27 augusti 2011

Israeliska extremhögerns allians med galningar

Citat”Under senare åren har den extrema israeliska högern utvecklat en allians med ledarna för den evangelikala rörelse som definierar sig själva som Kristna Sionister. National-religiösa rabbiner och politiker knyter an till dessa predikanter, inklusive dem som sprider tron på behovet av en ny förintelse av judarna i syfte att säkra Jesu uppståndelse*. Dessa rabbiner och politiker ta emot donationer från dessa predikanter. Det är märkligt att människor från Israels regeringsparti Likud, främst bland dem vice premiärminister Moshe Ya'alon och World Likud ordförande Danny Danon, har anslutit sig till kretsen av Beck-fans. Så också Atzmaut knessetledamot Einat Wilf. ” läs mer i Märkliga sängkamrater ( Stig Strömbergsson som läst tidningen Haaretz )

24 aug 2011 short message from Pastor John Hagee at CUFICitat ”Israels internationella ställning och relation med judisk-amerikaner är hotad som Israel förknippas alltmer med högerns politiska dagordningarna i USA. Denna situation har förvärrats som kontroversiella amerikanska TV-prataren Glenn Beck har försökt att återskapa sig in som Israels förkämpe. Beck, som befinner sig i Israel att leda sitt "Återställa Mod"- samling i Jerusalem, har blivit en marginell och farlig figur i USA. Så mycket så att Fox News avslutade hans medverkan i Daily Show tidigare i år. Beck har använt medierna för att främja sekulära antisemitiska konspirationsteoretiker och evangeliska endtimes profeter. Vad dessa två grupper har gemensamt är en besatthet av judar och tron ​​att judarna kontrollera och manipulera liv och öde av icke-judar.” i översättning läs orginalet här Haaretz- With friends like Glenn Beck

Mer om Glenn Beck- Wikipedia och Högerkristen USA-pastor vållar oro i Storbritannien

Se även:The forgotten victims of the Christian Zionist crusade, their own brothers in faith (supposedly), the Palestinian Christians (these are the true followers of Jesus Christ, not the supporters of violent oppression & theft). Hagee's victims

Ävent "Come And See" ( is published by a group of Arab Christians from Israel ) uppmärksammar besöket, rubriken: ”Glenn Beck, do not come back” talar för sig själv sådana kristna vill inte de inte ha på besök i Israel läs mer i Come And See 

Nej sådana ”vänner” behöver inte Israel.


Läs även andra bloggares åsikter om

Dagen-Honduras erkänner palestinsk stat 
Vårt Land


21 kommentarer:

 1. Israels vänner är lätta att identifiera för de försvarar öppet landets rätt till en judisk identitet och rätt till självförsvar mot terrorism.

  Israels fiender är svårare att identifiera för de döljer ibland sin fientlighet bakom hymlande retorik om rättigheter för "palestinierna" (till en andra stat vid sidan av Jordanien), rättigheter för "Mellanösterns kristna" (som extensivt förföljs och diskrimineras i det muslimska Mellanöstern), solidaritet med den israeliska extremvänsterns budskap (om global solidaritet med underklassen)och referenser till, för det mesta anekdotiska enstaka personers uttalade kritik av Israel.
  Nåväl, som Caroline Glick rapporterar fick Glenn Beck som sann Israelvän en mycket stor anslutning till sina möten vid sitt senaste besök i Israel.
  http://www.carolineglick.com/e/2011/08/glenn-becks-revealing-visit.php
  De kristna sionisterna(de som inte förespråkar ett kristnade av judar) i fr.a USA utgör en omistlig del av västvärldens försvar av Israel som en bastion mot barbariet i Mellanöstern.

  Jan-Åke Westin

  SvaraRadera
 2. Allt är relativt. Hos Egon är Likud "extremhöger". Varför har just det partiet har förtjänat detta adjektiv?

  G. Tikotzinsky

  SvaraRadera
 3. Citat" Allt är relativt. Hos Egon är Likud "extremhöger". " slut citat GT

  Om du inte insett det så är åsikten hos tidningen Haaretz ledare

  SvaraRadera
 4. Hahahaha….
  Så trojkan Coroline Glick – Glenn Beck – Alexandersson/Westin/Bo Rööser är de ultimata ”Israelvännerna”?!?…

  Ja, i jämförelse måste då Hizbollah vara ett rent mikroskopiskt hot.

  SvaraRadera
 5. Nu är Haaretz, med sin förhållandevis lilla upplaga, en röst för den extrema vänstern i Israel och knappast represantativ för den israeliska opinionen i allmänhet.

  Israelfienderna på denna blogg kan indelas i två kategorier:

  1/De oinformerade och mindre kunniga som Egon själv och pastor Strömbergsson och
  2/ de ideologiska Israelfienderna som Guardian (kommentarer överfödiga) och Joakim Wohlfeil(vars ideologi jag inte nämner vid risk av att bli censurerad)

  Jan-Åke Westin

  SvaraRadera
 6. Har Egon några egna tankar också, eller bara citat från andra?

  G. Tikotzinsky

  SvaraRadera
 7. GT frågar "Har Egon några egna tankar också, eller bara citat från andra?" slut citat G. Tikotzinsky
  I bloggens förord står: "Den vill ge tips om nyhets och debattartiklar som ger läsare en djupare insikt i den komplicerade situationen i det heliga landet" men visst har jag egna åsikter läs sista raden, vad hittar du där. Om Haaretz i Wikipedia "Trots sin relativt låga omsättning i Israel, är Haaretz anses vara Israels mest inflytelserika dagstidning. Den läses innefattar Israels intellektuella och dess politiska och ekonomiska eliten. Undersökningar visar att Haaretz läsekrets har en högre än genomsnittet utbildning, inkomst och förmögenhet, de flesta är Ashkenazim .Shmuel Rosner , tidningens förre USA-korrespondent, berättade The Nation , "människor som läser den är bättre utbildade och mer sofistikerad än de flesta, men resten av landet inte vet att det existerar. " i översättning från wikipedia. Haaretz

  SvaraRadera
 8. Så dessa generella ord som inte avhandlar någon specifik händelse får stå som exempel på egna ord.

  Hur orden om Haaretz från andra ska tas framgår inte. Att du och Stig är högt utbildade, intellektuella och smarta, tillhör eliten?

  SvaraRadera
 9. Att referera till en tidigare medarbetare i Haaretz för att bevisa den vänsterextrema tidningens inflytande på israelisk politik är inte särskilt smart, Egon.
  Den som här bäst kan uttala sig om Haaretz betydelse i Israel är givetvis GT men med tanke på den utrikes och försvarspolitik som Israel för kan även en utomstående sluta sig till att Haaretz saknar inflytande på den israeliska regeringen samt landets statliga och militära etablissemang.

  Jan-Åke Westin

  SvaraRadera
 10. Till Jan-Åke Westin, Visst Haaretz är en röst för oppositionen obetydlig eller ej, men det finns en opposition mot den nuvarande regeringen och den förda politiken, det är den jag vill lyfta fram obetydlig eller ej.

  SvaraRadera
 11. Så har Rööser/Westin tänkt till igen:
  ”Att referera till en tidigare medarbetare i Haaretz för att bevisa den vänsterextrema tidningens inflytande på israelisk politik är inte särskilt smart, Egon.”

  Hmmm, låt se… vem var det nu som igår skulle ”bevisa” Glenn Becks storhet genom att referera till Caroline Glick…

  Ännu roligare var det att Glick i sin text var sur över att israelisk media till stora delar valde ignorera Beck.

  SvaraRadera
 12. Det råder inga tvivel varken om att Haaretz (Ha'Arets) håller mycket hög journalistisk standard, eller om att tidningens ledarskribenter står i opposition till den nuvarande regeringen. Vad gäller läsarnas genomsnittsinkomst och utbildning, så brukar det vara så att tidningar med hög journalistisk standard och en mycket hög språknivå drar till sig högutbildade läsare. Jämför NYT, FT, FA, LM etc. Därav kan man naturligtvis inte dra några slutsatser vad gäller åsikterna som återspeglas på ledarsidorna. Det finns många tidningar som kan stoltsera med mer högutbildade läsare än mainstream tidningarna, utan att det för den skull säger något om innehållet. Jämför Ordfront och Aftonbladet.

  Om Haaretz har mycket eller lite inflytande i israelisk politik får man fråga lobbyister eller parlamentariker om. Om man ser till opinionsbildning, så kommer niche-tidningen inte i närheten av Yediot eller Maariv, de två masspublikationerna. Jag tror inte heller att Haaretz kan mäta sig med tex. Karen Neubach eller andra kända journalister i etermedia.

  De åsikter som Haaretz publicerar reflekterar inte den allmänna israeliska opinionen. Inte heller de reportrar som blandar journalistik med opinionsbildning reflekterar allmän opinion. Både Gideon Levy och Amira Hass anses vara fringe. Hos svenskarna okända Merav Arlosoroff är mera mainstream, liksom tidningens superstjärna Nehemiah Shtressler.

  Egon begår inget fel när han citerar Haaretz. Hans fel består i hans oförmåga att skilja mellan åsikt och fakta. I Egons värld är alla Israel-kritiska åsikter upphöjda till oantastlig fakta.

  G. Tikotzinsky

  SvaraRadera
 13. .."trojkan Coroline Glick – Glenn Beck – Alexandersson/Westin/Bo Rööser är de ultimata ”Israelvännerna”?!?…
  Ja, i jämförelse måste då Hizbollah vara ett rent mikroskopiskt hot...."

  Tack för ett gott skratt Guardian, detta var på pricken.

  Om vi sen lägger till Europas "bruna israellobby" och deras vänskap med Lieberman och bosättarna (hedersgäster hos borgmästaren i Ariel), och att det numera är Sveriges lätt reformerade (= byt ut judar mot muslimer i alla uttalanden och texter) fd.naziparti som kallar sig Sveriges Israelvänligaste parti....eller hur tidigare ambassadören Mazel kallade Helge Fossmo för en äkta "Israelvän"...så inser man att Israel mer och mer målar in sig i ett hörn, och att det sker en viss erodering av begreppet "Israelvän"

  PS!! Men snälla Rööser, vad är det nu för fel på kristdemokraterna ?? Jag tror inte Egon censurerar bort namnen på några av riksdagspartierna,(utom förhoppningsvis rena budskap från rasistpartiet SD.)

  SvaraRadera
 14. Vem har talat om riksdagspartier, bäste Wohlfeil?
  Jag talar om ideologier som riktar sig mot den judiska staten av vilka det finns flera utanför riksdagen.
  Rödbrun socialism är en, nazism en andra och islamism en tredje.

  Jan-Åke Westin

  SvaraRadera
 15. Men Rööser då !! Detta låter ju verkligen som ett spännande avslöjande.
  Sitter du på sån sensationell information så hoppas jag du genast delger oss alla, var inte blyg nu !!

  Jag är säker på att en kunnig och initierad analys från dig (eller nåt av dina alias) kommer väcka enorm respekt, och dessutom stärka positionerna för alla som delar dina åsikter i mellanösternfrågor.

  SvaraRadera
 16. Hehehe....
  Joakim, mig veterligen så har aldrig Rööser tidigare varit blyg med sina åsikter, hur anskrämliga de än varit!

  I övrigt så kan han ju analysera skillnaden i "ett nationalhem i mandatet Palestina", med sitt egna påståender - En judisk stat i hela mandatet Palestina...

  SvaraRadera
 17. När Egon återvänder hoppas jag han accepterar detta, inte värre än otaliga personpåhopp mot mig och andra redan accepterade av Egon från Egons hejarklack, under lång och tröttsam tid, med betydligt lidande från personer som nu tvingas läsa fördomar mot ytterligare en grupp människor, åldrande, från en som kallar sig kristen. Kristen is as kristen does, eller?:

  Joakim: Något som bidrar starkt till att jag fortsätter att övertygas om att du och därmed den organisation du är policy-head honcho för är alldeles omåttligt politiserad, är dessa återkommande gliringar och nedvärderande omdömen, skvaller och commiserating med andra politiskt drivna personpåhoppare om meningsmotståndare. Jag finner det inte värdight att du i din position nedlåter dig till slikt. Du har ännu längre tid kvar till älderboende men de kan ju göra ett undantag för en yngre som tappat grepp, fattning och vett i förtid. Du kanske snart kan se fram emot strömming, sill och potatis around-the-clock och en och annan saftkräm med blåmjölk som omväxling. :)

  P.S. Detta betyder inte att jag håller på kristna fundamentalister som t.ex. Bachman som nu skyller orkanen Irene på Obama. Kanske du och hon kan samsas på äldreboendet?

  Tänk om, Joakim, och tänk bättre!!!

  SvaraRadera
 18. Intressant då att du herr ”Westin” bakom din pseudonym lyckats per automatik göra mig till en Israel fiende enbart för att jag önskar fred åt mina ortodoxa bröder och systrar i det heliga landet. Jag är kritisk till mycket av de som Israel gör främst på ockuperad mark. Men jag är ingen fiende till Israel, jag är väl medveten om mycket gott som sker i detta land, säkerligen mer än du. Blir bara löjligt när du försöker dig på att kategorisera människor i denna kontext enbart utifrån att de har en viss kritik mot Israel. Kritiken är lika legitim som Israel som stat. Och nej i mitt eget fall är jag inte någon Palestina aktivist eller tillhör Palestinavänstern. Lika lite som jag är en Palestinavän gäller det även Israel. Men jag ser Israel som en legitim stat, en bland flera. Palestinierna hoppas jag en dag skall få en stat, samma rättigheter, demokrati och fred skall då få råda.

  Du kan omöjligt Herr ”Westin” placera mig ett fack. Allt ovan har jag redan framför på flera ställen i mina texter. Det är bara när du inte längre klarar att ta debatten som påhoppen om anti-semitism etc börjar flöda. Numera är jag väl mer en trött akademiker men med ett bultade hjärta för orättvisor. I kampen mot rasism, främlingsfientlighet och anti-semitism har jag alltid stått först. Du kan omöjligt kalla mig odemokratisk innan du sett vad har försökt göra för demokratin och global tolerans. Du på din del verkar inte se människorna som lider, sätter enbart staten först och när det passar din agenda använder du människor som sköldar i debatten för att försvara en stat som gör fel.

  Tyvärr är det mycket med Israel som inte stämmer, samtidigt finns där ett spänningsfält att kunna göra allt rätt om viljan bara fanns, landet besitter oerhört många demokrater för en stat som med möda kan kategoriseras som demokratisk. Jag säger inte allt med Israel är fel, men inom de områdena man hade mer att önska har bara blivit värre de senaste åren. Försvaret av statens agerande går inte hand i hand med vad som sker då försvaret har låtit likadant de senaste 5 åren.

  Den värdegrund som kommit till ytan skrämmer mig likaså i Israel, delar av det som sker och attityderna bakom borde kännas igen åtminstone av äldre judiska israeler. Någon har nämnt organisationen NGO-monitor, jag menar vilket land behöver en sådan? Med på deras lista är så gott som alla organisationer som jobbar med minoriteter, mänskliga rättigheter och fredsfrågor och forum för samexistens. Något fundamentalt fel om en sådan organisation skall behövas när man ser landets egna NGOs som hot och bevakar och försöker tysta ner allt som sägs och görs av dem. Har bara sett samma fenomen en gång tidigare och det var på den tiden nazistiska organisationer i Sverige listade och lade ut sina motståndare. Säkert finns det en och annan man kan förstå som att de listade ut AFA, men sen ungdom mot rasism, rädda barnen, röda korset ja alla dem som inte tyckte som de. Ser samma här med NGO-monitor, ISM kanske visst, men B´tselem, Peace Now, Rabbis for human rights. Vad är det för stat som behöver ha koll på dessa, låt Mossad göra det då men att andra NGOs ser det som en nödvändighet är ett tecken på en svag demokrati.

  Står fast vid att jämte allt gott i Israel finns det sorgligt nog allt för mycket som är fel, en del av detta går att förklara, men utöver det en essens av fel inte värdig en stat som kallar sig demokratisk.

  Ser inte mina åsikter som extrema, men innan du ”Westin” väljer att placera mig i ett fack och tillskriva mig termer som hatare anti-semit ect borde du kanske kolla vad jag har gjort i åren utöver det jag har skrivit här. Jag behöver inte gömma mitt namn heller så fritt för dig att googla på.

  Klarar du inte att bemöta mig med sakliga argument för din sak utan enbart icke särskilt påtänkta påhopp så bemöda dig inte alls.

  SvaraRadera
 19. Hej Marcus: "Någon har nämnt organisationen NGO-monitor, jag menar vilket land behöver en sådan?"

  Behöver och behöver. Någon statsfinansiering får väl inte gruppen (enligt Wikipedia), i kontrast till PGS, som det formligen osar ifrån ibland. Den fyller tydligen ett behov. Och somliga politiskt drivna förkastar gruppen som politiskt driven. :)

  Grupper som NGO-monitor kommer som svar på vinklad och undanhållande beskrivning och ställningstaganden, när folk har fått det så att de kväljs av den ensidiga syn som genomsyrar somliga NGOs. Enligt sin egen beskrivning vill NGO-monitor generera diskussion. Men i diskussion vill man man kväsa gruppen.

  Man behöver väl inte MEMRI heller men det uppstod som svar på att folk inte känner till det som förs ut i arabiska-och farsitalande media, oftast om antisemitiska utfall och hot från lånders ledare eller om statssponsrat judehat och propaganda men man tar även upp hoppfulla utvecklingar i arabiska länder. Du har väl sett hur även MEMRI diskrediteras av de "mot Israel politiskt drivna"? Vad är man rädd för? Dagsljus?

  Informerade läsare tar allt med en gnutta salt, vare sig det kommer från olika NGOs, NGO-monitor eller MEMRI. Varför ska man inte granska NGOs? Det behöver inte vara NGO-monitor men nån borde göra det. Att följa NGO-monitor betyder inte att man håller med gruppen politiskt. men klandra inte Israel för att en grupp som NGO-monitor skapades som respons till omåttlig och obalanserad kritik.

  Och här är NGO-monitor igång igen i kritik mot AIs jämställande av attackerna mot civila israeler och IDFs attacker mot ansvariga terrorisyter. Inte utan att jag tycker AI handlar fel.

  http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=235017

  SvaraRadera
 20. Ett en dylik funktion i ett samhälle som listar andra klingar lite dåligt för mig. Om syftet vore att jämna ut flödet utifrån hade jag kunnat ha en viss förståelse. NGO-monitors verksamhet är främst riktad mot andra israeliska organisationer. I detta fall varenda organisation som har fred eller mänskliga rättigheter på agendan. Ett projekt på ett barnsjukhus för arabiska barn hade hittats där. Kort sagt listar de alla de goda krafterna som finns i Israel. Rör sig om en helt domestic verksamhet där man försöker att tysta alla aktörer som inte låter som deras egen agenda.

  Memri vet jag inte så mycket om men de verkar vara mer globala, NGO-monitor är helt israelisk, med en sådan grupp i samhället vart är då detta samhälle på väg? Deras propaganda riktas ju inte direkt emot ”mot Israel politiskt drivna" utan det är sina egna landsmän man vill tysta. Dessa skall inte ha någon plattform och man har på alla sätt försökt att stänga ner dem. Alla skall kunna säga sitt, NGO-monitor säger inget, de försöker bara hänga ut eller tysta ner andra. De definieras som nationella fiender.

  Inget som skall behövas i en demokrati, intressant att se vilka som använder samma metoder på andra ställen. I Sverige står nazisterna för samma funktion, när de listade upp alla oss som jobbade med rasism och antisemitism. En väsentlig skillnad dock att nazisterna inte kallar sig demokrater. Är det måhända samma former av hat som driver NGO-monitor. Metoderna är precis likadana även ideologierna bakom skiljer, och det äcklar mig.

  SvaraRadera
 21. Det vill nog mycket mer än NGO-monotor till innan israeler tystas, Markus.
  Det finns lika många opinioner som det finns israeler.:)

  Jag märker bara att när svenskar som i åratal agerat extremt israelfientligt - to the point of the ridiculous - i åratal inte gillar NGO-monitor,då måste det finnas något som organisationen gjort bra. :)

  SvaraRadera