22 november 2009

Bosättningar i östra Jerusalem

Citat ”Kyrkornas Världsråd: Upphäv beslutet om utbyggnad av bosättningar i östra Jerusalem
Kyrkornas Världsråds generalsekreterare Samuel Kobia uppmanar i ett uttalande staten Israel att upphäva beslutet att bygga 900 nya bostadsenheter i den illegala bosättningen Gilo, lokaliserad på palestinsk mark i östra Jerusalem. Kyrkornas världsråd hävdar att en fortsatt expansion av bosättningar på ockuperad mark ödelägger alla möjligheter till fred mellan parterna.
Beslutet gör det möjligt för Israel att utöka bosättningarna utanför Betlehem på båda sidor av vägen mellan Jerusalem och södra Västbanken. Svenska kyrkan har vid flera tillfällen tidigare uppmärksammat expansionen av bosättningar som ett allvarligt hinder på vägen mot fred.

– Den israeliska regeringen har att välja mellan att agera i enlighet med folkrätten eller att fortsätta kränka sina palestinska grannars rättigheter. Världen förväntar sig nu att den israeliska regeringen ska ta steg mot en lösning av konflikten i stället för att fortsätta den politik som i decennier har drivit den mot en punkt bortom återvändo, säger Samuel Kobia, generalsekreterare i Kyrkornas Världsråd.
” Slut Citat läs hela pressmeddelandet här:Kyrkornas Världsråd

Kyrkornas världsråd är ett internationellt ekumeniskt organ med över 340 medlemsorganisationer (kyrkor, trossamfund och ekumeniska samarbetsorgan) från över hundra länder och med omkring 400 miljoner medlemmar. Världsrådet bildades 1948.

De är glädjande att Kyrkornas världsråd tar Jesu ord på allvar att ställa upp på sina kristna bröders nöd i Palestina. En Kristen Palestiniers rop på försoning

Men tyvärr så finns det fortfarande många främst inom frikyrkorna som är kristna sionister och vägrar se verkligheten.

Så här skriver ”Siewert Öholm redaktör, Världen idag Arbetsliv

För ett par veckor sedan hade jag möjlighet att intensivt och på plats ta del av flera verksamheter som på ett eller annat sätt får del av svenska skattepengar eller svenska kollektmedel för sina insatser i Israel/Palestina. Med vrede kan jag konstatera att vare sig jag eller andra skattebetalare i Sverige har en aning om hur partiskt och direkt israelfientligt våra pengar används.....

Biståndsorganisationen Diakonia utgör det mest horribla exemplet både på hybris inför sina egna politiska lösningar och på uppenbar imperialism i sin vilja att pådyvla palestinier ”svenska lösningar”. Man tror till exempel att Pippi Långstrump ska bli muslimska barns nya förebild för självständighet, jämställdhet och demokrati. Därför lägger man massor av pengar på en Pippibok, som de flesta arabländer inte ens tar emot.....

Vid sina resor och besök tar Diakonia generellt kontakter bara med palestinier, och i Israel de politiskt korrekta i den israeliska utomparlamentariska vänsteroppositionen. De föredrar kontakter som vill se lösningen i en gemensam stat av Israel och Palestina. I förlängningen Israels undergång.

I Diakonias oktoberresa saknas helt samtal med företrädare för regering eller parlament. Man använder sig gärna av FN-organet UNOCHA i Östra Jerusalem som i sin analys av konflikten knappast kan överträffas av Per Gartons och svenska palestinagruppers analys av läget på Västbanken.”
Slut citat Läs hela hans artikel här: Diakonia enögt och partiskt i Israel

Jag undrar om verkligen Diakonia är så partiska? Diakonias Joakim W ger svar i kommentar nr 12 Diakonia och enogdhetens apostel

Diakonia är en kristen biståndsorganisation som jag skrivit om tidigare: En Katt från Gaza och Hopp för Palestinas barn

Läs även Micael Grenholm:s svar som är Diakoniaaktivist och arbetar vi för att förändra världen genom att lära oss mer, utbilda och inspirera samt påverka makthavare. Diakonia enögt?

Jag tycker Siewert Öholm och hans trosbröder är att beklaga i dras enögdhet. Vräkning av människor

Se filmen från Betlehem, jag stod själv utanför detta hus okt. 2008Läs även andra bloggares åsikter om


Dagen
SvD
DN
VL

9 kommentarer:

 1. Det är intressant att denne bloggägare i likhet med dubiösa organisationer som Diakonia ständigt angriper judar för att förtrycka de kristna när sanningen är att Israel är en multireligiös stat fri religionsutövning medan kristna är förbjudna att utöva sin religion officiellt i de flesta arabländerna, inkl. territorierna Gaza och Västbanken.
  Visst ser man ett mönster hos dessa kristna i Väst

  SvaraRadera
 2. Du anonyme: Visste du inte att det finns kristna kyrkor både på Västbanken och i Gaza?
  Batistkyrka I Gaza

  Taybeh

  Läs även vad en kristen kvinna i Gaza tycker:Vittnesmål från Gaza

  SvaraRadera
 3. Du anonyme: Jag kräver inte att du skall ha ett Google-konto, men nog är du feg som inte kan sätta ut ditt namn, du kommer med en rad påståenden men eftersom du inte kan bifoga ditt namn så avvisar jag din kommentar.

  SvaraRadera
 4. Intressant syn på "fri" religionsutövning. De flesta kristna i Betlehem kan inte besöka grvakyrkan för att isarel satt upp en 8 meter hög betongmur mellan dem och några av de viktigaste kristna helgedomarna som dessutom inte ligger i Israel. (Precis som Jordaniserna gjorde 1967 när man förbjöd Judar att be vid klagomuren)
  Besökte nyligen de kristna församlingarna i Gaza, tydligen har "anonym" inte nått dem med budskapet att de inte får vara kristna inne i Gaza ännu..... Till slut vet man inte om man skall gråta över okänsligheten, eller skata åt okunnigheten...

  SvaraRadera
 5. Var själv i Betlehem för några veckor sedan och kan vittna om att "Anonym" är utomordentligt felunderättad. I Födelsekyrkan pågick ortodox gudstjänst när vi var där. I den intilliggande katolska kyrkan (franciskaner) förbereddes en mässa och på söndagen firade vi luthersk gudstjänst. Tycker faktiskt att "Anonym" skall visa hederligheten att säga: "OK, jag tog miste (eller ljög medvetet)" - vilket nu kan vara aktuellt.

  SvaraRadera
 6. Denna blogg listar i sin bloggrolle Forum För Frihet som drivs av muslimen Ida Dzanovic vilken uppmärksammats för sina antisemitiska utsagor.

  http://jonathanleman.blogspot.com/

  SvaraRadera
 7. Svar: citat” Denna blogg listar i sin bloggrolle Forum För Frihet som drivs av muslimen Ida Dzanovic vilken uppmärksammats för sina antisemitiska utsagor.” slut citat
  Ida är en bosnisk muslim som med nöd och näppe själv undgått ett folkmord. SD:s syn på muslimer påminner om hat

  Hon har empati för alla folk som har blivit utsatta för folkmord och etniskt rensning. Ditt påstående saknar grund, läs vad hon skrivit:
  Rasism

  Kristallnatten
  Ta avstånd från Hakkors
  § 2. – Du är välkommen med din kritik riktad mot skribenterna eller de som kommenterar under artikeln, men du ska bekräfta Din kritik med fakta, bevis eller argument . Detta är grunden i retoriken. I fallet att Din kritik saknar nämnda grunder, kommer din kommentar att betraktas som irrelevant.

  SvaraRadera
 8. Du anonyme varför jag ids överhuvudtaget besvara din kommentar beror på att Ida D är min vän.
  Jag har 2 blogglistor
  1: Bloggar som skriver ofta om Israel/Palestina
  2:Bloggar jag läser

  Det betyder inte att jag går i god för allt vad de skriver, eller om de har någon släkting med mörkt förflutet.

  SvaraRadera
 9. USA och EU med Israel måste betala alla ersättningar för alla brott, krig, krigsbrott och terror mot Palestina och internationell rätt.

  SvaraRadera