28 augusti 2010

Är islam ett hot-2

Den 20 aug skrev jag ”Bland kristna sionister* är påståendet: Citat” Det mesta talar dessvärre för att denna sörgårdsidylliska bild av islam har föga med verkligheten att göra. Vill man verkligen veta vad islam står för, bör man rimligen försöka ta del av vad som predikas i moskéer och inte vad som skrivs av politiskt korrekta svenska intellektuella i våra stora dagstidningar. ” läs mer Är islam ett hot ?

Jag vill inte förneka att det finns en farliga militant grupper inom Islam.

Men jag vill nu lyfta fram andra röster inom Islam ”Svenska muslimer för fred och rättvisa ”

Varför jag nu uppmärksammar dem i min blogg om Palestinas folk beror på att även de är engagerade i Citat” Internationella frågor; uppmärksamma massakern i Srebrenica, ockupationen i Palestina och kriget mot terrorism, hur påverkar det oss och hur kan vi arbeta för att skapa mer rättvisa förhållanden i världen?" • läs mer här Om oss

Läs även deras Michaela Hoff-Resebrev från Palestina

Är kristendomen ett hot?

Ja ibland undrar man. Den amerikanske pastorn Terry Jones planerar bränna flera hundra exemplar av Koranen den 11 september. Pastorns beslut har rört upp starka känslor både i USA och i den muslimska världen. Hans tilltag främjar inte tolerans och förståelse mellan islam och kristendomen utan ökar polariseringen. Hans tilltag riskerar att ge bränsle åt farliga militant grupper inom Islam. Läs Amerikansk pastor planerar bränna Koranen

Kristna som motverkar en fredsuppgörelse i Israel/Palestina. Se filmen "Kan Amerika överleva kritiken av Israel?", Pastor Hagee talar om Guds särskilda förbund med Israel och i domen kommer att falla på någon nation som går emot henne. 23 augusti, 2010


Vissa amerikanska evangeliska kristna har bildat en allians med Israel. De uttolkar bibliska profetitior att Västbanken att måste förbli i israeliska händer, och de motsätter sig varje lösning med två stater. De stöder konservativa israeliska politiker att motsätta sig all delning av Jerusalem. BILL MOYERS JOURNAL

Läs min inställning: Välsigna Israel?

Läs även: Kristna och muslimer ordnar gemensam fredsdag , läs mer Helsingborgs Dagblad

Läs även andra bloggares åsikter om
Dagen
Dagen-2

13 kommentarer:

 1. Kollade på YouTube-snuttarna med det käcke amerikanska predikanten. Mycket intressant hur han väljer att LÄSA IN sina egna idéer i Bibeln genom att sprätta ur sina sammanhang läsryckta skriftord omkring sig. Rent Bibel-missbruk.

  Dessutom säger han - och får de godtrogna åhörarna att klappa i händerna - att de nazister som dömdes i Nurnberg avrättades (förutom Göring som begick självmord) samma dag som judarna firar Purim till minne av hur man klarade sig undan folkutrotningen nämnd i Esters bok. Denna sammankoppling visar att det inte bara är Bibeln pastorn inte kan tolka - han har problem med almanackan också. Purim firas nämligen den 14 Adar vilket vanligtvis infaller i vår månad Mars. Göring & co mötte döden natten mot den 16 oktober.

  Varför luras pastorn???

  SvaraRadera
 2. Ur Wikipedia: Purim är en judisk högtid som vanligtvis infaller i mars månad. Ordet betyder "lott" och kommer av att Haman tänkte dra lott om vilken dag judarnas utrotning från Persien skulle ske. Historien återberättas i Esters bok, där det berättas att drottning Ester förrådde Hamans planer inför kung Ahasveros. Haman blir hängd, men Hamans påbud om att judarna får dödas kan inte stoppas. Ahashveros utfärdar då ett nytt påbud som tillåter judarna att lyfta vapen mot sina fiender, vilket de också gör. Enligt Esters bok dödades 75 000 perser.

  Nürnbergprocessen Dödsdomarna gick i verkställighet natten till den 16 oktober 1946. Eftersom Göring hade begått självmord genom att inta gift några timmar före sin hängning, blev Ribbentrop den förste att bestiga schavotten. Därefter följde i tur och ordning Keitel, Kaltenbrunner, Rosenberg, Frank, Frick, Streicher, Sauckel, Jodl och Seyss-Inquart. Hängningarna inleddes 01.11 och avslutades 02.57, då den siste avrättade förklarades död. De tio avrättade männens kroppar fördes till ett krematorium, enligt vissa källor i Dachau, varefter askan spreds i floden Isar, en biflod till Donau.

  SvaraRadera
 3. Måste kolla lite länkar, men var det inte den käre Hagee som tvingades be om ursäkt sen han retat gallfeber på Isareliska politiker gemom att påstå att Isarel gick emot Gud´s vilja om man slöt fred.
  Det är i alla fall tydligt att de kristna sionisterna minskar i popularitet bland många Israeler.

  Precis som Stig säger saknas Biblisk gund i hans inlägg. Att han förvanskar Bibeln är inget att förvånas över, den kristna sionismen är egentligen inget annat än en gren av liberalteolgin (där Bibeln inte är komplett utan att kompletteras med värdsliga ideologier).

  Har själv tillbringar min ungdom i dessa rörelser men jag och många andra konservativa bibeltroende reagerade just på bristen på bibelförankringen i undervisningen om Israel.

  SvaraRadera
 4. Till Jonas § 11 – Anonyma inlägg undanbedes,om du har en åsikt våga stå för den med ditt namn.

  Jag vill veta ditt efternamn

  SvaraRadera
 5. Citat "Måste kolla lite länkar, men var det inte den käre Hagee som tvingades be om ursäkt sen han retat gallfeber på Isareliska politiker gemom att påstå att Isarel gick emot Gud´s vilja om man slöt fred."

  Nej det var Pat Robertson:
  Citat" att den dödliga hjärnblödning som drabbat Israels premiärminister Ariel Sharon var Guds straff för att Sharon låtit "dela" Det Heliga Landet (han syftade framförallt på utrymningen av Gazaremsan). Efter att Israel som ett svar på detta uttalande hotat att utesluta Robertsons organisation från ett religiöst byggnadsprojekt (Galilee Christian Heritage Center) i Israel värt runt 50 miljoner amerikanska dollar, bad Robertson om ursäkt för sin kommentar i ett brev riktat till Sharons son Omri Sharon"

  Se filen här beklagar han sitt uttalande.

  Neil Cavuto Interviews Pat Robertson

  SvaraRadera
 6. Nu hittade jag en länk till Hagee-gate.
  Han gick ut och sa öppet att "Hitler var sänd av Gud för att världens Judar skulle flytta hem".
  (En inte helt ovanlig uppfattning bland kristna sionister, men en uppfattning man tar det lite "försiktigt" med externt).

  http://www.jstreet.org/campaigns/mccain-finally-renounce-hagees-extremism

  Här är mer från Hagee´s godispåse om Israel:
  "Hagee is opposed to territorial concessions for peace and a two-state solution. [4] He is outspoken in his support for military action against Iran. [5] He raises money to build illegal Jewish settlements in the Palestinian territories and opposes a shared Jerusalem. [6]"


  Som sagt, varför skulle Israel behöva fiender med såna vänner ?

  SvaraRadera
 7. Många av de här televangelisterna förtjänar ingen respekt. Somliga har åtalats för brott. Och de lurar folk på pengar via insamlingar. Ibland kommer de upp på T.V. när man kanalsurfar. Fort som blixten vidare...

  Religiöst ledarskap och politisk aktivism kan slå slint både till höger och vänster. Hyckleri och ensidighet finns lite till vars.

  SvaraRadera
 8. En fråga AK Roth; Du som bor i USA Hur stort inflytande bland kristna har dessa televangelisterna typ Robertson och Hagee?

  SvaraRadera
 9. Egon, det är svårt för mig att veta då jag inte känner folk som följer dessa inriktningar. På teve ser det ut som om det är stor publik just vid sändningarna.

  Men kasta inte ut barnet med badvattnet. Många kristna utanför televangelismen, de som inte drivs av girighet och selotism, stöder helt enkelt Israels rätt att finnas och att inte ständigt attackeras i ord och gärning, inte för att de vill konvertera judar inför ett kommande Guds rike. Samtidigt stöder de och många synagogor palestiniers anspråk på en fredlig stat. Det behöver inte vara det ena eller det andra.

  Lite "positive reinforcement" när Israel gör rätt skulle kanske få staten och dess medborgare att känna sig mindre utsatta och diskriminerade i internationella sammanhang. Ser man inte att Israel ofta gör rätt under mycket svåra förhållanden då kanske man inte vill se den sidan? Att behandla Israel som Bob Dylans "Neighborhood Bully" blir contraproduktivt, både för israeler och andra i området. Och det kan göra läsare som jag först mycket ledsen och sedan mycket ilsk. :)

  Men nu blev det en föreläsning igen. Lär du dig från mina haranger? Knappast. Och lär jag mig av dina? Icket, som man säger i min hemtrakt.

  Och nu, Egon, har jag fått mitt livs första röstkort från Sverige. Jag ska rösta i Chicago på konsulatet. Och inte på något extremistparti på endera sidan. Lagom är bäst.

  SvaraRadera
 10. Egon, i denna artikel i NYT tar man upp svårigheter i traditionellt kristna byar och landstöld från kristna palestinier. Hoppas du finner den intressant. Svårigheterna ska ha startat 1994 när Palestinska Auktoriteten tog över ansvaret för Västbanken.

  http://www.nytimes.com/2007/03/11/world/middleeast/11christians.html

  SvaraRadera
 11. Just den byn besökte jag som du referade till: Taybeh besökte jag 2008 och pratade med Latin Patriarchate,Father Raed.

  Taybeh-1

  Taybeh-2

  SvaraRadera
 12. De här militanta bosättarna och deras utposter tjänar bara till att försvåra situationen. Kristna palestinier förtrycks av militanta muslimer och så får de en dubbel känga. En av mina kollegor, mattelärare, var kristen palestinier från Jerusalem. Pappan såg ingen framtid redan 1968 och lämnade landet. Pappan hade sagt att när extrema muslimer hade besegrat judarna skulle de komma efter de kristna. Så såg han det då, 1968. Bara en anekdot från verkliga livet.

  SvaraRadera