12 mars 2011

Våldet på Västbanken

Citat ”En palestinier dödade natten till lördagen fem israeler i samma familj i bosättningen Itamar nära Nablus på Västbanken, rapporterar israeliska medier. ” slut citat läs mer DN

Artikel ger även en bra bakgrund till händelsen citat ” Spänningarna mellan palestinier och bosättare har de senaste dagarna varit mycket hög i området. I måndags sköt israeliska soldater skarpt mot palestinier efter att de drabbat samman med bosättare nära Nablus. Tio palestinier och bosättare skadades, enligt sjukhuskällor.
-Bosättarna slog också sönder affärer och bilar i Hebron, som till övervägande del har en palestinsk befolkning. De skar också av 500 olivträdsplantor som nyligen planterats nära en tidigare olaglig israelisk utpost. Bosättare reagerar rutinmässigt när polis och soldater river deras olagliga utposter och bosättningar med vad som är känt som "prislappsattacker", vilka ofta riktar sig mot palestinier.”
Slut citat ur  DN

Se filmen ”Med kameran som vapen ” som bygger på material filmat av palestinier med kameror de fått från den Israeliska människorättsorganisationen B´Tselem. Syftet med kameraprojektet är att dokumentera livet under den israeliska ockupationen och brott mot mänskliga rättigheter.


 
I filmen frågar en palestinier den israeliske soldaten -” Är inte ditt uppdrag att skydda palestinier också ? Han får till svar av soldaten - ” Nej mitt uppdrag är att försvara mitt folk ( bosättarna på ockuperad mark)
Svaret visar just på ”feltänket” hos IDF, som ockupationsmark har, IDF en skyldighet att skydda även den palestinska befolkningen, men när man låter bosättare flytta in på ockuperat territorium uppstår en lojalitetskonflikt, man tar parti för sin egen befolkning. Det förklarar de ökade våldet. Det är även bakgrunden till förbudet i Genèvekonventionerna att "deportera eller förflytta sin egen civilbefolkning till det ockuperade området".
Givetvis försvarar jag inte mordet på dessa fem israeliska bosättare ( där flera är barn)  men försöker ge en bakgrund till att dåd som detta förövas. Att döda är bara att fördöma. Läs  istället De vill inte hata
Så här tycker en kristen palestinier Rev. Yohanna Katanacho, Ph.D.

Citat” Under 2007 fortsatte de israeliska kränkningarna av de mänskliga rättigheterna och internationell humanitär rätt i form av utomrättsliga avrättningar och oproportionerligt och urskillningslöst våld mot den palestinska civilbefolkningen. Människorättsorganisationer kritiserar israeliska myndigheter för att armén och bosättare begår övergrepp av utan att straffas.” slut citatUtrikesdepartementet

Nedan kan du läsa en sammanfattning av de regler som gäller vid ockupation.:
Civila ska behandlas som skyddade personer (artikel 4 GK IV och artikel 47 GK IV). De ska respekteras för deras person, ära, familjerättigheter, tro och religionsutövning samt seder och bruk. 

De ska behandlas humant och inte utsättas för diskriminering (artikel 27 GK IV).

Ockupationsmakten får inte deportera eller förflytta sin egen civilbefolkning till det ockuperade området (artikel 49 GK IV, se länk ovan). Det betyder att bosättningar är förbjudna. 

Ockupationsmakten får inte konfiskera mark inom det ockuperade området om syftet endast är att etablera bosättningar för dess egen civilbefolkning. Ockupationsmakten har också ett ansvar att bevara och försvara den demografiska och den sociala sammansättningen i det ockuperade området vilket också innebär att begränsa frivillig förflyttning.  

”Med kameran som vapen har öppnat i Uppsala ”läs mer i Settlerwatch

Uppdaterat: "Victims of West Bank settlement attack identified as Fogel family"  läs  Haaretz

Läs även andra bloggares åsikter om   
 SvD
Dagen 
Skånskan
GP
Vårt Land


42 kommentarer:

 1. På förekommen anledning § 11 – Anonyma inlägg undanbedes,om du har en åsikt våga stå för den med ditt namn.

  SvaraRadera
 2. Sannerligen säger jag Eder! En äkta kristen intällning!Visserligen har judar mördats av kristna och andra i 2000 år, men vad lönar det sig att ropa MEA CULPA MEA CULPA MEA MAXIMA CULPA, när man kan fortsätta mörda med gott samvete. De klipper ju ner olivträd, de otrogna....

  SvaraRadera
 3. Så du förstår mordet på familjen?

  /Danne

  SvaraRadera
 4. Varför ville inte araberna skapa en egen stat 1948-67? De fick inte för Jordaniens kung. Han ville bli kung över Stor-Palestina. Ett hårt förtryck mot palestinierna på västbanken rådde, dessutom etninsk rensning: Inga judar fick finnas där. Det senaste som sprids bland de arabiska barnen är; Judarna förgiftade Arafat, judarna mördade honom. Om det regnar i morgon är det också judarnas fel...

  SvaraRadera
 5. Till Bertil citat” Ofta framförs påståendet att ”Araberna sade nej till den delning av Palestinamandatet” som förordats i FN:s resolution 181, och i stället startade krig. Man nämner aldrig alternativet som fanns på bordet: ett odelat Palestina, en multietnisk stat där judar, muslimer och kristna skulle kunna leva sida vid sida. Men då hade fientligheterna nått en nivå som i praktiken omöjliggjorde en sådan stat. ” Kan vi fira Israel ?

  SvaraRadera
 6. Du kommenterar Bertil Sörenson så; "Man nämner aldrig alternativet som fanns på bordet: ett odelat Palestina, en multietnisk stat där judar, muslimer och kristna skulle kunna leva sida vid sida.."

  Hur tror du att det skulle vara möjligt när arabiska hatet mot judar är så stark även utan en existerande stat som heter Israel http://vimeo.com/16779150?
  Varför araberna har så intensiv hat mot judar?

  Välkänd antisemitisk ramsa;
  "Khaybar, Khaybar, ya yahoud, jaish
  Muhammad saufa ya‘ud"

  Svaret hittar du kanske i denna tankeväckande video.
  http://www.youtube.com/watch?v=63hTOaRu7h4

  SvaraRadera
 7. Muslimer och kristna är inga etniciteter - i motsats till judar. Palestina vid den tiden var redan delat - 80% gick till det arabiska Jordanien.... Inga judar där, inte... inte ens vid sidan om...

  SvaraRadera
 8. "Man nämner aldrig alternativet som fanns på bordet: ett odelat Palestina, en multietnisk stat där judar, muslimer och kristna skulle kunna leva sida vid sida. Men då hade fientligheterna nått en nivå som i praktiken omöjliggjorde en sådan stat."

  I praktiken fanns inga "alternativ" på bordet, då Arabförbundet ville ha allt territorium för sig själva. Att det skulle finnas en judisk stat i mellanöstern har man aldrig accepterat - och något utrymme för kompromiss har man aldrig varit i närheten av.
  Under en av debatterna i FN 1947 sade t.ex en egyptisk delegat “En miljon judars liv i muslimska länder skulle hamna i fara vid en delning”(New York Times 1947) - vilket föranledde den judiska flyktingströmmen från de arabiska områdena runt omkring Israel. Efter kriget fanns inga judar kvar i Gamla Jerusalem eller på Västbanken. I Irak, där de grövsta övergreppen skedde, blev det exempelvis belagt med dödsstraff att vara anhängare av sionismen (Israel and the arabs: The 50 Year Conflict, BBC).

  Här följer två väldigt talande citat:
  “Sedan 1948 har vi krävt att flyktingar ska få återvända till sina hem. Men det var vi själva som uppmuntrade dem att ge sig av. Det skiljde bara några månader mellan vår uppmaning till dem att ge sig av, och vår vädjan till FN att besluta om ett återvändande.”
  Citat av Haled al Azm, Syriens premiärminister 1948-49
  (The Memoirs of Haled al Azm (Beirut 1973, Del 1, s.386-387)

  ”Arabvärlden är inte på kompromisshumör... Nationer ger aldrig efter; de slåss. Ni får aldrig någonting med fredliga medel eller genom kompromiss. Ni kanske kan få någonting, men bara med vapenmakt. Vi ska försöka besegra er. Jag är inte säker på att vi kommer att lyckas,men vi ska försöka. Vi lyckades driva ut korsfararna, men å andra sidan förlorade vi Spanien och Persien. Kanske kommer vi att förlora Palestina. Men det är för sent att tala om fredliga lösningar.”
  Citat av Arabförbundets sekreterare Azzam Pasha. David Horowitz, ”State in the Making”1953, s.233)

  SvaraRadera
 9. Citat"Hur tror du att det skulle vara möjligt när arabiska hatet mot judar är så stark även utan en existerande stat som heter Israel" slut citat Jerry.
  Se denna film " Myten om att muslimer och judar har varit fiender i tusentals år. The History of Palestine

  SvaraRadera
 10. Patrik "vilket föranledde den judiska flyktingströmmen från de arabiska områdena runt omkring Israel. "

  Läs Citat” Ett av de propaganda knep som använts är att påstå att 800 000 judar skulle ha tvingats fly från arabvärlden. Här är en text om varför påståendet är totalt felaktigt. ” läs mer
  Motbilder

  SvaraRadera
 11. Citat "Myten om att muslimer och judar har varit fiender i tusentals år. The History of Palestine" slut citat Dessa mina minsta bröder.

  Jag pratar inte om myten att muslimer och judar!
  Jag pratar om rena hatet av JUDAR i HELA världen!

  De anmälda hatbrotten i Malmö har mer än fördubblats på ett år.
  De flesta drabbar den judiska gruppen och förövarna är ofta Malmöbor med rötter i arabvärlden.
  Nu flyttar många judar från Malmö för att få större säkerhet.
  http://www.youtube.com/watch?v=YUHadpsxuQg

  Jag hänvisar till NYA trender i arabiska antisemitism http://vimeo.com/16779150 !

  SvaraRadera
 12. Det är ganska roande att se hur historielös Patrik är.

  Civilisationens vagga anses ha stått i den bördiga halvmånen, ett område som sträcker sig från Irak, och även inkluderar Israel och de palestinska områdena.
  http://st.nu/kultur/1.1188101-civilisationens-vagga
  Här har alltså människor bott i årtusenden – men man kan ändå läsa rena trams-kommentarer om att ”Arabförbundet ville ha allt territorium för sig själva”.

  I bjärt kontrast med massa europeiska emigranter som totalt saknade anknytning till området, som sedermera fördrev palestinierna genom våld och terror, från områden som aldrig ens skulle ingå i den föreslagna judiska staten.

  Att samma Arabförbund sedan 2002 erbjuder erkännande av staten Israel, i utbyte mot ett slut på ockupationen, vill han inte kännas vid.

  SvaraRadera
 13. Jerry
  Blir det lättare för dig att förstå om du postar renodlade propagandavideos?
  Dennis Prager är ju rent lögnaktig.
  Och MEMRI...?

  Har du själv någon teori?
  Kan hatet bero på vad man har utsatt palestinierna för under decennier.

  Vi har sedan 60 år en judisk stat – men räcker det?
  Inte då. Istället har man alltsedan 1948 försökt stjäla mer mark från de omkringliggande områdena, mest från de palestinska.

  SvaraRadera
 14. Muslimer och kristna är inga etniciteter - i motsats till judar

  Jag vill nog påstå att Lars Gustafson är en etnisk värmlänning som bekänt sig till den judiska religionen. Vad nu det har för betydelse i det stora hela.

  SvaraRadera
 15. Citat från Dennis ”Einstein” Prager i filmen:
  ”Palestinierna började prata om en palestinsk stat när man var under israeliskt styre - för att förstöra den judiska staten”
  Jaha, och exakt hur skulle man förstöra den judiska staten genom att bilda en egen stat på Västbanken/Gaza?

  SvaraRadera
 16. Välkänd antisemitisk ramsa; "Khaybar, Khaybar, ya yahoud, jaish Muhammad saufa ya‘ud"

  Mer välkänd i sammanhanget är väl i så fall "Joshua fit the Battle of Jericho" där man firar:

  ... The city was completely destroyed, and every man, woman, and child in it was killed. Only Rahab and her family were spared, because she had hidden the two spies sent by Joshua. After this Joshua burned the remains of the city and cursed any man who would rebuild the city of Jericho would do so at the cost of his firstborn son.

  Så med Jerrys logik så är det ju uppenbarligen de kristna amerikanerna (vet inte hur pass hyllad Josua är i den judiska religionen, någon som besitter denna kunskap kanske kan upplysa mig om det) som är besatta av det värsta folkhatet i världen.

  SvaraRadera
 17. Sorgligt att se hur Israelvänner utnyttjar den här tragiska händelsen till att sprida propaganda.

  Det är konstigt att svensk media inte presenterar bakgrunds info så att man förstår motiven till händelsen.
  Tystanden ifrån svensk press ger lögnare den perfekta möjligheten att sprida desinformation om att "hela världen hatar judar" osv.

  Blir Israelvänner aldrig trötta på att spela offer? Det finns riktiga offer därute som skulle behöver er energi.

  " De klipper ju ner olivträd, de otrogna...."

  Ett typiskt försök till att bagatalisera israelers brott.

  SvaraRadera
 18. Jag letar förgäves efter Egon Berglunds fördömande av det senaste arabiska massmordet på en israelisk familj.
  Varför är jag inte förvånad över att inte hitta ett sådant fördömande?
  /Bo Rööser

  SvaraRadera
 19. Guardian:
  "Att samma Arabförbund sedan 2002 erbjuder erkännande av staten Israel, i utbyte mot ett slut på ockupationen, vill han inte kännas vid."

  Har du kollat vad de menar med "i utbyte mot ockupationen"? Är det samma typ av ockupation som man kan se på Fatah och PLOs logotyper?

  SvaraRadera
 20. Anna Andersson:
  Ursäkta, men är din fina åsikt mer nyanserad?


  "Det är konstigt att svensk media inte presenterar bakgrunds info så att man förstår motiven till händelsen."

  Inte alls konstigt. Läs Koranen.
  "Blir Israelvänner aldrig trötta på att spela offer? Det finns riktiga offer därute som skulle behöver er energi."

  Vilka är det? Menar du palestinierna, som har en medellivslängd på 71 år (Källa: Brittiska Channel 4. Ironiskt nog mer än Turkiet, där medellivslängden är under 70 år).

  Vidare: Enligt tidningen The Economist är befolkningen i Gaza/Västbanken ett av de fetaste i världen. Männen hamnar på åttonde plats - och kvinnorna på tredje plats.

  Inte propaganda - utan ren fakta som du kan kolla upp.  "Ett typiskt försök till att bagatalisera israelers brott."

  Om du skulle kunna erkänna att även araberna står för ett och ett annat övertramp, skulle jag kunna ta dig på allvar. Det är en konflikt - och då brukar det handla om fler än EN part...

  SvaraRadera
 21. "Jag letar förgäves efter Egon Berglunds fördömande av det senaste arabiska massmordet på en israelisk familj." Citat Bo Rööser
  Jag skrev "Givetvis försvarar jag inte mordet på dessa fem israeliska bosättare men försöker ge en bakgrund till att dåd som detta förövas." Om du så vill Givetvis fördömmer jag mordet.

  SvaraRadera
 22. Ser att BR plockade upp ett gammalt debattknep, att kräva fördömande och avståndstagande för ditt eller datt.

  Eftersom Egon inte stödjer den typen av attacker som inträffade, så behöver han inte heller ta avstånd från det.
  I en normal diskussion diskuteras nämligen vad folk faktiskt anser –man diskuterar inte - vad dom inte anser.

  Avstånd tar man från sådant man har tyckt, sådant man aldrig har ansett behöver man följaktligen inte heller ta avstånd ifrån, enkel logik.
  Svårare än så är det inte…

  SvaraRadera
 23. Egon, offren för massakern har namn. För dig reduceras de till "bosättare", även barnen. Det du gav är ingen fullständig "bakgrund" till dådet. Händelsen kan inte förklaras utan att samtidigt gå in på terrorgruppernas metoder, agenda och mål.

  Inget "Jesus älskar alla barnen" från dig här inte. Familjen hette Fogel i efternamn. Jag vet inte varför de valde att bosätta sig där de inte är önskade men jag motsätter mig att du till synes vill avhumanisera dem.

  Anna Roth

  SvaraRadera
 24. Egon inleder posten med att berätta om ett arabiskt terrordåd mot en sovande israelisk familj utan att ta avstånd från detta medan han inte har några problem med att fördöma när Israel försvarar sig mot terrorism.

  Mer förvirrat än när Guardian försöker sig på semantiska analyser kan det inte bli, någonsin och på något ställe.

  Guardians försvarsretorik för Egon utgör knappast någon förstärkning, om man säger så :).
  /Bo Rööser

  SvaraRadera
 25. Bra att A-K Roth tydligt tar avstånd från mord begågna på civila personer från ockupationsmakten som i strid med Genevekonventionen befann sig på ockuperat område. Våld mot civila bosättare är alltid fel, oavsett hur otrevliga åsikter som förekommer bland enskilda individer i detta kollektiv.

  Hoppas A-K Roth och jag snart kan bli lika överens om hur fel det är med mord på ickebeväpnade oskyldiga båtpassagerare på internationellt vatten. Förra gången gick det inte så bra, men med den sympatiska sida hon visar upp här ökar ju möjligheten väsentligt.

  SvaraRadera
 26. Till AK Roth citat "Egon, offren för massakern har namn" slut citat Ak Roth
  Har du svårt att läsa, så fort jag fick tag i uppgiften la jag ut den

  Uppdaterat: "Victims of West Bank settlement attack identified as Fogel family" läs Haaretz

  SvaraRadera
 27. Tänk vilket annat ljud det blir i skällan på AK Roth när det gäller Israels mänskliga sköldar på Västbanken, bosättarna.

  Annat var det när slakten pågick i Gaza, då var varenda person ”Hamas”, eller det groteska överfallet på Ship to Gaza, ”aktivister” var den vanliga benämningen.
  AK Roth - dubbelmoralen personifierad!

  SvaraRadera
 28. Tja, nu var väl inte detta en ”semantisk analys”, utan lite enkel logik.
  Och att inte BR skulle hänga med i svängarna, var väl ingen högoddsare direkt.

  Just Halmgubbe-argumentation är ju annars BR den ohotade mästaren i.

  SvaraRadera
 29. Behöver du verkligen acceptera och publicera omogna svansars påhopp, Egon? Debattreglerna borde gälla även för ja-sägare. Med vänner som dess, Egon...

  Det var detta från dig jag reagerade på:
  "Givetvis försvarar jag inte mordet på dessa fem israeliska bosättare men försöker ge en bakgrund till att dåd som detta förövas."

  Småbarn är alltså bosättare. Men vi kan alla missa saker och ting. Och jag tror du har missat en chans att villkorslöst fördöma detta dåd. Vill du försöka ge en bakgrund, så får du ta med t.ex. uppvigling mot folk och hyllande av mördare, s.k. martyrer, från palestinska myndighetens ansvariga i dina förklaringar. Alternativt få rättmätig kritik.

  SvaraRadera
 30. Till AK Roth Du fortsätter just som en envis terrier som aldrig ger dej i en debatt, kommer ständigt med nya kommentarer.

  Bosättares närvaro på ockuperad mark är ett brott mot folkrätten oavsett hur gamla de är, där har de själva och även staten Israel ett ansvar. Om folk i Sverige beter sig som bosättarna gör Burin - en måltavla för israeliska bosättare Skulle man säga ”de tigger om stryk”

  När jag skriver om Palestinsk Biskop fråntas visum-Del2 då har inte du några kommentarer inget, fördömmande.

  Inte heller när jag skriver hur Israels soldater del 3 beter sig.

  Aldrig något medhåll när jag skriver om Läkare för mänskliga rättigheter i Israel

  Inte heller någon kommentar när jag skriver om Citat” Att odla och skörda är svårt, för hindren är många: den israeliska militären sätter upp regler för när bönderna får gå till sina fält. Bosättare bränner upp olivträden, eller plockar alla oliver, så att inget finns att skörda. Bönder blir också attackerade när de går ut till fälten och militären håller inte sina löften om att skydda dem. För de palestinska bönderna är det livsviktigt att marken brukas, annars kan israeliska bosättare när som helst komma och slå sig ner, och hävda att marken ändå inte används. Sedan är det i princip omöjligt att få tillbaka den. ” slut citat Olivträd till Västbanken

  SvaraRadera
 31. Minsann, att anmärka på A-K Roths otroliga dubbelmoral är i hennes föreställningsvärld ett ”påhopp”…. Och återigen är det Roth som ska huta åt Egon vad han ska publicera eller inte… Priceless.

  Att du ständigt framstår som en fåntratt på en piedestal borta i USA, är helt och hållet ditt eget fel.
  Det är ingen annan som tvingar dig att ha två helt olika åsikter om samma sak, beroende på om det gäller judar eller palestinier - därför har du ständiga problem i debatter.
  Ditt ständiga gnällandet gör inte saken bättre.

  Rörande Familjen Fogels väl och ve så vilar ett tungt ansvar på föräldrarna som ansvarar för sina barn.
  Jag skulle aldrig drömma om att utsätta mina för det som bosättarna utsätter sina för!

  Om man väljer att göra ett politiskt ställningstagande genom att bosätta sig långt ute på ockuperade Västbanken - helt i strid med allt vad lagar heter, ja då har man ökat risken för att otrevligheter kan drabba en.
  Familjen Fogel hade kunnat välja att leva som en normal familj i Israel, men man valde att begå folkrättsbrott och därmed exponera sig för större risker.

  Och apropå barn och bosättare - hur många av de 300 barn som dog i Gaza var ”Hamas” i sådanafall?

  Att du ens använder dig av orden ”rättmätig kritik”, samtidigt som du aldrig vill kännas vid kritik mot ditt öppna förakt för människoliv när det gäller andra - det är obegripligt.

  Men det är pudelns kärna A-K Roths dubbelmoral är obegriplig!

  SvaraRadera
 32. Egon: Du missar att jag inte alls talade för en israelisk statlig bosättningspolitik på omtvistat eller ockuperat område. Tyder du mitt avståndstagande från din framställning som att jag är gung-ho för bosättningspolitiken? Jag håller inte med att man nu utvidgar bosättningar som straff för knivmorden på familjen Fogel. Men visst, jag ser dessa människor - som människor.

  Jag protesterade för att dina ord, din vinkling och din ton visade en för mig oacceptabel syn och att försöket till bakgrund brast i kunskap, plus att det kom fram som kallt och beräknande. Jag var inte ensam om att reagera. Du har rätt till din åsikt men du måste förstå att många finner det oacceptablet.

  Guardian, I love you too, men - get a life! Du pratar strunt. Dina falska anklagelser behöver inte bemötas.

  Egon: Bättre en enveten antiterrorism-terrier än en pitbull som attackerar dina besökare. Be Guardian komma med citat om han har specifika anklagelser. Pitbulls behöver inte vara så ilskna iofs. Det beror helt på uppfostran.

  SvaraRadera
 33. Egon, detta handlar om sanktionerat hyllande av terrorister på Västbanken, något som saknas i ditt försök att ge bakgrund till massaker:

  http://www.reuters.com/article/2011/03/13/us-palestinians-israel-commemoration-idUSTRE72C2LJ20110313

  Även från Fred i Mellanöstern: "...På söndag den 13 Mars namnges ett torg i staden Al-Bireh på Västbanken.
  Palestinierna som gör detta tillhör president Abbas Fatah-fraktion. Torget kommer att bära namnet på den kvinna som var ledare för palestinska ”kämpar”, vilka kapade en buss i Israel 1978 och samband med kapningen mördades 35 (trettiofem) israeler.
  Dalal al-Mughrabi kommer torget att heta. Terroristens namn på detta torg är sannerligen en symbol för den verkliga fredsviljan från palestiniernas sida.
  Samma dag sörjer och begraver israelerna den israeliska familj som bestialiskt mördades i Itamar i helgen som var..."

  Anna Roth

  SvaraRadera
 34. A K Roth
  Att du på egen hand har målat in dig i ett hörn är inte mitt problem, det får du ta ansvar för.
  Eftersom du anser dig så otroligt vuxen och mogen jämfört med andra, så trodde jag att du var kapabel till det. Jag hade fel.

  När gällande anfallet på Gaza, eller attacken mot Ship to Gaza så är dina åsikter välkända.
  Bulten diskuterade dom i ett inlägg strax ovanför mitt - som du undvek att kommentera…

  SvaraRadera
 35. Till AK Roth: Citat "Terroristens namn på detta torg är sannerligen en symbol för den verkliga fredsviljan från palestiniernas sida." slut citat AK Roth
  Att uppkalla torg efter terrorister är inget som jag stöder. Läs även

  Route 404, usually referred to as Menachem Begin Expressway is an urban freeway in western Jerusalem named after sixth Israeli Prime Minister Menachem Begin. Route 404 (Israel)

  Citat” Medlemmar ur den judiska terrorgruppen Irgun ledda av Menachem Begin tillsammans med Sternligan med Yitzhak Shamir i spetsen,mördade systematiskt så gott som hela byns vuxna befolkning “ Tzipi Livnis Israel
  Läs även:Wikipedia Irgun

  SvaraRadera
 36. Jag har nämnt detta tidigare
  http://palestina.blogspot.com/2010/04/vem-hyllar-egentligen-terror.html

  SvaraRadera
 37. För mig är detta ingen tävling, Guardian, och min person är inte så viktig som du tycks tro. Ge dig, min vän. Du vill dra uppmärksamheten från läsares invändningar genom att komma med icke-relevanta och obelagda anklagelser? [Sitt, Guardian, sitt! Snäll vovve. Mvh, Terriern]

  Egon: Du stöder alltså inte att palestinska ledarskapet sanktionerar hyllande av en självmordsbombare. Bra, då kan vi kanske ta upp den faktorn också vid diskussion om bakgrund till dådet.

  Israeliska eller judiska terrordåd bör inte hyllas och Knesset har så bestämt. Den dag Baruch Goldstein får ett torg i Israel uppkallat efter sig skulle jag skämmas å israelers vägnar. Tyvärr blev hans grav en "shrine" och extremister vallfärdar dit och hyllar terroristen även sedan regeringen tyog ner monumentet. Från Wikipedia:

  "...The phenomenon of the adoration of Goldstein's tomb persisted for years, despite Israeli government efforts to crack down on those making pilgrimage to Goldstein's grave site.[16] The grave's epitaph said that Goldstein "gave his life for the people of Israel, its Torah and land".[23] In 1999, after the passing of Israeli legislation outlawing monuments to "terrorists," the Israeli army dismantled the shrine that had been built to Goldstein at the site of his interment..."

  Egon, ingen av sidorna är utan skuld och om vi börjar älta statssmän som begått hemskheter hamnar vi bara till slut i fenomenet Arafat och hans minnessten där kransar läggs av besökande dignitärer. Om du kan hålla dig till idag så är det ett faktum att Abbas styre har tillåtit att man har officiellt hyllat flera terroristetr, även i sportsammanhang. Det borde man kunna reagera emot då det hindrar utveckling mot fred, om inte annat.

  Anna Roth

  SvaraRadera
 38. A-K Roth
  Kombinationen av extrem enögdhet, bristande kunskaper och galopperande dubbelmoral, är tyvärr inte speciellt unikt ibland ”Israelvänner” av din sort.

  För att citera mig själv från tidigare inlägg: ”Det är ingen annan som tvingar dig att ha två helt olika åsikter om samma sak, beroende på om det gäller judar eller palestinier…”

  Antingen så accepterar man palestiniers lika rätt till sin historia – och rätt att namnge efter vad man så önskar – en frihet som judarna i i Israel har tagit sig.

  Alternativt så ska varken judiska eller palestinska terrorister hyllas, what so ever.
  Detta betyder att man i Israel kommer att ändra namnen på dussintals gator och vägar som sedan årtionden tillbaka som en ren hyllning, uppkallats efter judiska terrorister.

  Mer komplicerat är inte detta, en 3-åring klarar av att begripa det.

  SvaraRadera
 39. Först måste jag bara säga att det ska stå 'propaganda' och inte 'desinformation' (måste skrivit för snabbt)..
  Jag tar också tillbaka det om svensk media eftersom DN faktikst gav bakgrunds information vilket jag märkte först efter att ha kommenterat här.

  (Sedan är det faktum att bosättarna ockuperar Palestina ett motiv i sig för palestinier).

  Svar till Patrik.

  "Fakta" som är taget ur sitt sammanhang och som är totalt irrelevant.

  Som svar till att du inte erkänner vad konflikten står på och istället spelar offer genom att antyda att Koranen är antisemitisk: Det finns riktiga offer därute som skulle behöva er energi.

  Kommentaren om övertramp vet jag inte vad du bygger på då jag tidigare kritiserat Hamas och dess metoder för självförsvar.

  SvaraRadera
 40. Guardian, allt eller inget, svart eller vitt, min pitbull? Får se om jag har fattat dig rätt: Du ser ingenting djupt fel i att palestinska auktoriteten i dagens läge, när de enligt alla fördrag avkrävs att stoppa våldet, sanktionerar officiella hyllanden av mordbombare. Bra få det klargjort.

  SvaraRadera
 41. A-K Roth
  Du behöver inte skriva att du inte begriper saker – det har jag märkt för länge sedan.

  Du som ständigt och jämt gnäller över hur judar/Israel särbehandlas – särbehandlar nu palestinierna.
  Ännu ett duktigt haveri på dubbelmoralens hav…

  SvaraRadera
 42. Jerusalem Post sprider den iofs obekräftade nyheten att en thailändsk gästarbetare misstänks för dådet på nybbyggarfamiljen Fogel.

  Uppenbarligen har Hasbara-bloggarna (Jihad i Malmö, Ekerotharna, mm) och deras supportrar i denna kommnetarsspalt beslutat bättra sig och i fortsättningen inte spekulera på lösa grunder. På något annat sätt kan det väl inte tolkas att ingen tar upp denna nyhetsartikel?

  SvaraRadera