barn i deras hem. Om Esbati var medveten om detta eller inte vet jag ej. Jag var oerhört upprörd då över hans kalla tilltag.

  Esbati befann sig på Utøja men skonades lyckligtvis. Förhoppningsvis ser han och andra, som sett så lätt på terrorism riktad mot israeler, nu lite klarare på all terrorism. Men vem vet: kanske är bortförklaringar, som ockupationen, ingrodda. Det är det vanliga och det är oacceptabelt. Vi vet ju att det är ockupationen av arabisk mark, Israel major, man agerar emot. Glöm aldrig det, för det är en viktig distinktion som ofta dravlas bort av antiisraellobbyn, brun eller röd. :)

  Men nu går tankarna till offren av den norske terroristens djävulska dåd. Må han sitta av sitt brott länge, länge!

  P.S. Joakim: Fråga Stig om han ser lite implicit guilt-by-association i din "bruna israellobby" - kommentar? Han tycker nämligen inte om sånt, att döma av en kommentar till en annan debattör (åtminstone vad gäller propagandarör för Iran). Och det gör inte jag heller. Må alla få sig en tankeställare!!!

  SvaraRadera
 18. Hej AK, hoppas sommaren varit bra. Jag hade en spännande tid på din sida Atlanten (Harvard law School), få se om jag blir klokare ;-) Vi delar helt känslan att det som hände är fruktansvärt. Förstår inte riktigt kommentaren om Stig (strömberg ????) men som jag sagt tidigare så följer du nätforum mycket mer än mig. För mig känns guilt by association" rätt ointressant, utan att verkliga människor som själva kallar sig "vänner" av Israel under lång tid fyllt min mailbox med exakt det material Breivik använde och att man menat att detta är relevanta underlag i mellanöstern debatten. På samma sätt är JP artikeln inga åsikter andra klistrar på tidningen uran deras egen ledarsida. För mig som beudrar alla Israels goda sidor känns naturligtvis både utvecklingen nationellt, och tillväxten inom den Bruna Israel lobbyn djupt oroande

  SvaraRadera
 19. Hej, Joakim. "Får se om jag blir klokare". Man kan alltid hoppas! Jag vet inte vilken "brun isralellobby" du syftade på men det kan ju sägas att inte bara JP skrivit i dessa toner. Merkel i Tyskland, Cameron i GB. Allihop är bruna, eller?! Somliga i Norden skriver kritiskt om massinvandring, intergration av invandrare, problem som uppstår iom det multikulturella och människor som bor samlade i ghetton. Alla kritiker är bruna eller är bara israelvänliga kritiker så, som i "bruna israellobbyn"?

  Om jag nu gissar rätt, kommer det mer öppen disussion om allt som hittills varit lite tabubelagt. Att folk som kritiserar eller har synpunkter på HUR invandring och intergration har hanterats blir tystade, anklagade för rasism, islamofobi etc har inte hjälpt, i min syn.

  Från mitt utanförperspektiv har jag börjat se detta: Bland folk som bor i vissa invandringstäta områden där stora förändringar skett på relativt kort tid i skola och samhälle finns många som är bittra och känner sig överkörda. (som somliga araber i Mellanöstern inför judisk invandring?) Visar inte SDs framgång och S tillbakagång i t.ex. Skåne detta? Jag tror inte alla dessa är bruna, fascister.

  I min läsning av analyser om status quo nu efter massakern i Norge, har jag tagit in att en stor del av den bitterhet som finns (jag märkte ingen bitterhet i min svenska släkt) är mot politiker som tagit beslut om massinvandring utan att ha folkligt stöd och som själva bor i områden långt från de platser som har flest problem av den sort som kommer när människor från olika (!) kulturer blir ihopfösta på ett ställe och lider av utanförskap.

  Bara filosoferingar. Men jag gillar alltså inte att man kommer med begrepp som "bruna israellobbyn", ser det som selektivt utpekande, när liknande tankar finns på många icke-fascistiska håll. Lär dig nånting! :)

  SvaraRadera
 20. Menar du att du inte ser några orosmoln över utvecklingen i både Israel och Europa om Israel hittar stöd för sin politik hos SD, Dfp, VlamsBelang, LegaNord, LePen, Wilders, osv...? Och vad säger det när dessa politiker hittar Sina vänner i Israels regering. Vilken typ av Israel tror du detta bidrar till ?

  SvaraRadera
 21. A-K Roth, är inte "brun Israelloby" ett ganska väl funnet begrepp för de debattsignaturer du och jag stött på under dessa år (t.ex. han som utan avstängning på SPD fick skriva "neutronbomba palestinierna och gräv ner liken blandat med alkohol, grisblod och bacon"). ?

  Eller Al-Hamatzavs reaktör BR med sitt utropande av "Död åt Islam"?

  Eller för den delen "den muslimska kulturen är efterbliven"-Dick Erixon som vad jag vill minnas är en av dina stora idoler?

  SvaraRadera
 22. Just ja, den Bruna Israel lobbyn är alltså inget nytt begrepp utan nåt som i flera år diskuterats i Europa (och Israel) som ett samlande begrepp för extremhöger som "blivit Israelvänner", och framför allt vill se en agressiv Israelisk politik gentemot muslimer. Eftersom jag under många år jobbade som sakkunnig inom regerings kanslierna kring integrationsfrågor och hur man bekämpar rasism och antisemitism så är jag fortfarande ute och föreläser om dessa frågor. Bland annat är det lätt att se hur många av dessa grupper omvandlar antisemitiska begepp till Islamofobiska. Går man exempelvis in på Eurabiamytologin så hittar man stora likheter med myten om Sion Vises protokoll osv..osv.. SKMA och EXPO brukar också ta upp detta i Sina föreläsningar

  SvaraRadera
 23. Egon, passar obskyra inlägg, utan citat, från ett glömskt bloggtroll på din blogg?

  BiB: Jag ha Dick Erixon till "idol". Men ibland skriver han tänkvärt? Ja, det fanns några hatiska personer på den blogg du nämner, på båda sidor; det var huogt i tak, som man säger. Antisemitiska utfall var inte ovanliga. Såg inga invändningar från dig. Du hade ditt sedvanliga hang-up med allting judiskt. Det är så du har identifierat dig under åren. Någon räknade tom ut hur stor del av dina egna bloggartiklar handlade om det folk du så intensivt fascineras av. Jag skulle råda dig, "let it go, let it be".

  SvaraRadera
 24. Joakim:
  Håller helt med om att det finns extremister, fanatiker, bland proisraeler, liksom det finns fanatiker bland propalestinier.
  Inga illusioner på det hållet. Jag brukar följa Jonathan Lemans blogg och EXPOs och har tagit intryck av deras påpekanden om muslimhat på olika håll. Jag har också tagit intryck av artiklar som denna:

  http://jonathanleman.blogspot.com/2010/10/ship-to-gaza-malmo-reagerar.html

  Joakim, det är så här: ord som "bruna israellobbyn" har en motpart, den "bruna antiisraellobbyn". I min syn riskerar den som enbart pekar ut fara på ena sidan att tangera guilt-by-association eller bidra till någon icke önskvärt.

  Av orden pro, anti, israel, lobby, palestina, röd och brun finns många kombinationer, många möjliga kombiord. Så finns t.ex. den "röd-bruna antiisraellobbyn" liksom den "röda propalestinalobbyn", etc. Dessa två sistnämnda djur kan ibland identifieras iom att de skanderar i flock, åker båt i flock, ibland agerar i symbios med riktigt bruna och våldsbenägna rasistiska, teokratiska, jihadisktiska eller fascistiska våldsbenägna grupper. Man väntar sig att här stöta på kritik av deras beteende. Men pyttsan! Det skulle vara enbart in my dreams! Och därav mina påpekanden.

  Kunde här utvidga och påpeka mina och andras utpekande av de rödbruna assadregimerna och svenska propalestinska debattörers fullständiga ovilja att klandra dessa under åren men det vore nog för mycket.

  SvaraRadera
 25. Självklart AK jag håller med om att du har de extremister på båda sidor, men känner du inte du sparkar in lite väl öppna dörrar när du verkar vilja påpeka detta för mig ??? Om du följer vad Jonathan skriver så hittar du nog en del av vad både jag och min arbetsgivare Diakonia sagt tidigare om antisemitiska krafter i mellanöstern frågorna. Precis som du säger är trovärdigheten baserad på att reagera mot extremism på båda sidor. Om vi dessutom är överens om detta, hur skulle du tolka den i princip totala tystnaden från organisationer som samfundet-SI och liknande om den växande Bruna-israellobbyn, (undantaget verkar vara Fredrik Malm som påpekat att stöd till Israel inte skall ske på religiös eller Islamofobiska skäl). Det var bara några år sen kerem heyzod gav sitt Israelpris till en en av bröderna Ekeroth för att Han gjort en huvudsakligen Islamofobisk hemsida.....det är ju värre än tystnad, ett pris man sen inte ville återkalla.

  SvaraRadera
 26. Du anonyme Norrman, § 11 – Anonyma inlägg avvisas,om du har en åsikt våga stå för den med ditt namn. Antingen ett Google-konto där det framgår vem du är eller för och efternamn.

  SvaraRadera
 27. Jag kan inte minnas att det öht förekom någon hat riktat mot judar på SPD. Hade moderatorn klarat av att på samma sätt hålla borta all ofta förekommande rasism riktad mot andra folkslag, främst muslimer, tja, då hade väl jag som konsekvent antirasist fått debattera ensam där.

  Men jag kanske minns fel, kan du hjälpa mig med att erinra något citat som innehöll någon rasism riktad mod judar, s.k. antisemitism, så låt mig gärna höra.

  Om det kan klassas som en "hang-up" (jag börjar bli lite trött på anglosismerna) att konsekvent driva kravet om lika rättigheter och skyldigheter för alla folk oavsett religionstillhörigheter (alltså även judar), så bär jag denna "hang-up" med stolthet.

  SvaraRadera
 28. Joakim, jag känner dig inte tillräckligt för att inte då och då sparka in öppna dörrar. Kanske jag har uppfattningen att somligt sätts på bakre kokplattan och sällan berörs och sålunda hamrar på? Har du månne en kastrull där ett hopkok av hedrande av självmordsbombare och judehatande uppvigling sitter avsvalnad och bortglömd? I denna blogg berörs det inte, är av ingen konsekvens öht. Min poäng: kanske dörrn inte är så öppen utåt?

  Sen har jag en fråga: Fick ena brodern Ekeroth ett pris "för att han gjort en hemsida som är islamofobisk"? Jag har aldrig sett den. Eller fick han stödet för att han visat stöd till Israel? Och vilken sorts grupp är kerem heyzod?

  Iofs är ju Nobels fredspris en mycket större sak. Och där gick priset 1994 till Arafat. I detta sällskap är nog Ekeroth småpotatis, eller småpärern.

  SvaraRadera
 29. Tillsammans med Yassir Arafat fick även Yitzak Rabin Nobels fredspris. I hans CV ligger ett medlemskap i Irgun, den organisation som låg bakom massakern i Deir Yassin.

  Samt då även Shimon Peres, kraftig supporter av israelisk expansionspolitik via bosättningar på ockuperat område. Samt även ansedd som huvusakliga planeraren av kärnanläggningen i Dimona som står utanför alla internationella IAEA-inspektioner; detta för att möjliggöra kärnvapenframställning.

  För två år sen fick den då ansvarige för tortyrlägret Guanatanamos icke-stängning, Barack Obama samma pris.

  Rörande Ted Ekeroth så fick han priset av "Sionistiska federationen" (samma organisation som han då satt istyrelsen för) med motiveringen att han "visat enastående ledarskap och hängivenhet för Israel och sionism", läs mer på

  http://www.sydsvenskan.se/lund/article251344/Israelvanner-prisade-sverigedemokrat.html

  Andra småroliga israelpris som delats ut är Israeler.com:s pris för insatser för Israel. Här reviderade man dock listan efter en viss händelse i början av 2004, vilket kan se om man jämför versonen från 16 januari med samma artikel från 13 mars.

  http://web.archive.org/web/20040116105615/http://www.israeler.com/html/Plantering/tradplantering_i_israel.html

  http://web.archive.org/web/20040313162747/http://www.israeler.com/html/Plantering/tradplantering_i_israel.html

  SvaraRadera
 30. Joakim: Ser från he-who-will-not-be-named, Volde--lt, han som sin vana trogen har roligt åt judiska och israeliska företaganden att Ekeroth inte fick pris för att han skapat en i huvudsak islamofobisk hemsida, även om sidan är det.

  Skrämmande med Anders Breiviks fanatism. Och skrämmande för mig om man söker klandra makter i Israel för detta dåd. Det är ingens ansvar utom ABBs, även om ord leder till hat. Och då ska vi komma ihåg att ord om Israel också leder till hat.

  Om moralisk kompass: Håller man - som norske ambassadören - fokus på någon moralisk kompass om man ursäktar eller förklarar terrorism mot judar/israeler med ord om ockupationen på Västbanken, när det i grunden är själva Israel terrorgrupperna vill åt, det man ser som ockuperad mark?

  SvaraRadera
 31. Uppenbarligen såg inte sionistiska federationen någon motsättning i att göra "enastående insatser för Israel" och att driva en islamfobisk hemsida.

  Lite konstigt då Israel är en stat med ca 20% muslimer. Tydligen räknar inte sionistiska federationen in dom i staten Israel, vilket ju förefaller logiskt med tanke på deras namn.

  SvaraRadera
 32. BiB, du antar att de som gav priset har lusläst hemsidan? Om så, har du krav du även ska ställa på denna sajt. Be Egon lusläsa alla han följer och rekommenderar, Alison Weir etc. Be honom lusläsa alla som ledde Ship to Gaza. Oy veh, om det finns antisemitism, då har han hyllat detta, eller?

  Ekeroth kan mycket väl vara folkfientlig. Mig veterligt har han inte arbetat med att ha ihjäl muslimer, sysslat med terrorism, men illa nog att vara hatisk; du får fråga dem som läser hans hemsida. Men Palestinska Myndigheten hyllar personer som haft ihjäl israeler och förespråkar dödsstraff för dem som säljer mark till judar. De har fått priser posthumt. Det du! Om detta må denna blogg vara tyst!

  SvaraRadera
 33. För det första A-K, Ted Ekeroth satt med i sionistiska federationens stryelse när beslutet togs om att nominera hom till Herzl-priset. Jag kan ju även tillägga att Magnus Lindberg, vice ordförande i samma federation, hade länkar till Ekeroth-brödernas aktiviter på sin blogg "Sleeping Mossad", senare Al-Hamatzav. Tikotzinsky kanske vet mer om det.

  Ekeroths åsikter bör därför inte ha varit helt okända, om man säger så.

  SvaraRadera
 34. För det andra (ett mycket långt inlägg åts just upp av min dator), A-K Roth ljuger om att finns lagar som reglerar vilka religionsutövare som får köpa mark i Palestina.

  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/palestinier-dodsdomd-for-markaffar_2811679.svd

  "Israeler" står det alltså i nyheten, någo som den vi ett specfikt folkslag fixerade och hang-up försedda A-K Roth kreativt ändrade terminologi för.

  SvaraRadera
 35. BiB, vad har jag att göra med Ekeroth? Drog jag upp namnen? Håller du på med guilt by association där det inte finns nån association?

  Du: "A-K Roth ljuger om att finns lagar som reglerar vilka religionsutövare som får köpa mark i Palestina."

  Jag: "Men Palestinska Myndigheten hyllar personer som haft ihjäl israeler och förespråkar dödsstraff för dem som säljer mark till judar"

  "Förespråkar" är samma som att det finns lagar? Dumheter och nonsens Johan Byegård, som vanligt.

  SvaraRadera
 36. Ja, det var du som frågade hur troligt det var att sionistiska federationen kände till Ted Ekeroths blogg, jag svarade på det. Du A-K Roth bär mig veterligen inget ansvar för vad sionistiska federationen hittar på och den halmgubben har jag heller aldrig hävdat.

  Och som du ser så förordar Palestinska myndigheten utdömande av USA-inspirerade straffsatser för försäljning av mark till ockupanten och i den dödsdomen som du har fått länk till talas det om ockupanten som just det Israeler. Inte "judar" som det lite kreativt förvandlades till i din "hang-up"-försedda och "fixerade" hjärna.

  SvaraRadera