13 mars 2012

Christ at the Checkpoint 2012 del 2

Den engelske kyrkoherden Stephen Sizer, är engagerad för de kristna palestinierna, han var en av en av talarna under konferensen.  Här en intervju av Evan Thomas från en messianska församling i Netanya Israel
Evan Thomas on Christ at the Checkpoint from Stephen Sizer on Vimeo.

Mer reaktioner/ reflektioner kan man läsa i Munther Isaac. Reflections from Bethlehem 

Tidigare  Christ at the Checkpoint 2012 del -1

Läs även andra bloggares åsikter om
Dagen

14 kommentarer:

 1. Detta är en mycket positiv utveckling. Jag har pratat med många yngre evangelikala kristna på senaste tiden och det är en tydlig omsvängning på väg.
  Framför allt börjar man reagera mot de villoläror och liberalteologin som finns inom kristen sionism.
  Det kommer dessutom komma mer nyheter kring detta inom kort.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Brukar vara rätt meningslöst tjafsa med trollen, A-K har i alla fall gut´s att tala om vem hon är. Respekt !
  Men OK, ett undantag !! "Jerry???"

  Svårt veta med som är "du" och "man" i din fråga. (När jag läste psykologi fick man lära sig att personer som inte företrädde någon relevant linje, men ville ge intryck av att den egna åsikten är mer allmän använder uttrycket man).

  Men om du frågar mig om varför du inte känner till attdet förekommer, eller känner till några fördömanden mot förföljelse av kristna i arabvärlden så beror det nog på att du inte följer frågan i media, inte känner några mainstream kristna och inte går till kyrkan.
  Du har säker en kryrka i närheten som har gudstjänst klockan 11 idag. Gå dit !

  (sen finns det intressen som vill tysta kristna som berättar om förföljelse, nyligen menade en svensk bloggare som heter Anna Ekström att hon inte ville höra om förföljelse i kyrkorna eftersom det störde intrycken av de vackra byggnaderna och musiken med såna budskap)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 4. Journalisten Anna Ekström skrev inte det du säger att hon skrev, Joakim. Nog för att det hettade upp i kommentererna du deltog i men försök se nyanserna. Läs igen signaturen Davids kommentar i tråden. Min kommentar till dig ignorerade du but I got over it. :( :

  https://namanula.wordpress.com/2011/12/11/sista-advent/

  Du vill dra det till att Anna Ekström är emot att kyrkan öht talar om olika länders och samhällens förtryck av människor, medan jag uppfattar att Anna Ekström klart opponerade sig mot det enkelriktade och att enbart(!) Israel klandrades. Det blir ganska komiskt ibland. Praktiskt taget det enda land i regionen i vilket kristnas antal har ökat och där de inte (!) förföljs systematiskt av staten för att de är kristna är det land Hiller kritiserade, i sin adventspredikan i radion, som förföljare av kristna. Ser du skillnaden?

  Du vill väl ge Anna Ekström rätten att förklara sin huvudpoäng, vilket var detta:

  "...Huvudsaken är fortfarande det ensidigt antiisraeliska, att detta kopplas till bibliska berättelser och därmed blir till ett antijudiskt budskap, samt att SR sänder sådant..."

  Men när hon skrev detta hade du redan tackat för dig.

  Tycker du det är acceptabelt att i juletid när mobben historiskt brukade samlas i judeförföljelser, att SK drar bibliska liknelser och hoppar på endast en stat, den judiska?

  SvaraRadera
 5. Oj,oj,oj vad Jerry tycker synd om sig själv.
  Jag sitter på ett litet palestinskt guesthouse med tidernas långsammaste internet så jag kan inte kolla filmer, och seriöst skall jag börja lägga upp andra youtube filmer som du skall kommentera.
  Skriv nåt relevant istället, i samma matsal som mig sitter en palestinskt kvinna som berättade om den diskriminering och rädsla hon känner trots att hon hör till dem som har Israeliskt pass. Hur de hela tiden är rädda för att bli av med rättigheter, hur Israeliska extrempolitiker körde in i deras by och skrek ut att de inte hörde hemma i Israel, och hur polisen bara tittade på utan att ingripa (något som flera i rummet sa aldrig kunnat hända om en arab åkt in i en judisk stadsdel och vrålat antisemitiska slagord).

  För mig får du gå vart du vill på Söndagar, men om du säger att att du inte hört talas om förföljelse mot kristna, eller reaktioner på detta är det smart att gå till en kyrka eftersom situationen i exempelvis arabvärlden i de flesta kyrkor varit en stor fråga uner arabiska våren. (jag förutsätter att du menar dig själv när du skriver "man", annars är det bra att lära sig använda jag-budskap om du inte vill bli missförstådd)

  Vilken tro du som individ väljer att ha är helt och hållet upp till dig själv.

  Och du kanske har rätt, jag är inte så himla ödmjuk när man som du förvandlar frågor som berör liv och död för många av mina vänner till sandlådenivå.

  SvaraRadera
 6. Joakim Wohlfeil22 mars 2012 kl. 22:01

  A-K, det var ju isåfall bra att du lade till en länk till diskussionen så kan den som vill själv avgöra vad som sades, och att återigen fanns det inga alternativa svar om palestininernas situation än en massa förvirrade förtåsigpåare som sett nån länk eller video som passade den åsikt de redan hade och hoppades hitta stöd för.
  Med andra ord helt ointreessant för seriös analys. (3e handskällor som spekulerar vad 2á handskällor hävdar).

  När det gäller Ekström så är hon ju bara en stor hycklare, hennes engagemang mot militant islamism etc.. sträcker sig till menlösa utbrott på svenska med krituik till personer och organisationer som nog inte ens med google-translator skulle nås av det hon säger. Alltså en stor tom tunna som bara skräller men inte bits.. Om Ekström hade nåt av relevans att säga skulle det ju beröra nån hon kritiserar, idag är det istället Diakonia som hotas av AlShabab, mina kollegor som utsätts för mordförsök av militanta islamister, våra kollegors kontor som vandaliseras av makthavare i arabvärlden, det är vi som sitter med de utsatta kristna i Gaza.

  Om nu hela utbrottet handlade om att det är OK att kritisera alla andra UTOM Israel så är det ännu värre.
  Om alla de stater jag räknar upp i min kommentar till Ekströms blogg så är det bara sluta diskriminera och trackasera minoriteter. Oavsett om de heter Burma, Zimbabwe, Iran, Israel, Syrien osv....osv...

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Om vi går till ditt förstå inlägg i Anna Ekströms blogg så kom du farande och fuorsvarade en predikan som störde A.E., eller hur.

  Ämnet var en adventspredikan av en präst i SR och den religiösa vinkling den tog. Den uppfattades som otrevlig för det sätt på vilket det drogs band till bibliska händelser och judars skuld och allt det otrevliga i historien DU INTE KAN VARA OKUNNIG OM!

  Det du kunde anklaga om vore att många är alldeles för känsliga i det som nuddar vid antisemitiska yttringar. I min syn är du alldeles för okänslig. Du kan väl ge lite förståelse i stället?

  Om du inte ser det är det en sak.
  Får man protestera mot bibeltrogna fundamentalister från Mellanvästern som tror den judiska staten är ett steg på vägen till himmelriket då? Vem är det som hycklar?

  Du får det till att vara hyckleri och att Ekström vill tysta alla samvetets röster från predikostolen. Detta är ett allt-eller-inget-argument jag inte förstår. Jag uppfattar bara att du inte tål att en skribent står upp mot ensidigt syndabockstänkande mot den judiska staten i SR.

  Predikan i fråga var - som Anna Ekström upplevde den - inte rak kritik av dagens ageranden i Israel utan en predikan som byggde på gammal kristen historia med religiösa judeanklagande anspelningar, AV VILKA VI HAR ALLDELS TILLRÄCKLIGT ÄVEN IDAG,thank you very much, och vilket jag inte vill tro att du vill ha mer av.

  Jag är ledsen att du och dina samarbetspartners får utstå så mycket hot om våld och trakasserier från terroristhåll. Men detta är ingen orsak att vilja tysta eller anklaga dem som ser svenska attityder i kyrkan skrämmande. Jag håller inte med allt Anna Ekström skriver men jag har uppfattat att hon skriver mot antisemitiska och muslimhatande yttringar, skriver mot invandrarfientliga SD, skriver mot att invandrare ska behöva klara vissa prov, skriver om rasism och europeiska ageranden i kolonialafrika, bland annat om det hon fick veta om sina tyska släktingars deltagande i tyska afrikanska kolonier. Jag har sett att hon kan återbesöka ämnen, modifiera och göra rättningar.

  Så nu är det som så ofta: De som talar mot rasism/antisemitism får ta emot skit både från rasister/antisemiter och dem som arbetar för människors väl?

  SvaraRadera
 9. Hejsan A-K, har som du antagligen anat varit på resande for, bland annati Gaza och sen träffat konferensdeltagare i Betlehem.

  Jag kan inte minnas att jag någonsin kommenterat den predikan/program du talar om.

  Däremot aser jag mig ha all rött i världen att gå i taket för det sätt som AE uttrycker sig på. Som sagt, du lade ju ut länken så då får folk själva bilda sig en uppfattning.

  Om det nu var så att A-K menade att kristna gärna för berätta om förföljelse från allt utom Isarel så är det själklart ett enormt hyckleri. men eftersom vi inte talar om nån relevant röst i den svenska antirasism eller samhällsdebatten så bryr jag mig inte.

  SvaraRadera
 10. joakim wohlfeil30 mars 2012 kl. 21:03

  inmatningsproblem från telefon, senaste kommentaren kom från mig

  SvaraRadera
 11. Joakim Wohlfeil2 april 2012 kl. 13:30

  Ojdå, detta med att skriva från telefon bli verkligen inte bra. Det är säkrast publicera om sista delen.......

  Däremot anser jag mig ha all rätt i världen att gå i taket för det sätt som AE uttrycker sig på. Som sagt, du lade ju ut länken så då får folk själva bilda sig en uppfattning.

  Om det nu var så att AE menade att kristna gärna får berätta om förföljelse från allt utom Isarel så är det själklart ett enormt hyckleri. Men eftersom vi inte talar om nån relevant röst i den svenska antirasism eller samhällsdebatten så bryr jag mig inte.......

  Kan även konstatera att AE skrivit en artikel i dagens Haaretz där hon citerar NGO-monitors anklagelser mot Sabeel (som NGO monitor redan 2008 inte längre vill stå för), därmed har hon nog klafsat fast sig i trollträsket. Varför denna enorma förkärlek för felaktiga uppgifter, obekräftade källor och skvaller bland Israelhaveristerna ?

  Joakim Wohlfeil

  SvaraRadera
 12. Joakim

  Sabeel har nog klafsat fast sig i antisemitträsket utan någon hjälp med sin retorik och sitt främjande av Kairos dokumentet. Sätt på dig din simdyna innan du havererar själv:-)
  E. Lande

  SvaraRadera