8 juni 2010

Ovärdigt en demokrati

Knesset vill straffa parlamentsledamot
citat" En israelisk parlamentsledamot, som var ombord på det turkiska fartyget Mavi Marmara är satt under hård press i Knesset. Ledamöter vill ta ifrån henne de särskilda rättigheter hon har som parlamentsledamot. Andra menar att hon borde bli av med sitt israeliska medborgarskap"slut citat läs mer:Dagen

Portrait of Hanin Zoabi
Hanin Zoabi är född i Nazareth är palestinier med Israelisk medborgarskap Wikipedia- Hanin Zoabi
Mer av hennes bakgrund: Hon hade muslimska föräldrar som skickade henne till katolska skolor i Nasaret, tog examen i medie från Haifa University undervisade matematik i en arabisk katolsk skola, blev chef för ett mediacenter för arabiska palestinier i Israel och sedan in i Knesset 2009. ur SJ around the Bay

( Läs mer om människorna i Nazareth längst ner i artikeln)

Citat" I Israel försöker parlamentet Knesset straffa den ledamot som var med i förra veckans fartygskonvoj mot Gaza. Hon riskerar att bli av med de särskilda rättigheter hon har som parlamentsledamot och hon riskerar att bli fråntagen sitt israeliska medborgarskap.Smockan hängde i luften i Knesset (1:45)I Israel försöker parlamentet Knesset straffa den ledamot som var med i förra veckans fartygskonvoj mot Gaza. Hon riskerar att bli av med de särskilda rättigheter hon har som parlamentsledamot och hon riskerar att bli fråntagen sitt israeliska medborgarskap. Christer Fridén/Ekot. 2010-06-07 läs mer:SR

Detta beteende mot en parlamentsledamot är inte värdigt i demokrati.
Knesset Members Attack Haneen Zoabi After Free GazaLäs om mitt möte med människor i där:
Nazareth-1
Nazareth-2Läs även andra bloggares åsikter om

Dagen
Vårt Land

7 kommentarer:

 1. Skulla man inte kunna kalla Hanin Zoabi för en femtekolonnare? Enl Wikipedia stämmer det mesta in på denna kvinna.

  SvaraRadera
 2. Nej det tycker jag inte. Hon har israeliskt medborgarskap i en demokrati skall alla kunna framföra sin åsikt hon representerar en minoritet i Israel(palestinierna)

  SvaraRadera
 3. Jag tänkte just skriva att hon är en femtekolonnare, men Torebe hann före.

  Egon, det spelar ingen roll ifall man är i en minoritet. Oftast är det just minoriteter som är femtekolonnare. Det är ju inte så att hon bara har fört fram en åsikt, hon har varit med i ett fartyg som skulle igenom ett avstängt vatten, till Gaza som styrs av islamister och krigar mot Israel.

  Det är en stor skillnad. Hon är en femtekolonnare. Hon är en säkerhetsrisk för Israel.

  SvaraRadera
 4. Idina demokratiska grannländer var det arkebusering under kriget för landsförädare. Här beodrar talmannen ut de som hindrar palestinskan att farmföra sin åsikt. I det enda land i mellanöstern där araberna har fulla demokratiska rättigheter.

  Det enda land som blogginnehavaren ägnar sin tid att gnälla på. Tänk dig en jude i Hamasland. Motsvarande situation kan vi inte ens fantisera om. Hamasstyret som skeppen var en aktion för (Och naturligtvis i ännu högre grad en aktion mot Israel)tillåsts "öppet" fostra sina minsta barn till hatande terrorister. Drillas till att tro att judar är djur som aka utrotas. Utan att FN anmärker, trots alla brott mot FN-konventioner.

  Råkade nyss se detta klipp fr Hamas drillning av förskolebarn.
  Dessa som Israel ska sluta fred med, och ha som grannland. För Hamas är Israel inget alternativ som grannland. Utan Hitlers agenda gäller, "Wipe out the Jews"

  Så ursäkta, har inte mycket respekt för din upprördhet över
  det "bristfälliga beteendet" i Knesset.

  http://www.youtube.com/watch?v=-qwLjzZZRqk

  SvaraRadera
 5. Till Stefan Sandell: Du skriver"I det enda land i mellanöstern där araberna har fulla demokratiska rättigheter." "Tänk dig en jude i Hamasland."
  Ja men skall vi inte jämföra Israel med demokratiska stater i Väst, ingen lovordar Hamas Diakonia i Gaza

  SvaraRadera
 6. "Ja men skall vi inte jämföra Israel med demokratiska stater i Väst, ingen lovordar Hamas "
  Din blogg handlar om Mellanöstern, Egon och du gnäller om Israels behandling av kristna när det inte ens är tillåtet att öppet utöva kristendom i det muslimska Mellanöstern.
  Du är en hycklare och en skrymtare, Egon-

  Bror Garefjell

  SvaraRadera
 7. Till Bror Garefjell
  Läs ingressen till "Dessa mina minsta bröder" Bloggen vill berätta om palestiniernas och speciellt de kristna palestiniernas situation som av många västerländska kristna är bortglömda. Den vill ge tips om nyhets och debattartiklar som ger läsare en djupare insikt i den komplicerade situationen i det heliga landet",den håller sig enbart till vad som händer i det heliga landet. Men jag gjorde ett undantag Kristna i Egypten

  SvaraRadera