28 juli 2011

Israel i våra hjärtan

citat” Israelmötet igår var otroligt givande.
Ingen har väl missat att Israel är det hetaste ämnet i media. För någon vecka sen så förde jag en diskussion om Israel på en välkänd blogg.
Reaktionen jag fick när jag stod upp för Israel var inte positiv. Jag skrev att jag tyckte det var intressant att vi i Sverige har så många åsikter om konflikten i Gaza trots att vi inte har tillräcklig kunskap.
Vi verkar tro oss veta hur konflikten ska lösas och vi tro på fullaste allvar att vi kan leka fredsmäklare i mellanöstern (då syftar jag på ship to Gaza). Men vi är naiva och fördomsfulla. Vi sväljer allt som svensk media skriver med hull och hår. Svenska medier förvränger gång på gång och vi är för lata för att gräva djupare. Och efter tillräckligt många hemska bilder från Gaza så har vi skaffat oss en åsikt. En åsikt som grundar sig i okunskap.
” ur läs hela artikeln av Rebecca Boström ”Israel och vårt ansvar" Dagen Europakonferens-bloggen 2011

Citat" En viktig kväll med Israel i fokus. Israels Sverigeambassadör Benny Dagan höll ett tal och Ulf Ekman avslutade kvällen med ett tal om ”Israel i våra hjärtan” slut citat 


Min fråga : Talades  det om de kristna palestinierna på  Livets ords Israelmöte ? Deras lidande under Israels ockupation?  Husrivningar och checkpoint ? Nämndes de kristna palestinierna och deras upprop Karios Palestina   Ett ord av tro, hopp och kärlek från hjärtat av palestinskt lidande 2009

Lyssna här själva och se hela konferensmötet här: Israelkväll 27 juli 2011

Tidigare har jag skrivit  ”Ur europakonferens blogg i Dagen 2008-07-30 , Ulf Ekman är ingen direkt förespråkare av en tvåstatlösning, om man säger så: "Jerusalem ska inte delas, det är det judiska folkets huvudstad". Punkt, inget att diskutera enligt Ekman som anser att Bibeln är superklar i frågan. Och om det eventuellt fanns de på plats som tyckte att man inte ska gå in i såna politiska frågor utan hålla sig till teologi på en sån här konferens så gav han svar på tal till dem: "Jag bryr mig inte om politik, säger du. Om du nu är så from så kan du väl åka till himlen direkt så att vi slipper dig här". Och så ett stort leende och en rungande applåd.” Livets Ord i Israel

The Presbyterian Church in Canada responds to Karios document läs här i ; Come and see

Bild:The signing the Kairos Palestine document

Världenidag- Uppskattat återbesök för Israelambassadör

Läs även andra bloggares åsikter om    

28 kommentarer:

 1. till Jens Alexandersson
  jag godkänner inte din kommentar

  § 6. - Ditt inlägg måste vara utan grova svärord, vulgära uttalanden samt personliga angrepp, påhopp, kränkningar, hot eller förnedring av andra.

  SvaraRadera
 2. Bäste Egon
  Det vore intressant att veta hur du ser på några av de punkter ambassadör Dagan tog upp i sitt tal.
  1. Det enda som kan leda till fred är en bilateral förhandling. Exemplen var förhandlingarna Egypten - Israel respektive Jordanien - Israel.
  2. Ett unilateralt utropande av en palestinsk stat omöjliggör en förhandling.
  3. Ett fritt Palestina får inte ha någon krigsmakt.
  4. Genom smuggling har Hamas vapenarsenal "förbättrats. Exempel: En antitankmessil användes mot en israelisk skolbuss. Sådant måste upphöra.
  5. En judisk stat måste erkännas. Detta har ännu inte gjorts så att detta strår klart för den egna befolkningen.

  SvaraRadera
 3. Känns det bra att förneka Bibelns ord om judarna som Guds egendomsfolk, Egon?
  Jens Alexandersson

  SvaraRadera
 4. joakim wohlfeil30 juli 2011 kl. 09:37

  Just den märkliga hållningen gentemot de lokala kristna blir en än av de mest bisarra konsekvenserna av den Liberalteologiska linjen som Ulf Ekman m.fl. driver.

  SvaraRadera
 5. 1. Det enda som kan leda till fred är en bilateral förhandling. Exemplen var förhandlingarna Egypten - Israel respektive Jordanien – Israel. Svar: Det är svårt med bilateral förhandling mellan ojämnbörliga parter se exemplen Se Palestine Papers
  Palestine Papers -2
  Palestine Papers -3

  2. Ett unilateralt utropande av en palestinsk stat omöjliggör en förhandling. Svar: Se intervju med den kristna palestinskan Hanan Ashrawi 2.40 in i filmen Arab League to back Palestinians' UN bid

  3. Ett fritt Palestina får inte ha någon krigsmakt. Svar fråga palestinierna själva.
  4. Genom smuggling har Hamas vapenarsenal "förbättrats. Exempel: En antitankmessil användes mot en israelisk skolbuss. Sådant måste upphöra. Svar: Javisst
  5 En judisk stat måste erkännas. Detta har ännu inte gjorts så att detta strår klart för den egna befolkningen. Svar: citat ”Judisk stat” i sionismens mening. En stat som är till för världens alla judar, men inte för palestinska araber, landets ursprungliga innevånare. En sådan statsbildning är i sin grund och per definition kolonial och rasistisk. När man nu pekar på att den judiska staten redan är erkänd av PLO så är det i den oklara betydelse som är delningsplanens, inte sionismens.Snorre Lindqvist

  Min vän baptist i Nasaret är bekymrad för dessa signaler Hans svar: Well, Israeli racists want to force Arabs to be "loyal" - by forcing them to admit the "Jewishness of the country" and forbidding them from remembering their own catastrophe. Israel's independence was celebrated on the ruins of the Palestinian Nakba. This is a fact. This memory is still fresh and we are reminded of it every day when Israel treats us as second class citizens and strangers in our own country. Förbjuden historia

  Fler får gärna ge Ulf svar

  SvaraRadera
 6. till Jens Alexandersson mitt svar igår var kort din fråga " Känns det bra att förneka Bibelns ord om judarna som Guds egendomsfolk, Egon?"

  Jag vill låta två teologer ge dej svar: Så här svarar Alex Awad är pastor i East Jerusalem Baptist Church och lärare vid Betlehem Bible College “Ni har inte frågat om vad jag har för inställning till staten Israel i ur ett teologisk perspektiv ? Ok , vi ställde frågan. Han sa att under gamla testamentets tid behövde Gud ett folk och ett land. Men nu sen Jesus kom så upprättade han ett nytt förbund, vi alla kristna är hans nya folk och landet är Guds rike. se länk: Betlehem -2

  Citat” Nej, Göran Lennartsson, det finns inga löften i nytestamentlig tid som exklusivt gäller judarna, men inte norrmän, tyskar, danskar och svenskar. Alla är ett i Kristus. Synen på judarna som Guds fortsatta egendomsfolk har dessutom gjort inte minst frikyrkofolk ytterst enögda i synen på staten Israels agerande politiskt och militärt. Man har haft och har en helt annan rättvisemåttstock vid bedömningen av Israel jämfört med andra länder. Bilden av en rättvis, alla älskande Gud, hotar att krackelera genom detta synsätt.” ur Nils-Eije Stävare i Debatt i Dagen

  SvaraRadera
 7. Än så länge ingår Gamla Testamentet i den kristna Bibeln, Egon.
  Därför gäller fortfarande att judarna är Guds egendomsfolk.
  Inga manipulationer genom att hänvisa till "nyrtestamentlig tid" kan ändra på detta såvida inte du Egon och andra beslutar att skapa en ny bibel utan GT som passar era syften bättre än originalet.

  P.S. Det är antisemitism att kalla Israel för ett kolonialt projekt.
  Läs gärna EU´s "working definition of antisemitism"

  Jens Alexandersson.

  SvaraRadera
 8. Det har funnits oavbruten judisk närvaro i Judeén, Samarien och Gallilén i mer än 3000 år.
  Inkräktarna/kolonisatörerna har i ordning varit romarna, araberna och turkarna.

  De araber som efter uppmaning från arabvärlden flydde från Israel 1948var antingen krigsförbrytare efter samarbetet med Nazityskland under Stormuftin eller upprorsmän som med hjälp av gangsterband från Irak, Libanon och Syrien redan på senhösten 1947 gick till storskaligt angrepp på judiska samhällen.

  Jan-Åke Westin
  Dom och deras ättlingar är förstås inte välkomna åter.

  SvaraRadera
 9. Tack för uppmaning och inbjudan till synpunkter, Egon.

  1. Håller med om bilaterala förhandlingar. Absolut nödvändigt att två stater som ska samsas vid gränser förhandlar om dessa ansikte mot ansikte, ojämnbörliga eller inte. Om saken är svår får parterna bara anstränga sig mer.

  2. Ett unlilateralt utropande försvårar förhandling och banar väg för än fler konflikter. Hanan Ashrawi är en gammal PLO-aktivist jag inte har förtroende för, bl.a. för att hon viftat bort PLOs mördande av palestinier. Men visst, Palme-centret har hyllat henne som sig bör från den sidan.

  3. Ett fritt Palestina kan ha krigsmakt när de avväpnat terrorgrupperna och visat att landet tar ansvar för att hålla freden med alla grannar, detta på självklar förekommen anledning. Polisiära auktoriteter behöver dock vapen.

  4. Javisst. Går hand i hand med att terrorgrupperna måste avväpnas.

  5. Klart Israel ska erkännas som judisk stat. Palestina kommer ju att erkännas som palestina-arabisk stat.

  Egons citat, om att bara araber är ursprungliga invånare, klingar falskt, då både judar och araber är ursprungliga invånare. PLO har, undrar här över det Egon skriver om PLOs erkännande, sagt till diverse västerländska politiker att de SKA erkänna Israel men jag vill ha belägg på att PLO har ändrat sina stadgar så att dessa bekräftar att man har gjort det, där det räknas, i kärnan av deras manifest, som annars yrkar på att Israel ska krossas. Så vad säger dagens stadgar? Är de ändrade? Show me!

  SvaraRadera
 10. Käre Egon
  Tack för svar på ambassadör Dagans påståenden. Dina svar och hänvisningar är klargörande men dessvärre visar de på stora meningsskiljaktigheter oss emellan.
  1. En rimlig förutsättning för en förhandling är förstås att de berörda parterna deltar. Naturligtvis kan den part som betraktar sig som svagare ha hjälp av stöttning från en medlare.
  2. En viktig motivering för palestiniernas önskan om ett unilateralt utropande av en egen stat är tydligen att få möjlighet att stämma Israel inför exempelvis internationella domstolen i Haag. Detta om något omöjliggör en förhandling.
  3. Enligt min mening är det ett rimligt krav från Israel att en palestinsk stat inte tillåts ha en egen krigsmakt. Skulle, mot förmodan, Jordanien eller Syrien anfalla den palestinska staten kan man räkna med Israels support.
  4. Vi är överens på den här punkten men man kan förstås undra hur Hamas ska hindras att importera alltmer sofistikerade terrorvapen.
  5. Historien visar att det behövs en judisk stat för att skydda judar från alla världens hörn. Det är alltså högst rimligt att en förhandling måste grundas i erkännandet av just en judisk stat.

  SvaraRadera
 11. Eftersom du Jan-Åke Westin är en nytillkommen läsare tar jag med tid att bemöta dina påståenden även om artikeln inte behandlar just ämnet: Citat” Inkräktarna/kolonisatörerna har i ordning varit romarna, araberna och turkarna.”slut citat Jan-Åke Westin

  Jag vill hävda att de vi nu kallar Palestinier inte är några inkräktare utan består av ursprungsbefolkningen judar och en mix av ättlingar till dess erövrare.

  ” De första kristna i Palestina var judar som blev kristna under det första århundradet. Många glömmer bort att Palestina en gång var en del av det kristna Bysantinska riket
  År 637 erövrades Betlehem av muslimska härar, många av dess innevånare övergick till att bli muslimer en del behöll sin kristna tro. ” Betlehem-1

  ”Det finns inget bevis att romarna deporterade stora folkgrupper med tvång säger ” Shlomo Sand, professor i historia vid Tel Avivs universitet. Skapandet av det judiska folket"


  Citat”De araber som efter uppmaning från arabvärlden flydde från Israel 1948 var antingen krigsförbrytare efter samarbetet med Nazityskland under Stormuftin eller upprorsmän som med hjälp av gangsterband från Irak, Libanon och Syrien redan på senhösten 1947 gick till storskaligt angrepp på judiska samhällen. slut citat Jan-Åke Westin

  ”Den etniska rensningen av palestinska byar startades redan i dec 1947 då två försvarslösa palestinska byar, Deir Ayyup och Beit Affa, angreps, och den avslutades först i mars 1949. De mest kända terroraktionerna utfördes mot byarna Lifta och Deir Yassin. Om det förekom uppmaningar från arabländernas reguljära arméförband till civila att lämna stridsområdet är ännu en omdiskuterad fråga i historisk forskning. Däremot finns dokumentation som säger att åren 1947-1949 förstördes över 500 byar, 11 stadsdelar och att omkring 750 000 palestinier fördrevs, detta enligt historikern Ilan Pappe vid Haifas universitet.” Den Palestinskaflykting katastrofen. Boktips

  Yacoub berättar att det 1948 bodde ungefär tre tusen personer i de fyra hundra husen i Lifta. Han var åtta år den kvällen i december för 60 år sedan då ett sionistiskt beväpnat gäng kom in på ett av byns caféer och dödade sex personer. Bara några dagar efter tvingades han fly tillsammans med byns alla kvinnor och barn, det var för farligt att stanna kvar. Minnen från Lifta

  Byn som man kan se i fjärran från utgången av judiska förintelsemuseet Yad Vashem i Jerusalem heter Deir Yassin. Den är den mest kända av massakerna mot palestinska byar. Deir Yassin

  Iqrit var en arabisk kristen by som tömdes på sin befolkning under kriget 1948-49, en av hundratals byar i det forna Palestina där befolkningen antingen gick i landsflykt eller som i det Iqritis fall, till interna omflyttningar i nya israeliska staten. Iqrit -berättelsen om en by

  SvaraRadera
 12. Egon. Din historiskrivning av händelserna 1947-1948 är inte korrekt. Det vara araberna som avvisade FN´s delningsplan och därefter gick till attack mot fr.a civila judar.

  "Sixty-two Jews were murdered by Arabs in the first week after the UN partition plan was passed, and by May 15, 1948, a total of 1,256 Jews had been killed, most of them civilians. These deaths were caused by Arab militias, gangs, terrorists and army units which attacked every place of Jewish inhabitation in Palestine"

  Från http://www.middleeastpiece.com/palestinianviolence.html

  Samarbetet mellan Palestinaaraberna under Amin al-Husseini och Hitlertyskland är väl belagt.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Haj_Amin_al-Husseini

  Att palestinaaraberna fick hjälp i sin terror mot judarna av rövarband från Irak, Syrien och Libanon är ocks väldokumenterat.

  http://info.jpost.com/C003/Supplements/Refugees/15.html

  Jan-Åke Westin

  SvaraRadera
 13. Till Jan-Åke Westin några vidare diskussioner med dej angående historiskrivning av händelserna 1947-1948 är inte fruktbara när du inte accepterar historiska fakta som finns tillgängliga "Zochrot betyder "att minnas" och är en israelisk organisation som arbetar med att göra berättelsen om Naqban tillgänglig för det israeliska folket. Bland annat driver organisationen ett informationscenter där de har samlat palestinska vittnesmål från 1948. Zochrot anordnar också informationsturer till palestinska byar som övergavs 1948"

  58 Years Since the Deir Yassin Massacre

  SvaraRadera
 14. En liten undring Egon
  Du hänvisar bakåt till tidigare trådar på din blogg. Där finns obskyra påståenden typ att dagens palestinier härstammar från de judar som bodde i landet vid Jesu tid. Att det redan då fanns en diaspora är dessutom ett välkänt historiskt faktum. När kristendomen spreds på apostlarnas tid fanns det judar runt om i Romarriket. Mishna och Talmund är skrifter som kommit till tidigt efter vår tideräknings början så judendomen har varit livskraftig både i det Heliga Landet och i andra länder. Det är sant att Jesustron, naturligtvis en jättebra sak, också bredde ut sig bland judarna.
  Att romarna fördrev judarna från Jerusalem efter Bar Kochebas uppror 132 e.kr. och därefter kallade landet Syriae Palestina är också historiska fakta. Att påstå att dagens palestinier härstammar från den judiska befolkningen på Jesu tid är verkligen underligt. Varför skulle judarna, som genom alla tider varit kända för att hålla sig på sin kant vilket inte minst framgår genom berättelserna i NT, ha assimilerats just i Palestina.
  Ett annat faktum är att Palestinas befolkning under mitten av 1800-talet var låg. Där fanns araber men också judar. Visst finns det en befolkningstillväxt genom födslar men den stora ökningen bygger ovedersägligen på invandring. De judiska invandringen är välkänd men det har också funnits en stor arabisk invandring. Arabisk arbetskraft drogs redan på 1800-talet till Palestina genom att driftiga judar skapade arbetstillfällen. Under det brittiska palestinamandatet är det väl känt att judisk invandring motarbetades medan arabisk invandring inte kontrollerades och t.o.m. uppmuntrades.
  Sammanfattningsvis är det en underlig argumentation att judarna erövrat landet från en förfördelad ursprungsbefolkning.

  SvaraRadera
 15. Citat"Du hänvisar bakåt till tidigare trådar på din blogg. Där finns obskyra påståenden typ att dagens palestinier härstammar från de judar som bodde i landet vid Jesu tid." slut citat Ulf S

  Det är inget "obskyra påståenden" Den israeliska historikern Shlomo Sand slår hål på är myten om judarnas exil från Palestina för 2000 år sen, som han fick lära sig i under historielektionerna i Israel. ”Det finns inget bevis att romarna deporterade stora folkgrupper med tvång säger han.”
  Det var enbart från Jerusalem judarna förvisades. Citat" Efter det sista stora judiska upproret i Israel mot det romerska styret, den så kallade bar-Kochbarevolten 132-135,eKr förbjuds judar att bo i Jerusalem och i en radie på omkring 50 kilometer från staden."

  SvaraRadera
 16. Underbart käre Egon!
  Att man hittat ättlingar till judar i Etiopien och i Indien visste jag om men att det också finns ättlingar i Judeen. Otroligt och fantastiskt. vi skrev ju nästan identiskt om hur Jerusalems judar drevs bort men tänk att Gud ändå bevarat stammar i det Heliga Landet.
  Att stammarna bevarat judiska sedvänjor intill våra dagar trots tvångskonvertering är , just det, underbart.
  Att en judisk stat inte är en främmande fågel i området borde ytterligare tala för att det är möjligt med fred. De tvångskonverterade nyupptäkta judiska ättlingarna måste förstås tillåtas konvertera tillbaka till judendomen om de så vill.

  SvaraRadera
 17. Ulf, har du hört om de gömda judarna i sydvästra USA? Om du söker på Crypto-Judaism eller crypto-jews kan du läsa om folk som under historiens gång tvingats konvertera men behållit vissa judiska seder. Ofta vet folk inte varför de tänt ljus på fredag kväll eller inte ätit griskött. En sajt var denna:

  http://www.cryptojews.com/Our_Secret_Heritage.htm

  SvaraRadera
 18. Bäste Ulf Stenlund
  Det är helt meningslöst att diskutera det heliga landets historia med Egon.
  Han vill ö.h.t. inte acceptera sanningen att araberna i Mellanösterna härstammar från muslimska erövrare från Arabiska halvön och att världens judar i Diasporan har sitt ursprung i det antika Palestina.

  Jens Alexandersson

  SvaraRadera
 19. Det här kan ju bli spännande när våra "experter" i nästa steg även lär upp exempelvis Svensk-Israelinformatiom som i sina skrifter inte alls går med på att judarna fördrevs i praktiken. Om ni läser deras i många stycken utmärkta Israelhistoria så framgår det att judarna var i majoritet i det historiska Israel ändå fram till 600-talet.
  Dessutom är det helt klart att dagens palestinier till storq delar är ättlingar till den judiska befolkningen som sen konverterat till kristendom och sen ytterligare till Islam. Självklart mister man ju inte rätten till sin mark bara för att nån förfader bytte religion några 100 eller 1000 år tidigare.

  SvaraRadera
 20. Bäste Jens Alexandersson
  Visst kan Egon upplevas lite svårfjällad men trots att han ser så annorlunda på landet Israel och omgivande bygder än vad jag gör får jag ut mycket av samtalen här på bloggen. I det aktuella fallet visar Egon klipp på bevis för att judar överlevt årtusendena av försök till assimilation. Jag blir helt enkelt glad. Att det slinker ut en och annan groda i resonemangen är sant. Du har rätt i att det vid sidan av judisk invandring också funnits arabisk. Självklart har nyupptäckta personer av judisk härkomst, som dessutom redan bor i området, fortsatt rätt till detta. Dessutom finns det en skillnad på hur tidigare bosättare hanterades av Josua, när han erövrade landet i forntiden, och hur de återvändande israeliska stammarna ska behandla de som bor där nu vid sidan av judarna. De ska också ha medborgerliga rättigheter allt enligt profeterna i GT. Detta är inte samma sak som att de som flydde för 60 år sedan har rätt att återvända. Så funkar inte realpolitiken någon annan stans i världen heller.

  SvaraRadera
 21. Nej visst har du rätt Ulf. Om man som araberna för 60 år sedan startat anfallskrig mot Israel och förlorat så har man ingen rätt till s.k. återvändande.

  Nej alla judar fördrevs förvisso inte från det heliga landet. Det har ju funnits oavbruten judisk närvaro där i över 3000 år.
  Detta är ju i själva verket ett starkt argument för oss som inte har rationaliserat bort GT från den kristna bibeln.

  Jens Alexandersson

  SvaraRadera
 22. Joakim, på din ö tänk på detta: vad jag förstått publicerar Svensk-Israelinformation en blandning av artiklar från olika skribenter, i syfte att ge information till de arma ignoranta, på balanserad information svältfödda svenskar.

  (Finns gott om exempel på vad svenska media inte för fram och hur saker och ting presenteras. Finns exempel i min egen svenska krets på chockerande feluppfattningar).

  Det handlar alltså inte om "Svensk-Israelinformations skrifter" utan om artiklar från olika håll och inriktningar även om sajten naturligtvis är israelvänlig, en motpol till det florerande israelovänliga. Sajten bör prisas.

  Om det tycks att övervägande är av en syn ser jag detta som reaktion på det överväqande negativa och fientliga som ofta ses i svenska media. Så det så!

  SvaraRadera
 23. Härmed en liten sammanfattning av vad denna debatt och tidigare ”kunnande” gett mig vad gäller judisk närvaro i Det Heliga Landet fram t.o.m. 1800-talet.
  Under Jesus tid var de allra flesta judar i det som senare kom att kallas Palestina av romarna.
  I Jerusalem bildades en församling med i huvudsak judiska medlemmar. Till skillnad från s.k. hednakristna församlingar höll denna församling och andra församlingar med omvända judar kvar sina judiska traditioner.
  Många judar levde i diaspora runt om i Romarriket redan under Jesu tid. Missionen runt om i Romarriket började bland judarna.
  Snart efter Pingstdagen började förföljelse mot de Jesustroende och många av dem som senare kallades kristna flydde landet.
  Templets förstörelse blev ett hårt slag mot judarna och efter Bar Kochbas uppror blev raseriet mot judar ännu kraftigare i det som nu började kallas Palestina.
  Det finns berättelser som säger att inte ett enda olivträd fanns kvar i Gallileen efter att romarna bränt och skövlat. Det låter rimligt att det i huvudsak var ledande judar som fördrevs vid den tiden. Genetisk koll har på senare tid visat att det finns palestinier med markörer av judisk prästerlig ätt i sitt DNA.
  När Romarriket blev kristet byggdes kyrkor över de heliga platserna.
  Enligt uppgift fick både kristna och judar vara i fred när kalifen Omar erövrat Jerusalem. Däremot förföljdes både kristna och judar på 1000-talet av andra muslimska regenter.
  Vid korsfararnas erövring av Jerusalem dödades eller fördrevs alla judar och alla muslimer där.
  Det fanns upprepade massakrer på judar under turkiskt styre. I Safed dödades alla judar utom en år 1660.
  Den totala befolkningen år 1848 i Palestina var ca 300.000. När judiska kolonister började etablera jordbrukskolonier 1878 började befolkningskurvan vända. Under 1800-tales sista decennier invandrade ca 3000 östeuropeiska judar till Palestina. Totalt bodde då ca 30000 i landet (de nyupptäckta folkgrupperna med judisk härstamning oräknade.

  SvaraRadera
 24. Nej AK nu blandar du ihop det igen. Du talar om SI-info som är ett nyhetsbrev som kommer ut varje fredag. Det är ingen utgiven bok eller skrift utan ett nyhetsbrev.
  Däremot publicerar de en del litteratur, jag tror den aktuella boken heter " Israel...." Och är skriven av Ulf Överberg.
  Hursomhelst tror jag författaren och SI blir glada om ni talar om hur det egentligen är enligt er ;-)

  SvaraRadera
 25. Joakim: Jag känner inte till annat än de artiklar från snabbnytt jag läser från nätet, det är riktigt. Jag är inte allvetande och erkänner. Ge mig tre slag med en blöt nudel. (a wet noodle)

  SvaraRadera
 26. Bästa AK, nker inte alls slåss med några nudlar så länge du inte hävdar att du är allvetande. Men om du nån gång hör av dig så bjuder jag gärna på en god nudelsoppa. /J

  SvaraRadera